
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Ciasto z delicjami a la shrek

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
10 minKrok 2
25 minKrok 3
10 minKrok 4
15 minKrok 5
2 minKrok 6
10 minKrok 7
10 minKrok 1 z 7
Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i żółtka, a następnie wolno mieszając dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia.
Krok 2 z 7
Masę wlewamy do formy i pieczemy 25 minut w 180 stopniach.
Krok 3 z 7
Budynie rozpuszczamy w 2 szklankach soku "Kubusia" i gotujemy z resztą soku.
Krok 4 z 7
Gotową masę wylewamy na biszkopt i pozostawiamy do ostudzenia.
Krok 5 z 7
Później układamy delicje.
Krok 6 z 7
Śmietanę kremówkię ubijamy z 1 tężejącą galaretką rozrobioną w 1 szklance wody i wylewamy na delicje.
Krok 7 z 7
Pozostałe dwie galaretki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, czekamy aż stężeją i wylewamy na wierzch placka. Możemy także na ubitej śmietanie poukładać np. kawałki ananasa lub brzoskwinie.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0