Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na paprykę
  • Promocja na mięso mielone
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Banany zapiekane w cieście francuskim

Banany zapiekane w cieście francuskim

(0)
50min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Konczi

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Ciasto francuskie
3 
Banany
5  dag
Czekolada mleczna
1 
Białko
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
5.23 g
Węglowodany
39.14 g
Tłuszcze
20.14 g
Wartość energetyczna
352.5 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Deser na ciepło z bananami w roli głównej. Jest słodki, dzięki czemu z chęcią zjedzą je nie tylko dzieci. Do jego zalet należy również wykwintność, która sprawia, że banany możemy podać na każdym przyjęciu. Szybko zostaną gwiazdami imprezy i znikną ze wszystkich talerzy!

Przygotowanie

50 min
  • Krok 1

    5 min
    Banany obieramy i kroimy na pół - wzdłuż.
  • Krok 2

    5 min
    Ciasto francuskie rozwijamy, kroimy na 6 prostokątów (długość banana + 1 cm, szerokość 2x grubość banana + 1cm).
  • Krok 3

    5 min
    Na cieście układamy banany, na które ścieramy czekoladę.
  • Krok 4

    10 min
    Ciasto sklejamy tak, jak pierogi, dokładnie przygniatając.
  • Krok 5

    5 min
    Białko roztrzepujemy, smarujemy ciasto z wierzchu.
  • Krok 6

    20 min
    Pieczemy w 200 stopniach przez 20 minut.
Banany zapiekane w cieście francuskim

Krok 1 z 6

Banany obieramy i kroimy na pół - wzdłuż.

Banany zapiekane w cieście francuskim

Krok 2 z 6

Ciasto francuskie rozwijamy, kroimy na 6 prostokątów (długość banana + 1 cm, szerokość 2x grubość banana + 1cm).

Banany zapiekane w cieście francuskim

Krok 3 z 6

Na cieście układamy banany, na które ścieramy czekoladę.

Banany zapiekane w cieście francuskim

Krok 4 z 6

Ciasto sklejamy tak, jak pierogi, dokładnie przygniatając.

Banany zapiekane w cieście francuskim

Krok 5 z 6

Białko roztrzepujemy, smarujemy ciasto z wierzchu.

Banany zapiekane w cieście francuskim

Krok 6 z 6

Pieczemy w 200 stopniach przez 20 minut.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Czekolada
  • Deser
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ślimaki z ciasta francuskiego z serem gouda i szynką chłopską

    Ślimaki z ciasta francuskiego z serem gouda i szynką chłopską

    40 min Łatwy
  • Roladki z ciasta francuskiego z pieczarkami i z szynką

    Roladki z ciasta francuskiego z pieczarkami i z szynką

    1 godz 15 min Łatwy
  • Zapiekany kogel mogel - jak zrobić?

    Zapiekany kogel mogel - jak zrobić?

    32 min Łatwy
  • Omlet bananowy

    Omlet bananowy

    30 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu