Grillowane kanapki z sosem tatarskim Winiary

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 30 min.

  • Porcje 8

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

Przygotowanie:

  1. Kiełbasę kroimy wzdłuż na ćwiartki i opiekamy na grillu z dodatkiem przypraw.
  2. Paprykę przekrawamy na pół i grilujemy przez około 15 minut. Po tym czasie ściągamy z grilla i kroimy w paski.
  3. Kromki chleba smarujemy masłem, kładziemy żółty ser, grillowane kiełbaski, paprykę, pokrojoną w krążki cebulę, listki oregano i pomidorki koktajlowe.
  4. Posypujemy do smaku solą i pieprzem ziołowym.
  5. Kanapki wiążemy sznurkiem wędzarniczym i opiekamy na grillu do momentu aż chleb się zarumieni.
  6. Gotowe kanapki podajemy z sosem tatarskim Winiary.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?