Tęczowy deser z jabłkami

Oceń ten przepis!

4/5 4 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 55 min.

  • Porcje 4

4/5 4 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jabłko obrać, pokroić w kosteczkę.
  2. Następnie wsypać do garnka. Wlać wodę i sok z cytryny. Gotować przez kilka minut (nie rozgotować jabłek). Wsypać galaretkę cytrynową, wymieszać.
  3. 2/3 przelać do pucharków, odłożyć do stężenia.
  4. Truskawki bez szypułek zagotować z kilkoma łyżkami wody. Wsypać galaretkę truskawkową, dokładnie wymieszać, zmiksować i ostudzić.
  5. Połowę musu truskawkowego przełożyć do pucharków na warstwę jabłek.
  6. Jogurt naturalny przełożyć do miski.
  7. Wlewać pozostały mus truskawkowy.
  8. Dokładnie wszystko zmiksować, doprawić do smaku cukrem.
  9. Wyłożyć do pucharków.
  10. Na wierzch wylać pozostałą galaretkę z jabłkami. Odłożyć do stężenia.

Opis przepisu:

Bardzo smaczny i efektowny deser. Taki kolorowy deserek na pewno będzie smakował nie tylko dzieciom.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?