Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Biała kiełbasa zapiekana w żurku

0
92 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Kiełbasa biała
1 
Cebula
200 g
Pieczarki

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
341.73 kcal
Węglowodany
6.16 g
Białko
14.84 g
Tłuszcze
25.45 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

92 min
Krok 1
5 min
Natnij kiełbaski z obu stron tak, aby nacięcia tworzyły kratkę.
Krok 2
10 min
Oczyść cebulę i pieczarki.
Krok 3
10 min
Pokrój warzywa - cebulę w półplasterki, a pieczarki w plasterki.
Krok 4
3 min
Przygotuj naczynie do zapiekania. Rozłóż w nim cebulę z pieczarkami i kiełbaski.
Krok 5
2 min
Żurek rozprowadź w 400 ml zimnej wody i wlej do naczynia.
Krok 6
60 min
Piekarnik rozgrzej do 200°C. Całość wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj 60 minut.
Krok 7
2 min
Podawaj na ciepło z chlebem.
Biała kiełbasa zapiekana w żurku

Krok 1 z 7

Natnij kiełbaski z obu stron tak, aby nacięcia tworzyły kratkę.

Biała kiełbasa zapiekana w żurku

Krok 2 z 7

Oczyść cebulę i pieczarki.

Biała kiełbasa zapiekana w żurku

Krok 3 z 7

Pokrój warzywa - cebulę w półplasterki, a pieczarki w plasterki.

Biała kiełbasa zapiekana w żurku

Krok 4 z 7

Przygotuj naczynie do zapiekania. Rozłóż w nim cebulę z pieczarkami i kiełbaski.

Biała kiełbasa zapiekana w żurku

Krok 5 z 7

Żurek rozprowadź w 400 ml zimnej wody i wlej do naczynia.

Biała kiełbasa zapiekana w żurku

Krok 6 z 7

Piekarnik rozgrzej do 200°C. Całość wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj 60 minut.

Biała kiełbasa zapiekana w żurku

Krok 7 z 7

Podawaj na ciepło z chlebem.

Biała kiełbasa zapiekana w żurku to ciekawe połączenie samej zupy i kiełbasy, którą zazwyczaj podaje się w formie samodzielnego dania. Wykorzystaj Żurek Nasza Specjalność WINIARY, a dodatkowo pieczarki i cebulę. Zapiecz całość w piekarniku. Najlepiej będzie smakowała z chlebem. Danie możesz podać na Wielkanoc, choć dzięki temu, że przygotowanie zajmie Ci dosłownie chwilę, także na co dzień będzie to dobra propozycja.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika