Sałatka grillowa

Oceń ten przepis!

4/5 4 93 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Porcje 4

4/5 4 93 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ogórek, pomidor, ser feta pokrój w grubą kostkę, rzodkiewkę w plasterki.
  2. Dodaj kukurydzę, rozdrobniony czosnek, sól, pieprz, majonez.
  3. Wszystko razem dokładnie wymieszaj. Podawaj do mięs z grilla.

Opis przepisu:

Grillowanie to doskonały sposób na spędzenie wolnego czasu w gronie rodziny i przyjaciół. Polacy są w nim mistrzami, dlatego rzadko zdarza się, żeby jedynym składnikiem grillowego menu była kiełbasa. Eksperymentujemy z różnymi rodzajami mięs, warzywami i wieloma innymi dodatkami. Dlaczego więc nie wypróbować czegoś nowego, jeśli chodzi o sałatki do grilla? Nasza propozycja bazuje na świeżych, sezonowych produktach. Z pewnością będzie hitem!

Żeby stworzyć sałatkę grillową, sięgnij po ogórki, pomidory i rzodkiewki. Będzie świeżo, ale jednocześnie odrobinę pikantnie. Ser feta z kolei spowoduje, że sałatka zyska naturalnie słonawy smak. Odrobina Majonezu Dekoracyjnego WINIARY nada całości aksamitnego wykończenia.

Zacznij od pokrojenia w grubą kostkę ogórków, pomidorów oraz sera feta. Rzodkiewkę pokrój w plasterki. Następnie dodaj do nich kukurydzę i czosnek przeciśnięty przez praskę (może być też drobno posiekany). Nie zapomnij o szczypcie soli, pieprzu i majonezie. Całość dokładnie wymieszaj.

Sałatkę możesz podawać nie tylko do mięs z grilla, choć rzeczywiście doskonale się z nimi komponuje. Fakt, że da się ją przygotować w mniej niż pół godziny czyni z niej świetny dodatek do tradycyjnych domowych pieczeni albo innych mięsnych dań obiadowych w tygodniu czy też na specjalne okazje. Jej smak docenią zarówno mięsożercy, jak i miłośnicy jarskich propozycji!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?