Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Jeśli gotujesz świeżą brukselkę, to wybieraj główki o intensywnie zielonych liściach.

Przed gotowaniem obierz delikatnie żółte, zewnętrzne warstwy brukselki. Trzonki brukselek natnij na krzyż, dzięki czemu szybciej zmiękną podczas gotowania. Świeże warzywa gotuj od 4 do 6 minut, natomiast mrożone gotuj ok. 7 minut.

Brukselka powinna być ugotowana al dente, czyli powinna być lekko twarda – lepiej smakuje i wygląda na talerzu. Jej miękkość podczas gotowania sprawdzaj za pomocą widelca.

Ciesz się gotowaniem z Winiary - teaser full

Ciesz się gotowaniem z Winiary

Szukasz pomysłu na szybki obiad? A może sosu, który podkreśli smak Twoich dań? Z naszymi produktami z łatwością przyrządzisz aromatyczne potrawy na różne okazje.

Zobacz produkty