1

2

Przepisy

Sałatka grillowa

4/5 4 55 5 1

przygotowanie: 0 minut

porcje: 4 porcje

Z czym kojarzy nam się sezon letni? Oczywiście z grillem. Prócz mięsa przygotowanego na ruszcie obowiązkowym elementem są w tym okresie sałatki grillowe. Do przygotowania takiej letniej przekąski do grilla najlepiej jest użyć świeżych sezonowych warzyw – ogórków, pomidorów i rzodkiewek. Całość wzbogacona ulubionymi przyprawami i odrobiną Majonezu Dekoracyjnego WINIARY stworzy pyszny dodatek do spotkań przy grillu.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ogórek, pomidor, ser feta pokrój w grubą kostkę, rzodkiewkę w plasterki.
  2. Dodaj kukurydzę, rozdrobniony czosnek, sól, pieprz, majonez.
  3. Wszystko razem dokładnie wymieszaj. Podawaj do mięs z grilla.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: