Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Chłodnik buraczkowy z malinami, szpinakiem, serem pleśniowym i orzechami włoskimi

0
14 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

800 ml
Jogurt grecki
100 g
Maliny
2 pęczków
Szpinak świeży
100 g
Ser blue
50 g
Orzechy włoskie
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
30.94 g
Węglowodany
20.32 g
Tłuszcze
26.38 g
Wartość energetyczna
467.55 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

14 min
Krok 1
10 min
Maliny jeśli są mrożone - rozmroź, szpinak pokrój w paseczki a ser pokrój w kostkę
Krok 2
2 min
8 płaskich łyżeczek (32 g) barszczu energicznie wymieszaj z jogurtem greckim, jeśli jest taka potrzeba dopraw solą i pieprzem (ilość barszczu możesz zmniejszyć lub zwiększyć dopasowując intensywność chłodnika do swoich upodobań).
Krok 3
2 min
Chłodnik wlej do miseczek a na wierzch posyp rozdrobnionym szpinakiem, malinami, serem pleśniowym i orzechami.
Chłodnik buraczkowy z malinami, szpinakiem, serem pleśniowym i orzechami włoskimi

Krok 1 z 3

Maliny jeśli są mrożone - rozmroź, szpinak pokrój w paseczki a ser pokrój w kostkę

Chłodnik buraczkowy z malinami, szpinakiem, serem pleśniowym i orzechami włoskimi

Krok 2 z 3

8 płaskich łyżeczek (32 g) barszczu energicznie wymieszaj z jogurtem greckim, jeśli jest taka potrzeba dopraw solą i pieprzem (ilość barszczu możesz zmniejszyć lub zwiększyć dopasowując intensywność chłodnika do swoich upodobań).

Chłodnik buraczkowy z malinami, szpinakiem, serem pleśniowym i orzechami włoskimi

Krok 3 z 3

Chłodnik wlej do miseczek a na wierzch posyp rozdrobnionym szpinakiem, malinami, serem pleśniowym i orzechami.

Masz ochotę na pyszny chłodnik, który przygotujesz dosłownie w kilka chwil? Wypróbuj nasz przepis na chłodnik buraczkowy z malinami, szpinakiem, serem pleśniowym i orzechami włoskimi. Ta wersja buraczkowej pyszności ma delikatnie słodkawy smak dzięki temu, że w przepisie znajdują się maliny! Podbijają nie tylko kolor, ale również smak chłodniku. Dzięki Barszczowi czerwonemu Ekspresowej Zupie WINIARY nie musisz nic gotować! Wypróbuj nasz przepis!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika