Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Ciasto czekoladowo- truskawkowe

Ciasto czekoladowo- truskawkowe

(0)
1 godz 22 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest mamusia723

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

14 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
640  g
Mąka pszenna pełnoziarnista
0.5  szklanka
Cukier
2 
Żółtko
1 
Jajko
1.5  łyżeczek
Proszek do pieczenia WINIARY
1  kostka
Margaryna
2  łyżek
Śmietana 18%
3  opakowań
Budyń o smaku czekoladowym bez cukru WINIARY
3.5  szklanek
Mleko
6  łyżek
Cukier
210  g
Truskawki
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
9.44 g
Węglowodany
52.29 g
Tłuszcze
19.58 g
Wartość energetyczna
438.54 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Proste i smaczne kruche ciasto truskawkowo-czekoladowe do niedzielnej kawusi.

Przygotowanie

82 min
  • Krok 1

    15 min
    Na stolnicę wysypać mąkę z proszkiem do pieczenia, przemieszać. Następnie dodać pokrojoną margarynę, posiekać. Zrobić dołeczek w mące, wybić jajko i dodać żółtka, oraz pozostałe składniki, zagnieść kruche ciasto, podzielić je na 2 części. Jedną część ciasta włożyć do zamrażalnika, drugą wyłożyć blachę.
  • Krok 2

    5 min
    Truskawki opłukać, oszypułkować, osączyć, przekroić na połowę i ułożyć na cieście.
  • Krok 3

    2 min
    Budyń: W szklance mleka rozmieszać budynie czekoladowe.
  • Krok 4

    10 min
    Pozostałe mleko zagotować z cukrem, na gotujące się mleko wlać rozmieszany budyń z mlekiem, mieszając doprowadzić do zagotowania i zgęstnienia budyniu.
  • Krok 5

    5 min
    Gorący budyń wylać na truskawki i zetrzeć na tarce o dużych otworach pozostałe ciasto.
  • Krok 6

    45 min
    Wstawić do nagrzanego piekarnika do 170 stop. Piec przez 45 minut w 175 stop.
Ciasto czekoladowo- truskawkowe

Krok 1 z 6

Na stolnicę wysypać mąkę z proszkiem do pieczenia, przemieszać. Następnie dodać pokrojoną margarynę, posiekać. Zrobić dołeczek w mące, wybić jajko i dodać żółtka, oraz pozostałe składniki, zagnieść kruche ciasto, podzielić je na 2 części. Jedną część ciasta włożyć do zamrażalnika, drugą wyłożyć blachę.

Ciasto czekoladowo- truskawkowe

Krok 2 z 6

Truskawki opłukać, oszypułkować, osączyć, przekroić na połowę i ułożyć na cieście.

Ciasto czekoladowo- truskawkowe

Krok 3 z 6

Budyń: W szklance mleka rozmieszać budynie czekoladowe.

Ciasto czekoladowo- truskawkowe

Krok 4 z 6

Pozostałe mleko zagotować z cukrem, na gotujące się mleko wlać rozmieszany budyń z mlekiem, mieszając doprowadzić do zagotowania i zgęstnienia budyniu.

Ciasto czekoladowo- truskawkowe

Krok 5 z 6

Gorący budyń wylać na truskawki i zetrzeć na tarce o dużych otworach pozostałe ciasto.

Ciasto czekoladowo- truskawkowe

Krok 6 z 6

Wstawić do nagrzanego piekarnika do 170 stop. Piec przez 45 minut w 175 stop.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Czekolada
  • Deser
  • Jajka
  • Pieczenie
  • Śmietana

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ciasto z konfiturą wiśniową

    Ciasto z konfiturą wiśniową

    6 godz 13 min Łatwy
  • Kruche z budyniem i jabłkami

    Kruche z budyniem i jabłkami

    1 godz 15 min Łatwy
  • Karpatka z kremem jaglanym

    Karpatka z kremem jaglanym

    5 godz 50 min Łatwy
  • Biszkopt z jabłkami i budyniem

    Biszkopt z jabłkami i budyniem

    1 godz 45 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu