Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Bigos z młodej kapusty
Dodaj do CookBook

Bigos z młodej kapusty

(0)
1 godz 10 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  szczypta
WINIARY ZIARENKA SMAKU Przyprawa Uniwersalna
800  g
Młoda kapusta
200  g
Boczek
200  g
Kiełbasa wołowo-wieprzowa wędzona
1 
Marchewka
3  łyżek
Olej
3 
Cebula dymka
1  łyżka
Koncentrat pomidorowy
1  szczypta
Sól
1  szczypta
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
19.2 g
Wartość energetyczna
569.2 kcal
Tłuszcze
50.7 g
Białko
15.2 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Bigos z młodej kapusty króluje przede wszystkim na polskich stołach, chociaż musisz mieć świadomość tego, że można go przygotować na kilka różnych sposobów. Często podkreśla się, że w każdym domu bigos przygotowuje się inaczej, ale Ty możesz zrobić go po swojemu. Wystarczy, że zapoznasz się z naszym ekspresowym przepisem, a zaserwujesz swoim gościom wyśmienity bigos z młodej kapusty z kiełbasą i koncentratem. Brzmi dobrze? Czym prędzej zabierz się za lekturę i zacznij działać w kuchni.


Bigos z młodej kapusty - smak, którego nie zapomnisz

Przygotowując bigos z młodej kapusty z kiełbasą pamiętaj o tym, że jest to idealna potrawa na każdą okazję. Możesz ją podać zarówno na rodzinnym obiedzie czy też w formie przekąski w trakcie odwiedzin kogoś bliskiego. To gwarancja niesamowitego smaku, którego nie zapomnisz przez długie miesiące. Bigos przygotowywany z młodej kapusty jest aromatyczny, pełen wysublimowanych i delikatnych smaków oraz gotowy do podania z chlebem czy też grzankami. Na czym musisz się skupić? Na ugotowaniu kapusty wraz z marchewką i przyprawą uniwersalną WINIARY Ziarenka Smaku oraz podsmażeniu boczku, kiełbasy i cebuli. Całość gotujesz później przez kilkadziesiąt minut, wykańczając potrawę koncentratem pomidorowym i ulubionymi przyprawami oraz ziołami. Bigos z młodej kapusty na kiełbasie to danie, które na stałe zagości na Twoim stole. Chcesz się o tym przekonać? Spróbuj raz, a na pewno szybko powrócisz do tego wyjątkowego dania. Przepis na bigos z młodej kapusty nie jest zbyt skomplikowany, a dodatkowo zaskoczy Cię łatwością oraz szybkością przygotowania. Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z Twoim planem, poleć tę potrawę swoim bliskim.


Bigos z młodej kapusty na kiełbasie - potrawa, którą za każdym razem możesz udoskonalać

Godne podkreślenia jest to, że bigos z młodej kapusty z kiełbasą za każdym razem możesz udoskonalać. Kluczem do sukcesu jest doskonała znajomość Twoich preferencji kulinarnych/smakowych oraz oczekiwania Twoich gości. Jednym razem dodasz więcej koncentratu, a innym zdecydowanie mniej. Możesz też sięgać po różne przyprawy i zioła oraz dodatki, zależnie od swoich potrzeb.

Przygotowanie

70 min
  • Krok 1

    15 min
    Kapustę oczyść, przekrój na połowę i pokrój w kostkę, a następnie sparz wrzątkiem i odsącz.
  • Krok 2

    10 min
    Boczek i kiełbasę pokrój w kostkę.
  • Krok 3

    5 min
    Marchewkę oczyścić i pokrój w cienkie plasterki i dodaj do kapusty.
  • Krok 4

    5 min
    Na oleju zrumień boczek, dopraw Przyprawą Ziarenka Smaku WINIARY, dodaj pokrojoną cebulkę ze szczypiorkiem, zeszklij i połącz z kapustą.
  • Krok 5

    10 min
    Gotuj razem przez około 10 minut.
  • Krok 6

    5 min
    Kiełbasę podsmaż na suchej patelni i dodaj do bigosu. Dodaj koncentrat pomidorowy.
  • Krok 7

    20 min
    Gotuj jeszcze przez około 20 minut. Dopraw solą i pieprzem.
Bigos z młodej kapusty

Krok 1 z 7

Kapustę oczyść, przekrój na połowę i pokrój w kostkę, a następnie sparz wrzątkiem i odsącz.

Bigos z młodej kapusty

Krok 2 z 7

Boczek i kiełbasę pokrój w kostkę.

Bigos z młodej kapusty

Krok 3 z 7

Marchewkę oczyścić i pokrój w cienkie plasterki i dodaj do kapusty.

Bigos z młodej kapusty

Krok 4 z 7

Na oleju zrumień boczek, dopraw Przyprawą Ziarenka Smaku WINIARY, dodaj pokrojoną cebulkę ze szczypiorkiem, zeszklij i połącz z kapustą.

Bigos z młodej kapusty

Krok 5 z 7

Gotuj razem przez około 10 minut.

Bigos z młodej kapusty

Krok 6 z 7

Kiełbasę podsmaż na suchej patelni i dodaj do bigosu. Dodaj koncentrat pomidorowy.

Bigos z młodej kapusty

Krok 7 z 7

Gotuj jeszcze przez około 20 minut. Dopraw solą i pieprzem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

5.0 z 5
5
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
11
00
00
00
00

Opinie

5

Grzegorz

W liście składników jest karkówka, a w przepisie boczek ???????????
Anonim (niezweryfikowany) 05/30/2024-08:34 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 05/19/2025-05:22 CEST
Słuszna uwaga, poprawiliśmy ten błąd i teraz wszystko powinno się zgadzać 😊

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Danie główne
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Warzywa
  • Z mięsem

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Bigos cygański

    Bigos cygański

    1 godz 13 min Łatwy
  • Bigos myśliwski

    Bigos myśliwski

    2 godz 15 min Łatwy
  • Bigos z suszonymi śliwkami

    Bigos z suszonymi śliwkami

    3 godz 33 min Łatwy
  • Bigos z boczniakami

    Bigos z boczniakami

    2 godz 20 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu