Zupa pomidorowa na skrzydełkach

Oceń ten przepis!

4/5 4 2 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 5

4/5 4 2 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Skrzydełka zalewamy zimną wodą i gotujemy przez 5 minut.
  2. Warzywa obieramy i kroimy w kostkę bądź słupki, dodajemy do wywaru. Dodajemy łyżeczkę soli i gotujemy około 20 minut.
  3. Zmiksowanymi pomidorami zalewamy gotujący wywar. Wszystko doprawiamy do smaku przyprawą Ziarenka Smaku, solą i pieprzem. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki.
  4. Zupę podajemy z ulubionym makaronem.

Opis przepisu:

Klasyczna zupa pomidorowa, która jest prosta w przygotowaniu, a przy tym niezwykle smaczna. Nie wymaga dużej ilości poświęconego czasu, a za każdą minutę w kuchni odwdzięcza się wybitnym smakiem. Podbijecie podniebienia swoich gości oraz członków rodziny!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?