Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Jak podawać brukselkę

Jak podawać brukselkę i z czym ją jeść?

Brukselkę możesz zajadać jako dodatek do drugiego dania lub jako samodzielną, pyszną przekąskę.

Jeśli zjadasz ją jako danie główne, to polej kapustki roztopionym masłem i dodaj bułkę tartą podsmażoną na maśle.

Brukselkę możesz również serwować z masłem ziołowym lub sosem jogurtowo-majonezowym z dodatkiem siekanego szczypiorku.

Polecane przepisy

Brukselka do obiadu

Brukselka do obiadu

30 min Łatwy
Brukselka w cieście

Brukselka w cieście

33 min Łatwy
Sałatka warzywna – z dynią, burakiem i brukselką

Sałatka warzywna – z dynią, burakiem i brukselką

2 godz 55 min Łatwy
Zobacz więcej przepisów
Załóż konto i odbierz e-book

Zaloguj się i odbierz e-book

Zyskaj dostęp do Strefy GGrill. 
 

Odkryj nowe, niepublikowane nigdzie indziej przepisy.

Pobierz e-book.

I wrzuć coś pysznego na ruszt!

 

Zaloguj się

Polecane artykuły

Kapusta pak choi - jakie dania z jej udziałem przygotować porady
Kapusta pak choi - jakie dania z jej udziałem przygotować?
Rodzaje kapusty – jak wykorzystać je w kuchni? - artykuł Winiary
Rodzaje kapusty – jak wykorzystać je w kuchni?
kiszenie kapusty w słoikach
Kiszenie kapusty w słoikach i w beczce. Jak ukisić kapustę na zimę?
brukselka
Jak długo gotować brukselkę?
Komu w drogę, temu lunchbox | Porady i inspiracje Winiary
Zielono mi… na talerzu!
Zobacz więcej porad
Ciesz się gotowaniem z Winiary - teaser full

Ciesz się gotowaniem z Winiary

Szukasz pomysłu na szybki obiad? A może sosu, który podkreśli smak Twoich dań? Z naszymi produktami z łatwością przyrządzisz aromatyczne potrawy na różne okazje.

Zobacz produkty
lite
  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu