Pasztet bez pieczenia

Oceń ten przepis!

5/5 5 12 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 4 godz.

  • Porcje 12

5/5 5 12 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso i cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na 50 g masła. Dodaj liście laurowe.
  2. Gdy mięso będzie rumiane, dodaj wątróbki. Smaż przez około 10 minut, włóż kostki rosołowe i wlej 1/2 l wrzącej wody.
  3. Duś przez około 40 minut. Wyjmij liście laurowe.
  4. Mięso zmiksuj, dopraw solą i pieprzem.
  5. Do ciepłej masy dodaj masło pokrojone na kawałki i mieszaj do rozpuszczenia.
  6. Wyłóż do formy wyłożonej pergaminem lub folią aluminiową i ostudź.
  7. Wstaw do lodówki i dobrze schłodź.

Opis przepisu:

Pasztet bez pieczenia jest idealnym pomysłem na wielkanocny posiłek. Przygotowuje się go bardzo szybko, lecz trzeba wziąć pod uwagę, że pasztet musi spędzić około trzy godziny w piekarniku. Gotowy pasztet można podać udekorowany natką pietruszki. Doskonale smakuje z dodatkiem sosów na bazie Majonezu Dekoracyjnego WINIARY z chrzanem, z borówką lub żurawiną.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?