
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Ciasto z kremem i galaretką

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
10 minKrok 2
30 minKrok 3
3 minKrok 4
5 minKrok 5
5 minKrok 6
2 minKrok 7
5 minKrok 1 z 7
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić z cukrem na sztywno, w trakcie ubijania stopniowo dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać.
Krok 2 z 7
Ciasto przelać do wysmarowanej tłuszczem blachy, włożyć do piekarnika i piec w 180 stopniach, przez około 30 minut.
Krok 3 z 7
Ciasto upieczone ostudzić, przekroić na połowę.
Krok 4 z 7
Galaretkę rozpuścić w 1 szklance gotowanej wody, odstawić do lekkiego stężenia. Drugą galaretkę rozpuścić w 0,5 litra gorącej wody i też odstawić do stężenia.
Krok 5 z 7
Śmietanę ubić na sztywno, dodając po łyżce lekko stężałej galaretki, ciągle ubijając.
Krok 6 z 7
Gdy masa śmietankowa zacznie gęstnąć, większą połowę masy wyłożyć na pierwszą część ciasta.
Krok 7 z 7
Na kremie położyć drugą część ciasta, resztę kremu. Galaretkę wylać na wierzch ciasta, ostudzić.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0