Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Ciasto z masą chałwową i budyniem o smaku agrestu
Dodaj do CookBook

Ciasto z masą chałwową i budyniem o smaku agrestu

(0)
2 godz 30 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest pacpaw
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

24 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
30  dag
Mąka pszenna
150  g
Margaryna
2  łyżek
Miód
1  łyżeczka
Soda oczyszczona
1  łyżka
Śmietana
10  dag
Cukier
180  g
Orzechy włoskie
3  płaskich łyżek
Miód
180  g
Cukier
125  g
Margaryna
3  łyżek
Mleko
1  opakowanie
Galaretka Winiary o smaku agrestowym
1  szklanka
Mleko
1  łyżka
Budyń o smaku śmietankowym bez cukru WINIARY
3  płaskich łyżek
Cukier
0.5  kostka
Margaryna
1  łyżka
Mąka ziemniaczana
1  szklanka
Mleko
3  płaskich łyżek
Cukier
1  łyżka
Budyń o smaku śmietankowym bez cukru WINIARY
1  łyżka
Mąka ziemniaczana
250  g
Chałwa
100  g
Masło
4 
Jajko
4  płaskich łyżek
Mąka pszenna
4  łyżek
Budyń o smaku waniliowym bez cukru WINIARY
0.5  szklanka
Cukier
2  płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
1  łyżeczka
Proszek do pieczenia
5  łyżek
Dżem
1 
Jajko
2  łyżek
Kakao
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
46.8 g
Wartość energetyczna
409.7 kcal
Tłuszcze
22.6 g
Białko
7.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Smaczne ciasto fajne na każdą okazję!

Przygotowanie

150 min
  • Krok 1

    90 min
    Placek miodowy: Z podanych składników zarobić ciasto podzielić na 2 części i upiec 2 placki w 180 stopniach przez 40 minut. Biszkopt: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Wsypujemy pozostałe składniki i mieszamy. Pieczemy do 15 minut w 180 stopniach na blaszce o wymiarze 25/36.
  • Krok 2

    15 min
    Polewa: Margarynę, cukier, mleko, miód zagotowujemy i wsypujemy orzechy, chwilkę gotujemy i polewamy nim gotowe ciasto.
  • Krok 3

    20 min
    Masa agrestowa: W małej ilości mleka mieszamy budyń i mąkę a pozostałe zagotowujemy z cukrem. Na gotujące mleko wlewamy budyń gotujemy do zgęstnienia. Wsypujemy galaretkę mieszamy. Ściągamy z ognia i dodajemy margarynę, mieszamy do jej rozpuszczenia
  • Krok 4

    15 min
    Masa chałwowa: Masło ucieramy z chałwą. W małej ilości mleka mieszamy budyń i mąkę a pozostałe zagotowujemy z cukrem. Na gotujące mleko wlewamy budyń gotujemy do zgęstnienia. Zimny krem ucieramy z masą chałwową.
  • Krok 5

    10 min
    Przełożenie: Placek miodowy- dżem- masa chałwowa- biszkopt- masa agrestowa- placek miodowy –polewa Piękne i na prawdę smaczne ciasto!
Ciasto z masą chałwową i budyniem o smaku agrestu

Krok 1 z 5

Placek miodowy: Z podanych składników zarobić ciasto podzielić na 2 części i upiec 2 placki w 180 stopniach przez 40 minut. Biszkopt: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Wsypujemy pozostałe składniki i mieszamy. Pieczemy do 15 minut w 180 stopniach na blaszce o wymiarze 25/36.

Ciasto z masą chałwową i budyniem o smaku agrestu

Krok 2 z 5

Polewa: Margarynę, cukier, mleko, miód zagotowujemy i wsypujemy orzechy, chwilkę gotujemy i polewamy nim gotowe ciasto.

Ciasto z masą chałwową i budyniem o smaku agrestu

Krok 3 z 5

Masa agrestowa: W małej ilości mleka mieszamy budyń i mąkę a pozostałe zagotowujemy z cukrem. Na gotujące mleko wlewamy budyń gotujemy do zgęstnienia. Wsypujemy galaretkę mieszamy. Ściągamy z ognia i dodajemy margarynę, mieszamy do jej rozpuszczenia

Ciasto z masą chałwową i budyniem o smaku agrestu

Krok 4 z 5

Masa chałwowa: Masło ucieramy z chałwą. W małej ilości mleka mieszamy budyń i mąkę a pozostałe zagotowujemy z cukrem. Na gotujące mleko wlewamy budyń gotujemy do zgęstnienia. Zimny krem ucieramy z masą chałwową.

Ciasto z masą chałwową i budyniem o smaku agrestu

Krok 5 z 5

Przełożenie: Placek miodowy- dżem- masa chałwowa- biszkopt- masa agrestowa- placek miodowy –polewa Piękne i na prawdę smaczne ciasto!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Ciasto
  • Deser
  • Jajka
  • Pieczenie
  • Popołudniowa przekąska
  • Śmietana
  • Warzywa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ciasto czekoladowe z majonezem

    Ciasto czekoladowe z majonezem

    56 min Łatwy
  • Drożdżówki z budyniem – jedno ciasto, trzy rodzaje wypieków

    Drożdżówki z budyniem – jedno ciasto, trzy rodzaje wypieków

    2 godz 22 min Łatwy
  • Ciasto na pizzę z mlekiem

    Ciasto na pizzę z mlekiem

    1 godz 20 min Łatwy
  • Korzenne ciasto marchewkowe

    Korzenne ciasto marchewkowe

    1 godz 40 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu