Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ciasto z rukolą i waniliowym kremem budyniowym

0
80 min
Łatwy

Składniki

-
12 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

3 
Jajko
0.75 szklanka
Cukier
0.5 szklanka
Olej rzepakowy
60 g
Rukola
1.5 szklanek
Mąka pszenna pełnoziarnista
2 łyżek
Skórka z limonki
1 
Sok z limonki
100 g
Orzechy włoskie
1 łyżeczka
Soda oczyszczona
1 łyżeczka
Proszek do pieczenia
1 szczypta
Barwnik spożywczy
3 łyżek
Cukier
1.5 szklanek
Mleko
150 g
Masło

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
28.16 g
Wartość energetyczna
404.56 kcal
Węglowodany
31.23 g
Białko
6.76 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

80 min
Krok 1
15 min
Jaja ucieramy z cukrem na puszystą masę. Olej miksujemy blenderem z rukolą tak, aby rukola całkowicie została zmiksowana. Do masy jajecznej wlewamy olej z rukolą, miksujemy i dodajemy pozostałe składniki. Całość miksujemy tylko do połączenia składników, dodajemy posiekane orzechy włoskie.
Krok 2
45 min
Przelewamy ciasto na blaszkę o wymiarach 20X20 wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 st.C około 45 minut. Przed wyjęciem z piekarnika sprawdzamy, czy ciasto jest upieczone.
Krok 3
10 min
W garnku zagotowujemy 1 szklankę mleka. W pozostałym mleku rozpuszczamy proszek budyniowy, dodajemy cukier, mieszamy, gotujemy budyń. Studzimy.
Krok 4
10 min
Masło ucieramy na puszystą masę, dodajemy partiami budyń, ucieramy. Kremem ozdabiamy ciasto.
Ciasto z rukolą i waniliowym kremem budyniowym

Krok 1 z 4

Jaja ucieramy z cukrem na puszystą masę. Olej miksujemy blenderem z rukolą tak, aby rukola całkowicie została zmiksowana. Do masy jajecznej wlewamy olej z rukolą, miksujemy i dodajemy pozostałe składniki. Całość miksujemy tylko do połączenia składników, dodajemy posiekane orzechy włoskie.

Ciasto z rukolą i waniliowym kremem budyniowym

Krok 2 z 4

Przelewamy ciasto na blaszkę o wymiarach 20X20 wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 st.C około 45 minut. Przed wyjęciem z piekarnika sprawdzamy, czy ciasto jest upieczone.

Ciasto z rukolą i waniliowym kremem budyniowym

Krok 3 z 4

W garnku zagotowujemy 1 szklankę mleka. W pozostałym mleku rozpuszczamy proszek budyniowy, dodajemy cukier, mieszamy, gotujemy budyń. Studzimy.

Ciasto z rukolą i waniliowym kremem budyniowym

Krok 4 z 4

Masło ucieramy na puszystą masę, dodajemy partiami budyń, ucieramy. Kremem ozdabiamy ciasto.

Optymistyczne, wiosenne ciasto z pysznym, budyniowym kremem. Na codzienne spotkania i rodzinne imprezy.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika