Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na paprykę
  • Promocja na mięso mielone
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Ciasto z masą chałwową i budyniem o smaku agrestu

Ciasto z masą chałwową i budyniem o smaku agrestu

(0)
2 godz 30 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest aga-25

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

24 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
30  dag
Mąka pszenna pełnoziarnista
150  g
Margaryna
2  łyżek
Miód
1  łyżeczka
Soda oczyszczona
1  łyżka
Śmietana
10  dag
Cukier
180  g
Orzechy włoskie
3  płaskich łyżek
Miód
180  g
Cukier
125  g
Margaryna
3  łyżek
Mleko
1  opakowanie
Galaretka Winiary o smaku agrestowym
1  szklanka
Mleko
1  łyżka
Budyń o smaku śmietankowym bez cukru WINIARY
3  płaskich łyżek
Cukier
0.5  kostka
Margaryna
1  łyżka
Mąka ziemniaczana
1  szklanka
Mleko
3  płaskich łyżek
Cukier
1  łyżka
Budyń o smaku śmietankowym bez cukru WINIARY
1  łyżka
Mąka ziemniaczana
250  g
Chałwa
100  g
Masło
4 
Jajko
4  płaskich łyżek
Mąka pszenna pełnoziarnista
4  łyżek
Budyń o smaku waniliowym bez cukru WINIARY
0.5  szklanka
Cukier
2  płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
1  łyżeczka
Proszek do pieczenia
5  łyżek
Dżem
1 
Jajko
2  łyżek
Kakao
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
7.28 g
Węglowodany
46.7 g
Tłuszcze
22.65 g
Wartość energetyczna
407.27 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Smaczne ciasto fajne na każdą okazję!

Przygotowanie

150 min
  • Krok 1

    90 min
    Placek miodowy: Z podanych składników zarobić ciasto podzielić na 2 części i upiec 2 placki w 180 stopniach przez 40 minut. Biszkopt: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Wsypujemy pozostałe składniki i mieszamy. Pieczemy do 15 minut w 180 stopniach na blaszce o wymiarze 25/36.
  • Krok 2

    15 min
    Polewa: Margarynę, cukier, mleko, miód zagotowujemy i wsypujemy orzechy, chwilkę gotujemy i polewamy nim gotowe ciasto.
  • Krok 3

    20 min
    Masa agrestowa: W małej ilości mleka mieszamy budyń i mąkę a pozostałe zagotowujemy z cukrem. Na gotujące mleko wlewamy budyń gotujemy do zgęstnienia. Wsypujemy galaretkę mieszamy. Ściągamy z ognia i dodajemy margarynę, mieszamy do jej rozpuszczenia
  • Krok 4

    15 min
    Masa chałwowa: Masło ucieramy z chałwą. W małej ilości mleka mieszamy budyń i mąkę a pozostałe zagotowujemy z cukrem. Na gotujące mleko wlewamy budyń gotujemy do zgęstnienia. Zimny krem ucieramy z masą chałwową.
  • Krok 5

    10 min
    Przełożenie: Placek miodowy- dżem- masa chałwowa- biszkopt- masa agrestowa- placek miodowy –polewa Piękne i na prawdę smaczne ciasto!
Ciasto z masą chałwową i budyniem o smaku agrestu

Krok 1 z 5

Placek miodowy: Z podanych składników zarobić ciasto podzielić na 2 części i upiec 2 placki w 180 stopniach przez 40 minut. Biszkopt: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Wsypujemy pozostałe składniki i mieszamy. Pieczemy do 15 minut w 180 stopniach na blaszce o wymiarze 25/36.

Ciasto z masą chałwową i budyniem o smaku agrestu

Krok 2 z 5

Polewa: Margarynę, cukier, mleko, miód zagotowujemy i wsypujemy orzechy, chwilkę gotujemy i polewamy nim gotowe ciasto.

Ciasto z masą chałwową i budyniem o smaku agrestu

Krok 3 z 5

Masa agrestowa: W małej ilości mleka mieszamy budyń i mąkę a pozostałe zagotowujemy z cukrem. Na gotujące mleko wlewamy budyń gotujemy do zgęstnienia. Wsypujemy galaretkę mieszamy. Ściągamy z ognia i dodajemy margarynę, mieszamy do jej rozpuszczenia

Ciasto z masą chałwową i budyniem o smaku agrestu

Krok 4 z 5

Masa chałwowa: Masło ucieramy z chałwą. W małej ilości mleka mieszamy budyń i mąkę a pozostałe zagotowujemy z cukrem. Na gotujące mleko wlewamy budyń gotujemy do zgęstnienia. Zimny krem ucieramy z masą chałwową.

Ciasto z masą chałwową i budyniem o smaku agrestu

Krok 5 z 5

Przełożenie: Placek miodowy- dżem- masa chałwowa- biszkopt- masa agrestowa- placek miodowy –polewa Piękne i na prawdę smaczne ciasto!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Ciasto
  • Deser
  • Jajka
  • Pieczenie
  • Popołudniowa przekąska
  • Śmietana
  • Warzywa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ciasto wykwintne

    Ciasto wykwintne

    1 godz 45 min Łatwy
  • Placek kokosowy

    Placek kokosowy

    1 godz 50 min Łatwy
  • Kremówka kokosowa

    Kremówka kokosowa

    1 godz 30 min Łatwy
  • Kawowe z rogalikami

    Kawowe z rogalikami

    2 godz 50 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu