
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł

Banany zapiekane w cieście francuskim

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
5 minKrok 3
5 minKrok 4
10 minKrok 5
5 minKrok 6
20 min
Krok 1 z 6
Banany obieramy i kroimy na pół - wzdłuż.

Krok 2 z 6
Ciasto francuskie rozwijamy, kroimy na 6 prostokątów (długość banana + 1 cm, szerokość 2x grubość banana + 1cm).

Krok 3 z 6
Na cieście układamy banany, na które ścieramy czekoladę.

Krok 4 z 6
Ciasto sklejamy tak, jak pierogi, dokładnie przygniatając.

Krok 5 z 6
Białko roztrzepujemy, smarujemy ciasto z wierzchu.

Krok 6 z 6
Pieczemy w 200 stopniach przez 20 minut.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0