Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Barszcz czerwony z grzybami

(1)
12 godz 40 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.

Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

5 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Barszcz czerwony Ekspresowa zupa WINIARY
10 
Suszone grzyby
2  łyżek
Mąka
2 
Jajko
50  g
Bułka tarta
5  łyżek
Olej
3  łyżek
Masło
1  szczypta
Sól
1  szczypta
Pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
5.59 g
Węglowodany
11.99 g
Tłuszcze
23.7 g
Wartość energetyczna
315.46 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Barszcz czerwony z grzybami suszonymi to potrawa, która gości tradycyjnie na świątecznych wigilijnych stołach. Mamy przepis na szybki bożonarodzeniowy barszcz czerwony, który będzie miał wspaniały ciemny kolor i aromat, a przygotujesz go w kilka minut. Wystarczy, że wykorzystasz produkt Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY. Ale to nie wszystko! Proponujemy podanie świątecznej zupy z niespodzianką – panierowanymi kapeluszami z suszonych grzybów. To doskonała alternatywa dla tradycyjnych uszek, pasztecików lub krokietów, a na pewno mile zaskoczy zgromadzonych wokół wigilijnego stołu domowników. Suszone grzyby namocz dzień wcześniej i pozostaw na noc, potem już wystarczy je ugotować, przyprawić, panierować i usmażyć, aby na końcu móc je zjeść ze smakiem ;) Podając świąteczny barszcz czerwony z suszonymi grzybami zrób swoim bliskim niespodziankę – nie mów im, co jest tym tajemniczym dodatkiem do barszczyku. Smacznego!

Zobacz inne przepisy na barszcz czerwony >>

Przygotowanie

760 min
  • Krok 1

    710 min
    Grzyby namocz na noc.
  • Krok 2

    20 min
    Ugotuj grzyby, następnie ostudź i odsącz.
  • Krok 3

    2 min
    Kapelusze oprósz solą i pieprzem z każdej strony.
  • Krok 4

    5 min
    Przygotuj na osobnych talerzykach mąkę, bułkę tartą. Do miseczki wbij jajko i dokładnie je roztrzep.
  • Krok 5

    2 min
    Rozgrzej na patelni olej z masłem.
  • Krok 6

    15 min
    Kapelusze panieruj kolejno w mące, jajku i bułce, a następnie smaż na patelni aż się zarumienią.
  • Krok 7

    5 min
    Przygotuj Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY według przepisu na opakowaniu. Jeśli przygotowujesz jedną porcję Barszczu, 3 płaskie łyżeczki (12 g) produktu zalej 200 ml wrzącej wody i dokładnie wymieszaj.
  • Krok 8

    1 min
    Panierowane grzyby suszone podawaj z filiżanką gorącego czerwonego barszczu.
Barszcz czerwony z grzybami

Krok 1 z 8

Grzyby namocz na noc.

Barszcz czerwony z grzybami

Krok 2 z 8

Ugotuj grzyby, następnie ostudź i odsącz.

Barszcz czerwony z grzybami

Krok 3 z 8

Kapelusze oprósz solą i pieprzem z każdej strony.

Barszcz czerwony z grzybami

Krok 4 z 8

Przygotuj na osobnych talerzykach mąkę, bułkę tartą. Do miseczki wbij jajko i dokładnie je roztrzep.

Barszcz czerwony z grzybami

Krok 5 z 8

Rozgrzej na patelni olej z masłem.

Barszcz czerwony z grzybami

Krok 6 z 8

Kapelusze panieruj kolejno w mące, jajku i bułce, a następnie smaż na patelni aż się zarumienią.

Barszcz czerwony z grzybami

Krok 7 z 8

Przygotuj Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY według przepisu na opakowaniu. Jeśli przygotowujesz jedną porcję Barszczu, 3 płaskie łyżeczki (12 g) produktu zalej 200 ml wrzącej wody i dokładnie wymieszaj.

Barszcz czerwony z grzybami

Krok 8 z 8

Panierowane grzyby suszone podawaj z filiżanką gorącego czerwonego barszczu.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Boże Narodzenie
  • Jajka
  • Kolacja
  • Obiad
  • Przystawka
  • Uroczystość
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Barszcz z kiszoną kapustą

    40 min Łatwy
  • Pieczone pierogi z kapustą

    3 godz 40 min Łatwy
  • Barszcz czerwony WINIARY z uszkami z farszem grzybowym

    1 godz 30 min Średni
  • Zupa borowikowa nie tylko na święta

    2 godz 18 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu