Chłodnik buraczkowy z malinami, szpinakiem, serem pleśniowym i orzechami włoskimi
14min
Łatwy
1
opakowanie
800
ml
Jogurt grecki
100
g
Maliny
2
pęczków
Szpinak świeży
100
g
Ser blue
50
g
Orzechy włoskie
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
30.94 g
Węglowodany
20.32 g
Tłuszcze
26.38 g
Wartość energetyczna
467.55 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
14 min
Krok 1
10 min
Maliny jeśli są mrożone - rozmroź, szpinak pokrój w paseczki a ser pokrój w kostkę
Krok 2
2 min
8 płaskich łyżeczek (32 g) barszczu energicznie wymieszaj z jogurtem greckim, jeśli jest taka potrzeba dopraw solą i pieprzem (ilość barszczu możesz zmniejszyć lub zwiększyć dopasowując intensywność chłodnika do swoich upodobań).
Krok 3
2 min
Chłodnik wlej do miseczek a na wierzch posyp rozdrobnionym szpinakiem, malinami, serem pleśniowym i orzechami.
Masz ochotę na pyszny chłodnik, który przygotujesz dosłownie w kilka chwil? Wypróbuj nasz przepis na chłodnik buraczkowy z malinami, szpinakiem, serem pleśniowym i orzechami włoskimi. Ta wersja buraczkowej pyszności ma delikatnie słodkawy smak dzięki temu, że w przepisie znajdują się maliny! Podbijają nie tylko kolor, ale również smak chłodniku. Dzięki Barszczowi czerwonemu Ekspresowej Zupie WINIARY nie musisz nic gotować! Wypróbuj nasz przepis!
Komentarze 0