Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Winiary winiary.pl
Liści rzodkiewki nie wyrzucaj – dodaj do nich pokrojoną w plasterki rzodkiewkę, gęstą śmietanę, sól i pieprz i masz gotową surówkę!
Winiary winiary.pl
Zbrązowiałe banany są idealne do mrożenia (najlepiej bez skórki) – kiedy najdzie Cię ochota możesz z nich zrobić shake’a czy lody.
Winiary winiary.pl
Zamrożone winogrona idealnie nadają się na przekąskę lub zamiast kostek lodu do napojów.
Winiary winiary.pl
Przejrzałe owoce i warzywa wrzuć do sokowirówki i ciesz się pysznym sokiem.
Winiary winiary.pl
Suchy chleb połamany na mniejsze kawałki sprawdzi się jako warstwa w zapiekankach warzywnych.
Winiary winiary.pl
Z nadmiaru warzyw zrób kiszonki (np. kimchi).
Winiary winiary.pl
Mięso i warzywa z rosołu zmiel na farsz do pierogów lub krokietów.
Winiary winiary.pl
Czerstwe bułki zamocz w jajku i mleku i usmaż tosty francuskie.
Winiary winiary.pl
Wysuszoną szynkę lub kiełbaskę pokrój na kawałki i wrzuć do zupy lub zapiecz z serem i makaronem.
Winiary winiary.pl
Zamroź zioła w oliwie. Wrzuć do małych pojemniczków lub pojemników na kostki do lodu, zalej oliwą i do zamrażalnika.
Winiary winiary.pl
Stare owoce szybko zamienisz w dżem, a jabłka w jabłka prażone – idealnie do weekendowych naleśników czy chałki.
Winiary winiary.pl
Nie wyrzucaj słoików, zrób z nich doniczki dla ziół.
Winiary winiary.pl
Wyciśniętą połówkę cytryny wrzuć do zmywarki dla pięknego, naturalnego zapachu.
Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu Zakupy przepisy Winiary

Chcesz wiedzieć, jak gotować i nie marnować?

Poznaj nasze przepisy

Sprawdź przepisy