Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Ciasto drożdżowe z budyniem i posypką

Ciasto drożdżowe z budyniem i posypką

(0)
1 godz 15 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Motorek70

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

12 12 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  opakowań
Budyń o smaku malinowym WINIARY
5  g
Drożdże
1  szczypta
Sól
3  łyżek
Cukier
1  szklanka
Mleko
2  łyżek
Olej
1 
Jajko
3  szklanek
Mąka pszenna pełnoziarnista
12  dag
Margaryna
0.5  szklanka
Cukier
7  dag
Mąka pszenna pełnoziarnista
1  l
Mleko
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
9.06 g
Węglowodany
44.41 g
Tłuszcze
15.73 g
Wartość energetyczna
343.34 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Klasyczne ciasto drożdżowe z delikatnym nadzieniem budyniowym i posypką. To nowa wersja tradycyjnej drożdżówki, która wprowadzi wszystkich w wybitny nastrój i idealny humor. Do tego pysznie smakuje! Mniam!

Przygotowanie

75 min
  • Krok 1

    15 min
    Do podgrzanego mleka dodać drożdże, cukier, sól i wymieszać. Następnie roztrzepać jajko i dodać do mleka razem z olejem, na końcu mąkę i wyrobić ciasto i zostawić aż wyrośnie.
  • Krok 2

    5 min
    W tym czasie ugotować budynie.
  • Krok 3

    5 min
    Jak ciasto wyrośnie, rozłożyć na wysmarowaną blachę. Na ciasto dać zimny budyń.
  • Krok 4

    5 min
    POSYPKA: margarynę rozpuścić i dodać tyle mąki ile zabierze margaryna, aby powstała jedna całość i dało się kruszyć.
  • Krok 5

    45 min
    Ostudzić i rozkruszyć na budyń. Piec ok. 45 minut w nagrzanym do 180°C piekarniku.
Ciasto drożdżowe z budyniem i posypką

Krok 1 z 5

Do podgrzanego mleka dodać drożdże, cukier, sól i wymieszać. Następnie roztrzepać jajko i dodać do mleka razem z olejem, na końcu mąkę i wyrobić ciasto i zostawić aż wyrośnie.

Ciasto drożdżowe z budyniem i posypką

Krok 2 z 5

W tym czasie ugotować budynie.

Ciasto drożdżowe z budyniem i posypką

Krok 3 z 5

Jak ciasto wyrośnie, rozłożyć na wysmarowaną blachę. Na ciasto dać zimny budyń.

Ciasto drożdżowe z budyniem i posypką

Krok 4 z 5

POSYPKA: margarynę rozpuścić i dodać tyle mąki ile zabierze margaryna, aby powstała jedna całość i dało się kruszyć.

Ciasto drożdżowe z budyniem i posypką

Krok 5 z 5

Ostudzić i rozkruszyć na budyń. Piec ok. 45 minut w nagrzanym do 180°C piekarniku.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Deser
  • Jajka
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zwykłe pszenne bułeczki

    Zwykłe pszenne bułeczki

    2 godz 5 min Średni
  • Rolada biszkoptowa z kremem i galaretką

    Rolada biszkoptowa z kremem i galaretką

    40 min Średni
  • Kruche babeczki z nadzieniem budyniowym oraz pianą

    Kruche babeczki z nadzieniem budyniowym oraz pianą

    2 godz 10 min Łatwy
  • Karpatka z czekoladowym kremem budyniowym

    Karpatka z czekoladowym kremem budyniowym

    1 godz 54 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu