Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Cukinia w cieście naleśnikowym

Cukinia w cieście naleśnikowym

(0)
58min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest dorii

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

1 porcja

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
trochę
WINIARY ZIARENKA SMAKU Przyprawa Uniwersalna
1 
Cukinia
2 
Jajko
3  łyżek
Mąka pszenna pełnoziarnista
trochę
Olej
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
19.19 g
Węglowodany
29.21 g
Tłuszcze
20.96 g
Wartość energetyczna
372 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Cukinia w cieście naleśnikowym to świetna przekąska, która nas nasyci i zachwyci swoim smakiem. A to wszystko pomimo bardzo prostego przygotowania. Dzięki ziarenkom smaku WINIARY, wydobędziemy z cukinii to, co najlepsze i nasza przekąska zaskoczy wszystkich, którzy zdecydują się jej skosztować. Pycha!

Przygotowanie

58 min
  • Krok 1

    5 min
    Cukinie umyć i pokroić w plasterki o grubości 0,5 cm (nie obieramy ze skórki). Można użyć zarówno zielonej, jak i żółtej cukinii, a także kabaczka.
  • Krok 2

    3 min
    Każdy plasterek posypać ziarenkami z obu stron, układać je jeden na drugim.
  • Krok 3

    30 min
    Cukinię odstawiamy na 15-30 minut, tak aby puściła sok. Następnie sok ten należy odlać, a cukinię lekko odcisnąć.
  • Krok 4

    5 min
    Z jajek i mąki należy zrobić gęste ciasto a'la naleśnikowe. Nie solić, ponieważ sama cukinia jest już słona.
  • Krok 5

    5 min
    Każdą cukinię zanurzamy w cieście, tak aby była nim szczelinie "oblepiona".
  • Krok 6

    10 min
    Smażyć na rozgrzanym oleju, aż placuszki będą rumiane.
Cukinia w cieście naleśnikowym

Krok 1 z 6

Cukinie umyć i pokroić w plasterki o grubości 0,5 cm (nie obieramy ze skórki). Można użyć zarówno zielonej, jak i żółtej cukinii, a także kabaczka.

Cukinia w cieście naleśnikowym

Krok 2 z 6

Każdy plasterek posypać ziarenkami z obu stron, układać je jeden na drugim.

Cukinia w cieście naleśnikowym

Krok 3 z 6

Cukinię odstawiamy na 15-30 minut, tak aby puściła sok. Następnie sok ten należy odlać, a cukinię lekko odcisnąć.

Cukinia w cieście naleśnikowym

Krok 4 z 6

Z jajek i mąki należy zrobić gęste ciasto a'la naleśnikowe. Nie solić, ponieważ sama cukinia jest już słona.

Cukinia w cieście naleśnikowym

Krok 5 z 6

Każdą cukinię zanurzamy w cieście, tak aby była nim szczelinie "oblepiona".

Cukinia w cieście naleśnikowym

Krok 6 z 6

Smażyć na rozgrzanym oleju, aż placuszki będą rumiane.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez soi
  • Jajka
  • Kanapki
  • Przystawka
  • Warzywa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Cukinia smażona w panierce

    Cukinia smażona w panierce

    22 min Łatwy
  • Cukinia faszerowana z sosem pieczarkowym

    Cukinia faszerowana z sosem pieczarkowym

    1 godz 5 min Łatwy
  • Placuszki z cukinią bez mąki

    Placuszki z cukinią bez mąki

    25 min Łatwy
  • Cukinia à la ananas

    Cukinia à la ananas

    8 godz 42 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu