
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Chłodnik wiśniowo miętowy pod chmurką z kaszą jaglaną

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
2 minKrok 2
5 minKrok 3
5 minKrok 4
5 minKrok 5
60 minKrok 6
5 minKrok 7
10 minKrok 8
5 minKrok 1 z 8
Odmierz i odłóż około pół szklanki świeżych lub mrożonych wiśni. Pozostałe wiśnie włóż do garnka i zalej wodą.
Krok 2 z 8
Dodaj goździki, cynamon, cukier wanilinowy oraz cukier i zagotuj.
Krok 3 z 8
Gotuj ok. 5 minut.
Krok 4 z 8
Całość dokładnie zblenduj (lepiej wcześniej wyłowić goździki), a następnie dodaj jogurt i dokładnie wymieszaj.
Krok 5 z 8
Wstaw zupę oraz naczynia, w których będziesz ją podawać do lodówki na około 1 godzinę.
Krok 6 z 8
Do białka dodaj odrobinę soli i ubij na sztywną pianę.
Krok 7 z 8
W garnku zagotuj dwie szklanki wody i wkładaj łyżką porcje ubitego białka obgotowując je około minuty.
Krok 8 z 8
Zupę podawaj z kaszą jaglaną, bezową pianką oraz dekoracją z odłożonych wcześniej wiśni i listków mięty.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0