Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Deser na ciepło z bananami w roli głównej. Jest słodki, dzięki czemu z chęcią zjedzą je nie tylko dzieci. Do jego zalet należy również wykwintność, która sprawia, że banany możemy podać na każdym przyjęciu. Szybko zostaną gwiazdami imprezy i znikną ze wszystkich talerzy!
Przygotowanie
50 min
Krok 1
5 min
Banany obieramy i kroimy na pół - wzdłuż.
Krok 2
5 min
Ciasto francuskie rozwijamy, kroimy na 6 prostokątów (długość banana + 1 cm, szerokość 2x grubość banana + 1cm).
Krok 3
5 min
Na cieście układamy banany, na które ścieramy czekoladę.
Krok 4
10 min
Ciasto sklejamy tak, jak pierogi, dokładnie przygniatając.
Krok 5
5 min
Białko roztrzepujemy, smarujemy ciasto z wierzchu.
Krok 6
20 min
Pieczemy w 200 stopniach przez 20 minut.
Krok 1
z
6
Banany obieramy i kroimy na pół - wzdłuż.
Krok 2
z
6
Ciasto francuskie rozwijamy, kroimy na 6 prostokątów (długość banana + 1 cm, szerokość 2x grubość banana + 1cm).
Krok 3
z
6
Na cieście układamy banany, na które ścieramy czekoladę.
Krok 4
z
6
Ciasto sklejamy tak, jak pierogi, dokładnie przygniatając.
Krok 5
z
6
Białko roztrzepujemy, smarujemy ciasto z wierzchu.
Krok 6
z
6
Pieczemy w 200 stopniach przez 20 minut.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0