Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
BISZKOPT: Mąki przesiej, odstaw.
BISZKOPT: Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywno. Ubijając, dodawaj powoli cukier, a na koniec po jednym żółtku. Do masy jajecznej wsyp przesianą mąkę. Wymieszaj delikatnie łyżką, wykonując zamaszyste ruchy, aby do ciasta wtłoczyć jak najwięcej powietrza.
BISZKOPT: Spód tortownicy wyłóż papierem.
BISZKOPT: Piecz w temperaturze 180 stopni 15-20 minut (spwadź patyczkiem, czy biszkopt jest już gotowy - patyczek powinien być suchy).
BISZKOPT: Biszkopt wystudź. Po przestudzeniu przekrój wzdłuż. Tortownicę wyłóż folią spożywczą, na spód ułóż jeden z blatów.
GALARETKI: Każdą z galaretek rozpuść w szklance wrzącej wody.
GALARETKI: Przelej do osobnych pojemniczków i odstaw do lodówki do całkowitego wystudzenia i ścięcia (przynajmniej na 2-3 godziny).
GALERETKI: Galaretki pokrój w kostkę.
MASA: Żelatynę rozpuść w gorącym mleku.
MASA: Śmietanę i jogurt ubij z cukrami i nadal ubijając, wlej mleko z żelatyną. Kiedy masa zacznie się gęstnieć, dodaj pokrojone galaretki i delikatnie wymieszaj.
MASA: Na wyłożony w tortownicy biszkopt, wylej tężejącą masę, przykryj drugą częścią biszkoptu i lekko dociśnij.
Ciasto odstaw na przynajmniej 12 godzin do schłodzenia.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0