Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
jest dobra na każdą okazję – sprawdzi się jako drobna przekąska, ale może też zastąpić cały obiad. Nasza propozycja należy do tego drugiego rodzaju kanapek. To konkretna, sycąca przekąska, bogata w składniki i pełna smaku. Przygotujesz ją w prosty sposób z wykorzystaniem pieczonej karkówki, Majonezu Dekoracyjnego WINIARY oraz podsmażonych kromek chałki. Kanapka, którą najesz się do syta? Wypróbuj nasz przepis!
Przygotowanie
43 min
Krok 1
10 min
Kromki chałki posmaruj z jednej strony masłem i podsmażaj na patelni do momentu, aż się lekko zarumienią i będą chrupiące.
Krok 2
10 min
Cebulę pokrój w piórka, a pieczarki w półplasterki. Podsmaż je razem na rozgrzanym oleju na oddzielnej patelni. Dopraw szczyptą świeżego tymianku.
Krok 3
10 min
Kiedy cebulka i pieczarki będą już lekko złociste, dodaj kawałki pieczonej karkówki.
Krok 4
10 min
Chrupiące kromki chałki posmaruj Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, a następnie układaj kolejno rukolę, kawałki karkówki, smażoną cebulkę i pieczarki.
Krok 5
3 min
Całość udekoruj świeżym tymiankiem.
Krok 1
z
5
Kromki chałki posmaruj z jednej strony masłem i podsmażaj na patelni do momentu, aż się lekko zarumienią i będą chrupiące.
Krok 2
z
5
Cebulę pokrój w piórka, a pieczarki w półplasterki. Podsmaż je razem na rozgrzanym oleju na oddzielnej patelni. Dopraw szczyptą świeżego tymianku.
Krok 3
z
5
Kiedy cebulka i pieczarki będą już lekko złociste, dodaj kawałki pieczonej karkówki.
Krok 4
z
5
Chrupiące kromki chałki posmaruj Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, a następnie układaj kolejno rukolę, kawałki karkówki, smażoną cebulkę i pieczarki.
Krok 5
z
5
Całość udekoruj świeżym tymiankiem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0