Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Chałka z pieczenią i pieczarkami
Chałka z pieczenią i pieczarkami
Dodaj do CookBook

Chałka z pieczenią i pieczarkami

(0)
43 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Winiary
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
4  plastrów
Chałka
trochę
Majonez Dekoracyjny Winiary
400  g
Karkówka pieczona - plastry/kawałki
200  g
Pieczarki
2 
Cebula
trochę
Rukola
trochę
Tymianek świeży
10  g
Masło
3  łyżek
Olej słonecznikowy
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
25.2 g
Wartość energetyczna
419.7 kcal
Tłuszcze
24.7 g
Białko
24.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Chałka z pieczenią i pieczarkami jest dobra na każdą okazję – sprawdzi się jako drobna przekąska, ale może też zastąpić cały obiad. Nasza propozycja należy do tego drugiego rodzaju kanapek. To konkretna, sycąca przekąska, bogata w składniki i pełna smaku. Przygotujesz ją w prosty sposób z wykorzystaniem pieczonej karkówki, Majonezu Dekoracyjnego WINIARY oraz podsmażonych kromek chałki. Kanapka, którą najesz się do syta? Wypróbuj nasz przepis!

Przygotowanie

43 min
  • Krok 1

    10 min
    Kromki chałki posmaruj z jednej strony masłem i podsmażaj na patelni do momentu, aż się lekko zarumienią i będą chrupiące.
  • Krok 2

    10 min
    Cebulę pokrój w piórka, a pieczarki w półplasterki. Podsmaż je razem na rozgrzanym oleju na oddzielnej patelni. Dopraw szczyptą świeżego tymianku.
  • Krok 3

    10 min
    Kiedy cebulka i pieczarki będą już lekko złociste, dodaj kawałki pieczonej karkówki.
  • Krok 4

    10 min
    Chrupiące kromki chałki posmaruj Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, a następnie układaj kolejno rukolę, kawałki karkówki, smażoną cebulkę i pieczarki.
  • Krok 5

    3 min
    Całość udekoruj świeżym tymiankiem.
Chałka z pieczenią i pieczarkami

Krok 1 z 5

Kromki chałki posmaruj z jednej strony masłem i podsmażaj na patelni do momentu, aż się lekko zarumienią i będą chrupiące.

Chałka z pieczenią i pieczarkami

Krok 2 z 5

Cebulę pokrój w piórka, a pieczarki w półplasterki. Podsmaż je razem na rozgrzanym oleju na oddzielnej patelni. Dopraw szczyptą świeżego tymianku.

Chałka z pieczenią i pieczarkami

Krok 3 z 5

Kiedy cebulka i pieczarki będą już lekko złociste, dodaj kawałki pieczonej karkówki.

Chałka z pieczenią i pieczarkami

Krok 4 z 5

Chrupiące kromki chałki posmaruj Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, a następnie układaj kolejno rukolę, kawałki karkówki, smażoną cebulkę i pieczarki.

Chałka z pieczenią i pieczarkami

Krok 5 z 5

Całość udekoruj świeżym tymiankiem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bogate w białko
  • Dodatek
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Śniadanie
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Chałka drożdżowa

    Chałka drożdżowa

    1 godz 55 min Łatwy
  • Chałka z grilla z pieczonym bakłażanem w paście curry

    Chałka z grilla z pieczonym bakłażanem w paście curry

    50 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu