Pieczone placki z cukinii i pieczarek

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 5

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cukinię opłukać osuszyć i zetrzeć na tarce do jarzyn.
  2. Pieczarki oczyścić i również zetrzeć do cukinii.
  3. Razem wymieszać.
  4. Dodać natkę pietruszki.
  5. Cebulę obrać posiekać i dodać do cukinii.
  6. Ponownie wymieszać.
  7. Jajko roztrzepać i przelać do warzyw.
  8. Dodać mąkę i sól, pieprz do smaku. Wymieszać.
  9. Nakładać łyżką placki na papier do pieczenia.Piec w nagrzanym piekarniku na lekko brązowy kolor.

Opis przepisu:

Warzywne placki to wspaniała przegryzka, która nadaje się na każdą porę dnia. Jej smak jest fantastyczny, a prosty sposób przygotowania sprawia, że całość jest niezwykle atrakcyjna. Spróbujcie sami! Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?