Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Barszcz czerwony z grzybami

Barszcz czerwony z grzybami

(1)
12 godz 40 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

5 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Barszcz czerwony Ekspresowa zupa WINIARY
10 
Suszone grzyby
2  łyżek
Mąka
2 
Jajko
50  g
Bułka tarta
5  łyżek
Olej
3  łyżek
Masło
1  szczypta
Sól
1  szczypta
Pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
5.59 g
Węglowodany
11.99 g
Tłuszcze
23.7 g
Wartość energetyczna
315.46 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Barszcz czerwony z grzybami suszonymi to potrawa, która gości tradycyjnie na świątecznych wigilijnych stołach. Mamy przepis na szybki bożonarodzeniowy barszcz czerwony, który będzie miał wspaniały ciemny kolor i aromat, a przygotujesz go w kilka minut. Wystarczy, że wykorzystasz produkt Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY. Ale to nie wszystko! Proponujemy podanie świątecznej zupy z niespodzianką – panierowanymi kapeluszami z suszonych grzybów. To doskonała alternatywa dla tradycyjnych uszek, pasztecików lub krokietów, a na pewno mile zaskoczy zgromadzonych wokół wigilijnego stołu domowników. Suszone grzyby namocz dzień wcześniej i pozostaw na noc, potem już wystarczy je ugotować, przyprawić, panierować i usmażyć, aby na końcu móc je zjeść ze smakiem ;) Podając świąteczny barszcz czerwony z suszonymi grzybami zrób swoim bliskim niespodziankę – nie mów im, co jest tym tajemniczym dodatkiem do barszczyku. Smacznego!

Zobacz inne przepisy na barszcz czerwony >>

Przygotowanie

760 min
  • Krok 1

    710 min
    Grzyby namocz na noc.
  • Krok 2

    20 min
    Ugotuj grzyby, następnie ostudź i odsącz.
  • Krok 3

    2 min
    Kapelusze oprósz solą i pieprzem z każdej strony.
  • Krok 4

    5 min
    Przygotuj na osobnych talerzykach mąkę, bułkę tartą. Do miseczki wbij jajko i dokładnie je roztrzep.
  • Krok 5

    2 min
    Rozgrzej na patelni olej z masłem.
  • Krok 6

    15 min
    Kapelusze panieruj kolejno w mące, jajku i bułce, a następnie smaż na patelni aż się zarumienią.
  • Krok 7

    5 min
    Przygotuj Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY według przepisu na opakowaniu. Jeśli przygotowujesz jedną porcję Barszczu, 3 płaskie łyżeczki (12 g) produktu zalej 200 ml wrzącej wody i dokładnie wymieszaj.
  • Krok 8

    1 min
    Panierowane grzyby suszone podawaj z filiżanką gorącego czerwonego barszczu.
Barszcz czerwony z grzybami

Krok 1 z 8

Grzyby namocz na noc.

Barszcz czerwony z grzybami

Krok 2 z 8

Ugotuj grzyby, następnie ostudź i odsącz.

Barszcz czerwony z grzybami

Krok 3 z 8

Kapelusze oprósz solą i pieprzem z każdej strony.

Barszcz czerwony z grzybami

Krok 4 z 8

Przygotuj na osobnych talerzykach mąkę, bułkę tartą. Do miseczki wbij jajko i dokładnie je roztrzep.

Barszcz czerwony z grzybami

Krok 5 z 8

Rozgrzej na patelni olej z masłem.

Barszcz czerwony z grzybami

Krok 6 z 8

Kapelusze panieruj kolejno w mące, jajku i bułce, a następnie smaż na patelni aż się zarumienią.

Barszcz czerwony z grzybami

Krok 7 z 8

Przygotuj Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY według przepisu na opakowaniu. Jeśli przygotowujesz jedną porcję Barszczu, 3 płaskie łyżeczki (12 g) produktu zalej 200 ml wrzącej wody i dokładnie wymieszaj.

Barszcz czerwony z grzybami

Krok 8 z 8

Panierowane grzyby suszone podawaj z filiżanką gorącego czerwonego barszczu.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Boże Narodzenie
  • Jajka
  • Kolacja
  • Obiad
  • Przystawka
  • Uroczystość
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Barszcz z kiszoną kapustą

    Barszcz z kiszoną kapustą

    40 min Łatwy
  • Pieczone pierogi z  kapustą

    Pieczone pierogi z kapustą

    3 godz 40 min Łatwy
  • Barszcz czerwony WINIARY z uszkami z farszem grzybowym

    Barszcz czerwony WINIARY z uszkami z farszem grzybowym

    1 godz 30 min Średni
  • Zupa borowikowa nie tylko na święta

    Zupa borowikowa nie tylko na święta

    2 godz 18 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu