Pasta do pieczywa z awokado i serka

4/5 4 30 5 1
4/5 4 30 5 1
  • Przygotowanie: 15 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Awokado przekrój, wyjmij pestkę, obierz ze skórki.
  2. Miąższ posiekaj i wrzuć do miski.
  3. Dodaj serek, majonez. Dopraw solą, pieprzem, chili lub ostrą papryką i sokiem z cytryny.
  4. Dodaj posiekaną natkę kolendry lub pietruszki.
  5. Podawaj na ulubionym pieczywie.

Opis przepisu:

Domowa pasta z awokado i serka homogenizowanego lub śmietankowego to doskonałe rozwiązanie na śniadanie, kiedy nie masz czasu, a chcesz zjeść coś sycącego i smacznego! Pasta z awokado z dodatkiem Majonezu Dekoracyjnego WINIARY jest delikatna w smaku i kremowa, a jeśli użyjesz serka homogenizowanego, może zyskać bardzo lekki słodki posmak. Kanapki z pastą z awokado posyp kolendrą lub pietruszką i skrop minimalnie sokiem z cytryny.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?