Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Cukinia w cieście naleśnikowym
Dodaj do CookBook

Cukinia w cieście naleśnikowym

(0)
58 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest dorii
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

1 porcja

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
trochę
WINIARY ZIARENKA SMAKU Przyprawa Uniwersalna
1 
Cukinia
2 
Jajko
3  łyżek
Mąka pszenna pełnoziarnista
trochę
Olej
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
29.2 g
Wartość energetyczna
372 kcal
Tłuszcze
21 g
Białko
19.2 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Cukinia w cieście naleśnikowym to świetna przekąska, która nas nasyci i zachwyci swoim smakiem. A to wszystko pomimo bardzo prostego przygotowania. Dzięki ziarenkom smaku WINIARY, wydobędziemy z cukinii to, co najlepsze i nasza przekąska zaskoczy wszystkich, którzy zdecydują się jej skosztować. Pycha!

Przygotowanie

58 min
  • Krok 1

    5 min
    Cukinie umyć i pokroić w plasterki o grubości 0,5 cm (nie obieramy ze skórki). Można użyć zarówno zielonej, jak i żółtej cukinii, a także kabaczka.
  • Krok 2

    3 min
    Każdy plasterek posypać ziarenkami z obu stron, układać je jeden na drugim.
  • Krok 3

    30 min
    Cukinię odstawiamy na 15-30 minut, tak aby puściła sok. Następnie sok ten należy odlać, a cukinię lekko odcisnąć.
  • Krok 4

    5 min
    Z jajek i mąki należy zrobić gęste ciasto a'la naleśnikowe. Nie solić, ponieważ sama cukinia jest już słona.
  • Krok 5

    5 min
    Każdą cukinię zanurzamy w cieście, tak aby była nim szczelinie "oblepiona".
  • Krok 6

    10 min
    Smażyć na rozgrzanym oleju, aż placuszki będą rumiane.
Cukinia w cieście naleśnikowym

Krok 1 z 6

Cukinie umyć i pokroić w plasterki o grubości 0,5 cm (nie obieramy ze skórki). Można użyć zarówno zielonej, jak i żółtej cukinii, a także kabaczka.

Cukinia w cieście naleśnikowym

Krok 2 z 6

Każdy plasterek posypać ziarenkami z obu stron, układać je jeden na drugim.

Cukinia w cieście naleśnikowym

Krok 3 z 6

Cukinię odstawiamy na 15-30 minut, tak aby puściła sok. Następnie sok ten należy odlać, a cukinię lekko odcisnąć.

Cukinia w cieście naleśnikowym

Krok 4 z 6

Z jajek i mąki należy zrobić gęste ciasto a'la naleśnikowe. Nie solić, ponieważ sama cukinia jest już słona.

Cukinia w cieście naleśnikowym

Krok 5 z 6

Każdą cukinię zanurzamy w cieście, tak aby była nim szczelinie "oblepiona".

Cukinia w cieście naleśnikowym

Krok 6 z 6

Smażyć na rozgrzanym oleju, aż placuszki będą rumiane.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Bogate w białko
  • Jajka
  • Kanapki
  • Niski poziom cukru
  • Przystawka
  • Warzywa
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Leczo z boczniakami i cukinią

    Leczo z boczniakami i cukinią

    55 min Łatwy
  • Spaghetti z cukinią, pieczarkami i groszkiem

    Spaghetti z cukinią, pieczarkami i groszkiem

    45 min Łatwy
  • Leczo z cukinią i chorizo

    Leczo z cukinią i chorizo

    27 min Średni
  • Zupa jarzynowa z młodych warzyw z kalafiorem, fasolką i cukinią

    Zupa jarzynowa z młodych warzyw z kalafiorem, fasolką i cukinią

    1 godz 26 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu