Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Banany zapiekane w cieście francuskim

0
50 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
Ciasto francuskie
3 
Banany
5 dag
Czekolada mleczna
1 
Białko

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
5.23 g
Węglowodany
39.14 g
Tłuszcze
20.14 g
Wartość energetyczna
352.5 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

50 min
Krok 1
5 min
Banany obieramy i kroimy na pół - wzdłuż.
Krok 2
5 min
Ciasto francuskie rozwijamy, kroimy na 6 prostokątów (długość banana + 1 cm, szerokość 2x grubość banana + 1cm).
Krok 3
5 min
Na cieście układamy banany, na które ścieramy czekoladę.
Krok 4
10 min
Ciasto sklejamy tak, jak pierogi, dokładnie przygniatając.
Krok 5
5 min
Białko roztrzepujemy, smarujemy ciasto z wierzchu.
Krok 6
20 min
Pieczemy w 200 stopniach przez 20 minut.
Banany zapiekane w cieście francuskim

Krok 1 z 6

Banany obieramy i kroimy na pół - wzdłuż.

Banany zapiekane w cieście francuskim

Krok 2 z 6

Ciasto francuskie rozwijamy, kroimy na 6 prostokątów (długość banana + 1 cm, szerokość 2x grubość banana + 1cm).

Banany zapiekane w cieście francuskim

Krok 3 z 6

Na cieście układamy banany, na które ścieramy czekoladę.

Banany zapiekane w cieście francuskim

Krok 4 z 6

Ciasto sklejamy tak, jak pierogi, dokładnie przygniatając.

Banany zapiekane w cieście francuskim

Krok 5 z 6

Białko roztrzepujemy, smarujemy ciasto z wierzchu.

Banany zapiekane w cieście francuskim

Krok 6 z 6

Pieczemy w 200 stopniach przez 20 minut.

Deser na ciepło z bananami w roli głównej. Jest słodki, dzięki czemu z chęcią zjedzą je nie tylko dzieci. Do jego zalet należy również wykwintność, która sprawia, że banany możemy podać na każdym przyjęciu. Szybko zostaną gwiazdami imprezy i znikną ze wszystkich talerzy!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika