Kapuśniak na boczku

Oceń ten przepis!

4/5 4 8 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 6

4/5 4 8 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Marchewkę i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę lub słupki.
  2. Cebulę obrać, pokroić w półpiórka.
  3. Zagotować ok.1,5 litra wody. Dodać pokrojone warzywa, kostkę mięsną, liść laurowy, ang. ziele.
  4. Kapustę drobno posiekać. Dodać do zupy i gotować razem całość.
  5. Ziemniaki obrać, pokroić w większą kostkę i dołożyć do zupy.
  6. Boczek pokroić w drobną kostkę. Przesmażyć, obsypać mąką i po lekkim zarumienieniu się mąki, dodać do zupy. Całość zagotować.
  7. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać ocet, zmiażdżony czosnek i posiekany koperek.

Opis przepisu:

Kapuśniak na boczku to jedna z tych zup, które są najbardziej zasłużone dla polskiej kuchni. W każdym domu znajdzie swoich miłośników. Z pomocą kostki mięsnej WINIARY, która idealnie nadaje się jako dodatek do zup, odkryjemy w kapuśniaku jeszcze więcej, nieznanych dotąd smakowych doznań. Na koniec dodajmy ocet i zmiażdżony czosnek, a nasza zupa urzeknie wszystkich domowników.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?