Kapuśniak z pekińskiej z pulpetami

Oceń ten przepis!

4/5 4 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 40 min.

  • Porcje 6

4/5 4 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ziemniaki, marchewki, pietruszkę i seler obrać, umyć i pokroić. Wrzucić na wrzątek, dodać poszatkowaną kapustę, dodać kostkę rosołowa. Gotować do miękkości warzyw.
  2. Mięso, kaszę i jajko wymieszać razem. Dodać sól, pieprz i majeranek, uformować klopsiki, ugotować w osobnym garnku. Odcedzić, dodać do gotowej zupy. Doprawić do smaku.
  3. Doprawić do smaku.

Opis przepisu:

Smaczna zupka z pulpecikami jest bardzo sycąca, przez co będzie idealna na obiad. Smak dania bazuje na Rosole drobiowym WINIARY, ziemniakach, włoszczyźnie i kapuście. Nie można przy tym zapomnieć o niezwykłych pulpetach z kaszy manny i mięsa mielonego. Sprawdź, jak tanio i szybko przygotować kapuśniak z pekińskiej z pulpetami w swoim domu.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?