1

2

Przepisy

Pasta do pieczywa z awokado i serka

4/5 4 24 5 1

przygotowanie: 15 minut

porcje: 4 porcje

Domowa pasta z awokado i serka homogenizowanego lub śmietankowego to doskonałe rozwiązanie na śniadanie, kiedy nie masz czasu, a chcesz zjeść coś sycącego i smacznego! Pasta z awokado z dodatkiem Majonezu Dekoracyjnego WINIARY jest delikatna w smaku i kremowa, a jeśli użyjesz serka homogenizowanego, może zyskać bardzo lekki słodki posmak. Kanapki z pastą z awokado posyp kolendrą lub pietruszką i skrop minimalnie sokiem z cytryny.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Awokado przekrój, wyjmij pestkę, obierz ze skórki.
  2. Miąższ posiekaj i wrzuć do miski.
  3. Dodaj serek, majonez. Dopraw solą, pieprzem, chili lub ostrą papryką i sokiem z cytryny.
  4. Dodaj posiekaną natkę kolendry lub pietruszki.
  5. Podawaj na ulubionym pieczywie.

1 wskazówka do przepisu

  • Kara
    Pestke przekroj podawaj w pestce

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: