Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bigos z młodej kapusty

0
70 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 szczypta
WINIARY Ziarenka smaku uniwersalne
800 g
Młoda kapusta
200 g
Karkówka
200 g
Kiełbasa wołowo-wieprzowa wędzona
1 
Marchewka
3 łyżek
Olej
1 
Cebula dymka
1 łyżka
Koncentrat pomidorowy
2 łyżek
Ketchup
1 szczypta
Sól
1 szczypta
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
27.02 g
Węglowodany
21.13 g
Wartość energetyczna
387.14 kcal
Białko
19.47 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

70 min
Krok 1
15 min
Kapustę oczyść, przekrój na połowę i pokrój w kostkę, a następnie sparz wrzątkiem i odsącz.
Krok 2
10 min
Boczek i kiełbasę pokrój w kostkę.
Krok 3
5 min
Marchewkę oczyścić i pokrój w cienkie plasterki i dodaj do kapusty.
Krok 4
5 min
Na oleju zrumień boczek, dopraw Przyprawą JARZYNKA WINIARY, dodaj pokrojoną cebulkę ze szczypiorkiem, zeszklij i połącz z kapustą.
Krok 5
10 min
Gotuj razem przez około 10 minut.
Krok 6
5 min
Kiełbasę podsmaż na suchej patelni i dodaj do bigosu. Dodaj koncentrat pomidorowy i ketchup.
Krok 7
20 min
Gotuj jeszcze przez około 20 minut. Dopraw solą i pieprzem.
Bigos z młodej kapusty

Krok 1 z 7

Kapustę oczyść, przekrój na połowę i pokrój w kostkę, a następnie sparz wrzątkiem i odsącz.

Bigos z młodej kapusty

Krok 2 z 7

Boczek i kiełbasę pokrój w kostkę.

Bigos z młodej kapusty

Krok 3 z 7

Marchewkę oczyścić i pokrój w cienkie plasterki i dodaj do kapusty.

Bigos z młodej kapusty

Krok 4 z 7

Na oleju zrumień boczek, dopraw Przyprawą JARZYNKA WINIARY, dodaj pokrojoną cebulkę ze szczypiorkiem, zeszklij i połącz z kapustą.

Bigos z młodej kapusty

Krok 5 z 7

Gotuj razem przez około 10 minut.

Bigos z młodej kapusty

Krok 6 z 7

Kiełbasę podsmaż na suchej patelni i dodaj do bigosu. Dodaj koncentrat pomidorowy i ketchup.

Bigos z młodej kapusty

Krok 7 z 7

Gotuj jeszcze przez około 20 minut. Dopraw solą i pieprzem.

Bigos z młodej kapusty to pomysł na przepyszny wiosenny obiad. Zarumieniony boczek połączony z kiełbasą, młodą marchewką i cebulą to dodatki, które idealnie komponują się ze smakiem młodej kapusty. Dla uwydatnienia aromatu potrawy, doprawiamy ją koncentratem pomidorowym, Ketchupem WINIARY i Przyprawą JARZYNKA WINIARY. Sycący bigos polecamy podawać w towarzystwie młodych ziemniaków posypanych świeżym koperkiem lub z kromką domowego chleba.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika