Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Bratwurst z cebulą i jabłkiem
Dodaj do CookBook

Bratwurst z cebulą i jabłkiem

(0)
15 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Kelly
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
400  g
Kiełbasa wieprzowa
1  kostka
Rosół drobiowy WINIARY
80  g
Cebula
125  g
Jabłko
1  łyżka
Olej
125  ml
Woda
125  ml
Piwo korzenne
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
13.6 g
Wartość energetyczna
224.1 kcal
Tłuszcze
12.4 g
Białko
15.4 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Szukasz prostego przepisu na danie z kiełbasą? Ten przepis jest w sam raz dla Ciebie. Co powiesz na bratwurst – danie inspirowane kuchnią niemiecką? Taki prosty posiłek przygotujesz z łatwo dostępnych składników, a w kuchni spędzisz zaledwie kwadrans.

Czym tak właściwie jest bratwurst? To rodzaj kiełbasy wytwarzanej z mięsa wieprzowego, rzadziej z wołowiny lub cielęciny. Taka kiełbasa idealnie nadaje się do pieczenia, smażenia i grillowania z ulubionymi dodatkami. Można ją serwować np. z sałatką ze świeżych warzyw, pieczonymi ziemniakami lub ugotowaną kaszą, np. taką, która została z poprzedniego obiadu.


Kiełbasa bratwurst na co dzień i od święta

Kiełbasę przygotowaną według naszego przepisu możesz zrobić jako codzienny obiad dla siebie lub swoich bliskich. Ale takie danie sprawdzi się też jako świąteczny posiłek, np. na Wielkanoc. Wystarczy tylko kilka składników – kiełbasa (dobrze pasuje tu biała lub lekko podwędzana kiełbasa), kostka rosołowa WINIARY, cebulka, jabłko i piwo korzenne, które podkreśli wyjątkowy, delikatnie słodki smak całej potrawy. Smacznego!

Przygotowanie

15 min
  • Krok 1

    5 min
    Na patelni rozgrzej olej i podsmaż na nim kiełbaski.
  • Krok 2

    5 min
    Jabłka umyj, obierz, usuń pestki, a miąższ pokrój w kostkę. Cebule obierz i też pokrój w kostkę. Oba składniki dodaj na patelnię do kiełbasy i smaż, aż całość nabierze złotego koloru.
  • Krok 3

    5 min
    Na patelnię wlej piwo i wodę, doprowadź do wrzenia, a następnie dodaj kostkę rosołową WINIARY i dokładnie wymieszaj. Gotowe danie podawaj z puree ziemniaczanym i kolorową sałatką.
Bratwurst z cebulą i jabłkiem

Krok 1 z 3

Na patelni rozgrzej olej i podsmaż na nim kiełbaski.

Bratwurst z cebulą i jabłkiem

Krok 2 z 3

Jabłka umyj, obierz, usuń pestki, a miąższ pokrój w kostkę. Cebule obierz i też pokrój w kostkę. Oba składniki dodaj na patelnię do kiełbasy i smaż, aż całość nabierze złotego koloru.

Bratwurst z cebulą i jabłkiem

Krok 3 z 3

Na patelnię wlej piwo i wodę, doprowadź do wrzenia, a następnie dodaj kostkę rosołową WINIARY i dokładnie wymieszaj. Gotowe danie podawaj z puree ziemniaczanym i kolorową sałatką.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia niemiecka
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Źródło białka
  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu