Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na paprykę
  • Promocja na mięso mielone
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Chałka z pieczenią i pieczarkami
Chałka z pieczenią i pieczarkami

Chałka z pieczenią i pieczarkami

(0)
43min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
4  plastrów
Chałka
trochę
Majonez Dekoracyjny Winiary
400  g
Karkówka pieczona - plastry/kawałki
200  g
Pieczarki
2 
Cebula
trochę
Rukola
trochę
Tymianek świeży
10  g
Masło
3  łyżek
Olej słonecznikowy
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
24.29 g
Węglowodany
25.16 g
Tłuszcze
24.68 g
Wartość energetyczna
419.67 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Chałka z pieczenią i pieczarkami

jest dobra na każdą okazję – sprawdzi się jako drobna przekąska, ale może też zastąpić cały obiad. Nasza propozycja należy do tego drugiego rodzaju kanapek. To konkretna, sycąca przekąska, bogata w składniki i pełna smaku. Przygotujesz ją w prosty sposób z wykorzystaniem pieczonej karkówki, Majonezu Dekoracyjnego WINIARY oraz podsmażonych kromek chałki. Kanapka, którą najesz się do syta? Wypróbuj nasz przepis!

Przygotowanie

43 min
  • Krok 1

    10 min
    Kromki chałki posmaruj z jednej strony masłem i podsmażaj na patelni do momentu, aż się lekko zarumienią i będą chrupiące.
  • Krok 2

    10 min
    Cebulę pokrój w piórka, a pieczarki w półplasterki. Podsmaż je razem na rozgrzanym oleju na oddzielnej patelni. Dopraw szczyptą świeżego tymianku.
  • Krok 3

    10 min
    Kiedy cebulka i pieczarki będą już lekko złociste, dodaj kawałki pieczonej karkówki.
  • Krok 4

    10 min
    Chrupiące kromki chałki posmaruj Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, a następnie układaj kolejno rukolę, kawałki karkówki, smażoną cebulkę i pieczarki.
  • Krok 5

    3 min
    Całość udekoruj świeżym tymiankiem.
Chałka z pieczenią i pieczarkami

Krok 1 z 5

Kromki chałki posmaruj z jednej strony masłem i podsmażaj na patelni do momentu, aż się lekko zarumienią i będą chrupiące.

Chałka z pieczenią i pieczarkami

Krok 2 z 5

Cebulę pokrój w piórka, a pieczarki w półplasterki. Podsmaż je razem na rozgrzanym oleju na oddzielnej patelni. Dopraw szczyptą świeżego tymianku.

Chałka z pieczenią i pieczarkami

Krok 3 z 5

Kiedy cebulka i pieczarki będą już lekko złociste, dodaj kawałki pieczonej karkówki.

Chałka z pieczenią i pieczarkami

Krok 4 z 5

Chrupiące kromki chałki posmaruj Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, a następnie układaj kolejno rukolę, kawałki karkówki, smażoną cebulkę i pieczarki.

Chałka z pieczenią i pieczarkami

Krok 5 z 5

Całość udekoruj świeżym tymiankiem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Dodatek
  • Impreza
  • Kanapki
  • Mecz piłki nożnej
  • Na zimno
  • Rodzinne spotkanie
  • Śniadanie
  • Spotkanie z przyjaciółmi
  • Wieprzowina

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pasta jajeczno-pieczarkowa

    Pasta jajeczno-pieczarkowa

    30 min Łatwy
  • Rolada z serem i majonezem

    Rolada z serem i majonezem

    2 godz 36 min Średni
  • Wegetariańskie pulpety z czerwonym sosem

    Wegetariańskie pulpety z czerwonym sosem

    50 min Łatwy
  • Zupa krem z pieczarek z mięsem mielonym

    Zupa krem z pieczarek z mięsem mielonym

    1 godz 26 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu