Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cukinia w cieście naleśnikowym

0
58 min
Łatwy

Składniki

-
1 porcja
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Cukinia
2 
Jajko
3 łyżek
Mąka pszenna pełnoziarnista
1 trochę
Olej

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
19.19 g
Węglowodany
29.21 g
Wartość energetyczna
372 kcal
Tłuszcze
20.96 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

58 min
Krok 1
5 min
Cukinie umyć i pokroić w plasterki o grubości 0,5 cm (nie obieramy ze skórki). Można użyć zarówno zielonej, jak i żółtej cukinii, a także kabaczka.
Krok 2
3 min
Każdy plasterek posypać ziarenkami z obu stron, układać je jeden na drugim.
Krok 3
30 min
Cukinię odstawiamy na 15-30 minut, tak aby puściła sok. Następnie sok ten należy odlać, a cukinię lekko odcisnąć.
Krok 4
5 min
Z jajek i mąki należy zrobić gęste ciasto a'la naleśnikowe. Nie solić, ponieważ sama cukinia jest już słona.
Krok 5
5 min
Każdą cukinię zanurzamy w cieście, tak aby była nim szczelinie "oblepiona".
Krok 6
10 min
Smażyć na rozgrzanym oleju, aż placuszki będą rumiane.
Cukinia w cieście naleśnikowym

Krok 1 z 6

Cukinie umyć i pokroić w plasterki o grubości 0,5 cm (nie obieramy ze skórki). Można użyć zarówno zielonej, jak i żółtej cukinii, a także kabaczka.

Cukinia w cieście naleśnikowym

Krok 2 z 6

Każdy plasterek posypać ziarenkami z obu stron, układać je jeden na drugim.

Cukinia w cieście naleśnikowym

Krok 3 z 6

Cukinię odstawiamy na 15-30 minut, tak aby puściła sok. Następnie sok ten należy odlać, a cukinię lekko odcisnąć.

Cukinia w cieście naleśnikowym

Krok 4 z 6

Z jajek i mąki należy zrobić gęste ciasto a'la naleśnikowe. Nie solić, ponieważ sama cukinia jest już słona.

Cukinia w cieście naleśnikowym

Krok 5 z 6

Każdą cukinię zanurzamy w cieście, tak aby była nim szczelinie "oblepiona".

Cukinia w cieście naleśnikowym

Krok 6 z 6

Smażyć na rozgrzanym oleju, aż placuszki będą rumiane.

Cukinia w cieście naleśnikowym to świetna przekąska, która nas nasyci i zachwyci swoim smakiem. A to wszystko pomimo bardzo prostego przygotowania. Dzięki ziarenkom smaku WINIARY, wydobędziemy z cukinii to, co najlepsze i nasza przekąska zaskoczy wszystkich, którzy zdecydują się jej skosztować. Pycha!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika