Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Barszcz czerwony z grzybami
Dodaj do CookBook

Barszcz czerwony z grzybami

(1)
12 godz 40 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

5 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Barszcz czerwony Ekspresowa zupa WINIARY
10 
Suszone grzyby
2  łyżek
Mąka
2 
Jajko
50  g
Bułka tarta
5  łyżek
Olej
3  łyżek
Masło
1  szczypta
Sól
1  szczypta
Pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
12 g
Wartość energetyczna
315.5 kcal
Tłuszcze
23.7 g
Białko
5.6 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Barszcz czerwony z grzybami suszonymi to potrawa, która gości tradycyjnie na świątecznych wigilijnych stołach. Mamy przepis na szybki bożonarodzeniowy barszcz czerwony, który będzie miał wspaniały ciemny kolor i aromat, a przygotujesz go w kilka minut. Wystarczy, że wykorzystasz produkt Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY. Ale to nie wszystko! Proponujemy podanie świątecznej zupy z niespodzianką – panierowanymi kapeluszami z suszonych grzybów. To doskonała alternatywa dla tradycyjnych uszek, pasztecików lub krokietów, a na pewno mile zaskoczy zgromadzonych wokół wigilijnego stołu domowników. Suszone grzyby namocz dzień wcześniej i pozostaw na noc, potem już wystarczy je ugotować, przyprawić, panierować i usmażyć, aby na końcu móc je zjeść ze smakiem ;) Podając świąteczny barszcz czerwony z suszonymi grzybami zrób swoim bliskim niespodziankę – nie mów im, co jest tym tajemniczym dodatkiem do barszczyku. Smacznego!

Zobacz inne przepisy na barszcz czerwony >>

Przygotowanie

760 min
  • Krok 1

    710 min
    Grzyby namocz na noc.
  • Krok 2

    20 min
    Ugotuj grzyby, następnie ostudź i odsącz.
  • Krok 3

    2 min
    Kapelusze oprósz solą i pieprzem z każdej strony.
  • Krok 4

    5 min
    Przygotuj na osobnych talerzykach mąkę, bułkę tartą. Do miseczki wbij jajko i dokładnie je roztrzep.
  • Krok 5

    2 min
    Rozgrzej na patelni olej z masłem.
  • Krok 6

    15 min
    Kapelusze panieruj kolejno w mące, jajku i bułce, a następnie smaż na patelni aż się zarumienią.
  • Krok 7

    5 min
    Przygotuj Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY według przepisu na opakowaniu. Jeśli przygotowujesz jedną porcję Barszczu, 3 płaskie łyżeczki (12 g) produktu zalej 200 ml wrzącej wody i dokładnie wymieszaj.
  • Krok 8

    1 min
    Panierowane grzyby suszone podawaj z filiżanką gorącego czerwonego barszczu.
Barszcz czerwony z grzybami

Krok 1 z 8

Grzyby namocz na noc.

Barszcz czerwony z grzybami

Krok 2 z 8

Ugotuj grzyby, następnie ostudź i odsącz.

Barszcz czerwony z grzybami

Krok 3 z 8

Kapelusze oprósz solą i pieprzem z każdej strony.

Barszcz czerwony z grzybami

Krok 4 z 8

Przygotuj na osobnych talerzykach mąkę, bułkę tartą. Do miseczki wbij jajko i dokładnie je roztrzep.

Barszcz czerwony z grzybami

Krok 5 z 8

Rozgrzej na patelni olej z masłem.

Barszcz czerwony z grzybami

Krok 6 z 8

Kapelusze panieruj kolejno w mące, jajku i bułce, a następnie smaż na patelni aż się zarumienią.

Barszcz czerwony z grzybami

Krok 7 z 8

Przygotuj Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY według przepisu na opakowaniu. Jeśli przygotowujesz jedną porcję Barszczu, 3 płaskie łyżeczki (12 g) produktu zalej 200 ml wrzącej wody i dokładnie wymieszaj.

Barszcz czerwony z grzybami

Krok 8 z 8

Panierowane grzyby suszone podawaj z filiżanką gorącego czerwonego barszczu.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

5.0 z 5
5
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
11
00
00
00
00

Opinie

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Boże Narodzenie
  • Jajka
  • Kolacja
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Przystawka
  • Uroczystość
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Prawdziwy barszcz ukrainski - przepis połtawski

    Prawdziwy barszcz ukrainski - przepis połtawski

    3 godz 27 min Średni
  • Tosty z barszczem czerwonym WINIARY

    Tosty z barszczem czerwonym WINIARY

    18 min Łatwy
  • Barszcz ukraiński z botwinką

    Barszcz ukraiński z botwinką

    1 godz 57 min Łatwy
  • Barszcz z botwiny z fasolką szparagową

    Barszcz z botwiny z fasolką szparagową

    29 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu