Sałatka z kuskusu i warzyw

Oceń ten przepis!

5/5 5 27 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 18 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 6

5/5 5 27 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. W szklance gorącej wody rozpuść kostkę bulionową. Przygotowanym bulionem zalej kaszę kuskus, pozostaw do spęcznienia i ostudź.
  2. Kukurydzę odsącz z zalewy. Ogórka przekrój na połowę, usuń nasiona i pokrój w półplasterki. Papryki umyj, oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w kostkę. Cebulę i czosnek obierz i także pokrój w kostkę.
  3. Wymieszaj wszystkie składniki. Dopraw solą, pieprzem i sokiem z połowy cytryny.
  4. Przed podaniem wymieszaj z Majonezem. Możesz podać w wydrążonych ogórkach.

Opis przepisu:

„Łódeczki” z cukinii wypełnione sałatką z kuskusu i warzyw z pewnością podbiją serca wszystkich, uwielbiających kolorowe potrawy właśnie na bazie warzyw. Efektowne łódeczki uzyskasz po odpowiednim przekrojeniu cukinii i wydrążeniu jej środka. Sałatka ta jest bardzo szybka w przygotowaniu i smaczna zarazem. Potrzebujesz do niej kaszy kuskus gotowanej w Bulionie warzywnym WINIARY i mieszanki warzyw, połączonych odrobiną Majonezu Dekoracyjnego WINIARY. Sałatka z kuskusu i warzyw będzie idealna jako przystawka na przyjęcia i z pewnością zrobi wrażenie na Twoich gościach.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?