Tarta czekoladowa z masłem orzechowym i daktylami – bez pieczenia

Oceń ten przepis!

3/5 3 13 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 37 min.

  • Oczekiwanie 12 godz. 35 min.

  • Porcje 8

3/5 3 13 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ciastka zmiksuj w blenderze, wymieszaj z połową rozpuszczonego masła.
  2. Tak przygotowanym ciastem wyłóż blaszkę do tarty o wyższych bokach. Schłodź w lodówce.
  3. Na schłodzony spód wyłóż masło orzechowe, następnie pokruszone orzeszki i namoczone w mocnej kawie daktyle.
  4. Odlej szklankę mleka, wsyp do niej zawartość opakowania budyniu i dobrze wymieszaj
  5. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej mleko z budyniem ciągle mieszając. Od momentu zagotowania gotuj jeszcze przez 0,5 minuty. Dodaj pozostałe masło.
  6. Budyń wylej na tartę i szybko zetrzyj odrobinę mlecznej lub białej czekolady na gorący budyń.
  7. Podawaj mocno schłodzone. Najlepiej po ok. 12 godzinach w lodówce.

Opis przepisu:


Czekolada poprawia nastrój i sprawia, że wszystko smakuje lepiej. Na świątecznym stole zaserwuj czekoladową tartę z masłem orzechowym i słodkimi daktylami, dojrzewającymi w promieniach południowego słońca. Nasza niezwykła tarta czekoladowa sprawi, że Święta będą jeszcze słodsze. Do przygotowania tarty wykorzystaj znakomity budyń czekoladowy WINIARY, którego smak na długo pozostanie w pamięci.
Spróbuj też naszej pysznej tarty czekoladowej z nutką kawy!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?