1

2

Przepisy

Pasztet bez pieczenia

5/5 5 11 5 1

przygotowanie: 15 minut

porcje: 12 porcji

242 calories kalorie: 242 kcal / porcja

Pasztet bez pieczenia jest idealnym pomysłem na wielkanocny posiłek. Przygotowuje się go bardzo szybko, lecz trzeba wziąć pod uwagę, że pasztet musi spędzić około trzy godziny w piekarniku. Gotowy pasztet można podać udekorowany natką pietruszki. Doskonale smakuje z dodatkiem sosów na bazie Majonezu Dekoracyjnego WINIARY z chrzanem, z borówką lub żurawiną.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso i cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na 50 g masła. Dodaj liście laurowe.
  2. Gdy mięso będzie rumiane, dodaj wątróbki. Smaż przez około 10 minut, włóż kostki rosołowe i wlej 1/2 l wrzącej wody.
  3. Duś przez około 40 minut. Wyjmij liście laurowe.
  4. Mięso zmiksuj, dopraw solą i pieprzem.
  5. Do ciepłej masy dodaj masło pokrojone na kawałki i mieszaj do rozpuszczenia.
  6. Wyłóż do formy wyłożonej pergaminem lub folią aluminiową i ostudź.
  7. Wstaw do lodówki i dobrze schłodź.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: