Leczo z patisonami i kolorową cukinią

Oceń ten przepis!

5/5 5 15 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 40 min.

  • Oczekiwanie 35 min.

  • Porcje 5

5/5 5 15 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Oczyszczony por pokroić w krążki. Zeszklić na rozgrzanym oleju.
  2. Paprykę bez nasion pokroić w słupki. Dodać do zeszklonej pory, podsmażyć.
  3. Umyte patisony pokroić na kawałki. Cukinię ze skórką pokroić w kostkę.
  4. Połączyć z papryką. Wlać odrobinę wody, dodać przyprawę jarzynka i dusić do miękkości.
  5. Kiełbasę obrać z osłonki i pokroić w kostkę. Lekko zrumienić na patelni.
  6. Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, posiekać, połączyć z warzywami.
  7. Dodać ketchup. Wsypać podsmażoną kiełbasę. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
  8. Doprawić do smaku pieprzem. Dodać soli i cukru, wymieszać, zagotować.

Opis przepisu:

Leczo z patisonami, papryką i kolorową cukinią jest bardzo łatwe do przygotowania i wybornie smakuje. Sycące danie zawdzięcza swój unikalny smak Ketchupowi Łagodnemu WINIARY, Przyprawie JARZYNKA WINIARY i ząbkowi czosnku. Zobacz, co dodać do leczo, by smakowało ono najbliższym.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?