Porady i inspiracje

David Gaboriaud

David Gaboriaud


Francuz, od kilku lat mieszkający w Polsce. Kucharz z zamiłowania. Pasjonat życia, kochający dobrą kuchnię i celebrowanie posiłków. Autor książki, programów i warsztatów kulinarnych. Na stronie winiary.pl bierze pod opiekę sekcję Porad i Inspiracji, dzieląc się swoimi najlepszymi pomysłami.

sprawdź porady Davida

Porady i inspiracje

Jakie mięso dodać do rosołu?

Porady

Jakie mięso dodać do rosołu?

Rosół można przygotować na bazie wielu rodzajów mięsa: kurczaka, wołowiny, indyka, gęsi, kaczki. Ważne, aby używane kawałki mięsa były dość tłuste.

dowiedz się więcej >
Jak ubić śmietanę na sztywno?

Porady

Jak ubić śmietanę na sztywno?

Ubijanie śmietany na sztywno czasami może nastręczyć w kuchni nerwów, kiedy śmietana za nic nie chce uzyskać pożądanej konsystencji. Na szczęście istnieją sprawdzone sposoby!

dowiedz się więcej >
Jak obrać pomidora?

Porady

Jak obrać pomidora?

Pomidor z racji tego, że ma dość twardą i mocno przylegającą do miąższu skórkę nie jest wcale prosty do obrania. Dlatego, aby to zrobić najlepiej posłużyć się sposobem - sparzyć go.

dowiedz się więcej >
Domowe wody smakowe
dawid

Inspiracje

Domowe wody smakowe

Aby uniknąć picia słodzonych napojów, możesz sam przygotować kilka różnych wariantów wód smakowych, które polubią również Twoje dzieci

dowiedz się więcej >