Cukinia w panierce

Oceń ten przepis!

4/5 4 7 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 5

4/5 4 7 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Myjemy cukinie, kroimy w 1,5 cm talarki.
  2. Delikatnie tłuczemy pokrojone talarki cukinii z dwóch stron i posypujemy przyprawą i solimy
  3. Obtaczamy w mące, rozbełtanym jajku z pieprzem a następnie w bułce tartej.
  4. Tak przygotowane cukinie, smażymy na rozgrzanej patelni na złoty kolor.

Opis przepisu:

Sezon na cukinię w kuchni może trwać nawet cały rok! Żeby urozmaicić menu z tym warzywem, sprawdź przepis na delikatną cukinię w panierce. Cukinia przygotowana w ten sposób jest bardzo aromatyczna i delikatna. Cukinia w panierce będzie ciekawą alternatywą dla placków ziemniaczanych lub panierowanego sera.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?