Pożywny garnek, czyli grochówka z karkówką

Oceń ten przepis!

5/5 5 8 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 40 min.

  • Porcje 4

5/5 5 8 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Warzywa obierz, pokrój w kostkę.
  2. Karkówkę, kiełbasę i kapustę również pokrój w kostkę.
  3. Rozgrzej olej, podsmaż karkówkę, delikatnie dopraw solą i pieprzem. Gdy będzie zrumieniona dodaj cebulę, zeszklij, następnie dodaj kiełbasę i przesmaż razem.
  4. Wlej 1 litr wody, wrzuć warzywa i kapustę, gotuj do miękkości.
  5. Zupę grochową rozprowadź w szklance wody i wlej do całości. Gotuj razem przez 5 minut. Dopraw do smaku solą, pieprzem, sosem sojowym i imbirem.

Opis przepisu:


Co może zawierać pożywny garnek? My proponujemy gęstą, smakowitą i pożywną zupę grochową, podawaną z posiekaną białą kapustą, podsmażoną z cebulką karkówką i kiełbaskami śląskimi, doprawianą rozgrzewającym imbirem i wyrazistym sosem sojowym. Porcja gęstej grochowej z mięsem i kapustą nasyci Cię na długo, zapobiegając napadom głodu po obiedzie!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?