Cukinia w cieście naleśnikowym
58min
Łatwy
1
Cukinia
2
Jajko
3 łyżek
Mąka pszenna pełnoziarnista
1 trochę
Olej
.
Wartości odżywcze
Białko
19.19 g
Węglowodany
29.21 g
Tłuszcze
20.96 g
Wartość energetyczna
372 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
58 min
Krok 1
5 min
Cukinie umyć i pokroić w plasterki o grubości 0,5 cm (nie obieramy ze skórki). Można użyć zarówno zielonej, jak i żółtej cukinii, a także kabaczka.
Krok 2
3 min
Każdy plasterek posypać ziarenkami z obu stron, układać je jeden na drugim.
Krok 3
30 min
Cukinię odstawiamy na 15-30 minut, tak aby puściła sok. Następnie sok ten należy odlać, a cukinię lekko odcisnąć.
Krok 4
5 min
Z jajek i mąki należy zrobić gęste ciasto a'la naleśnikowe. Nie solić, ponieważ sama cukinia jest już słona.
Krok 5
5 min
Każdą cukinię zanurzamy w cieście, tak aby była nim szczelinie "oblepiona".
Krok 6
10 min
Smażyć na rozgrzanym oleju, aż placuszki będą rumiane.
Cukinia w cieście naleśnikowym to świetna przekąska, która nas nasyci i zachwyci swoim smakiem. A to wszystko pomimo bardzo prostego przygotowania. Dzięki ziarenkom smaku WINIARY, wydobędziemy z cukinii to, co najlepsze i nasza przekąska zaskoczy wszystkich, którzy zdecydują się jej skosztować. Pycha!
Komentarze 0