Bigos z młodej kapusty
70min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
19.47 g
Węglowodany
21.13 g
Tłuszcze
27.02 g
Wartość energetyczna
387.14 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
70 min
Krok 1
15 min
Kapustę oczyść, przekrój na połowę i pokrój w kostkę, a następnie sparz wrzątkiem i odsącz.
Krok 2
10 min
Boczek i kiełbasę pokrój w kostkę.
Krok 3
5 min
Marchewkę oczyścić i pokrój w cienkie plasterki i dodaj do kapusty.
Krok 4
5 min
Na oleju zrumień boczek, dopraw Przyprawą JARZYNKA WINIARY, dodaj pokrojoną cebulkę ze szczypiorkiem, zeszklij i połącz z kapustą.
Krok 5
10 min
Gotuj razem przez około 10 minut.
Krok 6
5 min
Kiełbasę podsmaż na suchej patelni i dodaj do bigosu. Dodaj koncentrat pomidorowy i ketchup.
Krok 7
20 min
Gotuj jeszcze przez około 20 minut. Dopraw solą i pieprzem.
Bigos z młodej kapusty to pomysł na przepyszny wiosenny obiad. Zarumieniony boczek połączony z kiełbasą, młodą marchewką i cebulą to dodatki, które idealnie komponują się ze smakiem młodej kapusty. Dla uwydatnienia aromatu potrawy, doprawiamy ją koncentratem pomidorowym, Ketchupem WINIARY i Przyprawą JARZYNKA WINIARY. Sycący bigos polecamy podawać w towarzystwie młodych ziemniaków posypanych świeżym koperkiem lub z kromką domowego chleba.
Komentarze 0