Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Barszcz czerwony z grzybami

0
760 min
Łatwy

Składniki

-
5 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

10 
Suszone grzyby
2 łyżek
Mąka
2 
Jajko
50 g
Bułka tarta
5 łyżek
Olej
3 łyżek
Masło
1 szczypta
Sól
1 szczypta
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
5.59 g
Węglowodany
11.99 g
Tłuszcze
23.7 g
Wartość energetyczna
315.46 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

760 min
Krok 1
710 min
Grzyby namocz na noc.
Krok 2
20 min
Ugotuj grzyby, następnie ostudź i odsącz.
Krok 3
2 min
Kapelusze oprósz solą i pieprzem z każdej strony.
Krok 4
5 min
Przygotuj na osobnych talerzykach mąkę, bułkę tartą. Do miseczki wbij jajko i dokładnie je roztrzep.
Krok 5
2 min
Rozgrzej na patelni olej z masłem.
Krok 6
15 min
Kapelusze panieruj kolejno w mące, jajku i bułce, a następnie smaż na patelni aż się zarumienią.
Krok 7
5 min
Przygotuj Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY według przepisu na opakowaniu. Jeśli przygotowujesz jedną porcję Barszczu, 3 płaskie łyżeczki (12 g) produktu zalej 200 ml wrzącej wody i dokładnie wymieszaj.
Krok 8
1 min
Panierowane grzyby suszone podawaj z filiżanką gorącego czerwonego barszczu.
Barszcz czerwony z grzybami

Krok 1 z 8

Grzyby namocz na noc.

Barszcz czerwony z grzybami

Krok 2 z 8

Ugotuj grzyby, następnie ostudź i odsącz.

Barszcz czerwony z grzybami

Krok 3 z 8

Kapelusze oprósz solą i pieprzem z każdej strony.

Barszcz czerwony z grzybami

Krok 4 z 8

Przygotuj na osobnych talerzykach mąkę, bułkę tartą. Do miseczki wbij jajko i dokładnie je roztrzep.

Barszcz czerwony z grzybami

Krok 5 z 8

Rozgrzej na patelni olej z masłem.

Barszcz czerwony z grzybami

Krok 6 z 8

Kapelusze panieruj kolejno w mące, jajku i bułce, a następnie smaż na patelni aż się zarumienią.

Barszcz czerwony z grzybami

Krok 7 z 8

Przygotuj Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY według przepisu na opakowaniu. Jeśli przygotowujesz jedną porcję Barszczu, 3 płaskie łyżeczki (12 g) produktu zalej 200 ml wrzącej wody i dokładnie wymieszaj.

Barszcz czerwony z grzybami

Krok 8 z 8

Panierowane grzyby suszone podawaj z filiżanką gorącego czerwonego barszczu.

Barszcz czerwony z grzybami suszonymi to potrawa, która gości tradycyjnie na świątecznych wigilijnych stołach. Mamy przepis na szybki bożonarodzeniowy barszcz czerwony, który będzie miał wspaniały ciemny kolor i aromat, a przygotujesz go w kilka minut. Wystarczy, że wykorzystasz produkt Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY. Ale to nie wszystko! Proponujemy podanie świątecznej zupy z niespodzianką – panierowanymi kapeluszami z suszonych grzybów. To doskonała alternatywa dla tradycyjnych uszek, pasztecików lub krokietów, a na pewno mile zaskoczy zgromadzonych wokół wigilijnego stołu domowników. Suszone grzyby namocz dzień wcześniej i pozostaw na noc, potem już wystarczy je ugotować, przyprawić, panierować i usmażyć, aby na końcu móc je zjeść ze smakiem ;) Podając świąteczny barszcz czerwony z suszonymi grzybami zrób swoim bliskim niespodziankę – nie mów im, co jest tym tajemniczym dodatkiem do barszczyku. Smacznego!

Zobacz inne przepisy na barszcz czerwony >>
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika