składniki:
liczba porcji:


Przygotowanie:
- Warzywa obierz, pokrój w kostkę.
- Karkówkę, kiełbasę i kapustę również pokrój w kostkę.
- Rozgrzej olej, podsmaż karkówkę, delikatnie dopraw solą i pieprzem. Gdy będzie zrumieniona dodaj cebulę, zeszklij, następnie dodaj kiełbasę i przesmaż razem.
- Wlej 1 litr wody, wrzuć warzywa i kapustę, gotuj do miękkości.
- Zupę grochową rozprowadź w szklance wody i wlej do całości. Gotuj razem przez 5 minut. Dopraw do smaku solą, pieprzem, sosem sojowym i imbirem.
Opis przepisu:
Autor: WINIARY
Co może zawierać pożywny garnek? My proponujemy gęstą, smakowitą i pożywną zupę grochową, podawaną z posiekaną białą kapustą, podsmażoną z cebulką karkówką i kiełbaskami śląskimi, doprawianą rozgrzewającym imbirem i wyrazistym sosem sojowym. Porcja gęstej grochowej z mięsem i kapustą nasyci Cię na długo, zapobiegając napadom głodu po obiedzie!
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?