Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Placek miodowy: Z podanych składników zarobić ciasto podzielić na 2 części i upiec 2 placki w 180 stopniach przez 40 minut. Biszkopt: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Wsypujemy pozostałe składniki i mieszamy. Pieczemy do 15 minut w 180 stopniach na blaszce o wymiarze 25/36.
Krok 2
15 min
Polewa: Margarynę, cukier, mleko, miód zagotowujemy i wsypujemy orzechy, chwilkę gotujemy i polewamy nim gotowe ciasto.
Krok 3
20 min
Masa agrestowa: W małej ilości mleka mieszamy budyń i mąkę a pozostałe zagotowujemy z cukrem. Na gotujące mleko wlewamy budyń gotujemy do zgęstnienia. Wsypujemy galaretkę mieszamy. Ściągamy z ognia i dodajemy margarynę, mieszamy do jej rozpuszczenia
Krok 4
15 min
Masa chałwowa: Masło ucieramy z chałwą. W małej ilości mleka mieszamy budyń i mąkę a pozostałe zagotowujemy z cukrem. Na gotujące mleko wlewamy budyń gotujemy do zgęstnienia. Zimny krem ucieramy z masą chałwową.
Krok 5
10 min
Przełożenie: Placek miodowy- dżem- masa chałwowa- biszkopt- masa agrestowa- placek miodowy –polewa Piękne i na prawdę smaczne ciasto!
Krok 1
z
5
Placek miodowy: Z podanych składników zarobić ciasto podzielić na 2 części i upiec 2 placki w 180 stopniach przez 40 minut. Biszkopt: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Wsypujemy pozostałe składniki i mieszamy. Pieczemy do 15 minut w 180 stopniach na blaszce o wymiarze 25/36.
Krok 2
z
5
Polewa: Margarynę, cukier, mleko, miód zagotowujemy i wsypujemy orzechy, chwilkę gotujemy i polewamy nim gotowe ciasto.
Krok 3
z
5
Masa agrestowa: W małej ilości mleka mieszamy budyń i mąkę a pozostałe zagotowujemy z cukrem. Na gotujące mleko wlewamy budyń gotujemy do zgęstnienia. Wsypujemy galaretkę mieszamy. Ściągamy z ognia i dodajemy margarynę, mieszamy do jej rozpuszczenia
Krok 4
z
5
Masa chałwowa: Masło ucieramy z chałwą. W małej ilości mleka mieszamy budyń i mąkę a pozostałe zagotowujemy z cukrem. Na gotujące mleko wlewamy budyń gotujemy do zgęstnienia. Zimny krem ucieramy z masą chałwową.
Krok 5
z
5
Przełożenie: Placek miodowy- dżem- masa chałwowa- biszkopt- masa agrestowa- placek miodowy –polewa Piękne i na prawdę smaczne ciasto!
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0