Porady i inspiracje

David Gaboriaud

David Gaboriaud


Francuz, od kilku lat mieszkający w Polsce. Kucharz z zamiłowania. Pasjonat życia, kochający dobrą kuchnię i celebrowanie posiłków. Autor książki, programów i warsztatów kulinarnych. Na stronie winiary.pl bierze pod opiekę sekcję Porad i Inspiracji, dzieląc się swoimi najlepszymi pomysłami.

sprawdź porady Davida

Porady i inspiracje

Jak zrobić sernik wiedeński, który nie opada?

Porady

Jak zrobić sernik wiedeński, który nie opada?

Puszysty i odpowiednio mokry sernik to wypiek doskonały! Pieczenie sernika to sztuka, która wymaga nie lada wprawy.

dowiedz się więcej >
Jak pozbyć się grudek w cieście drożdżowym?

Porady

Jak pozbyć się grudek w cieście drożdżowym?

Ciasto drożdżowe nie lubi przeciągów, pośpiechu, ani mechanicznego wyrabiania.

dowiedz się więcej >
Jakie są rodzaje mąk?

Porady

Jakie są rodzaje mąk?

W różnorodności polskich mąk można się pogubić. Na rynku mamy bowiem mąkę tortową, krupczatkę, luksusową, a także rozmaite inne mąki piekarnicze. Sprawdź co je różni.

dowiedz się więcej >
Jak sprawić, aby babka wielkanocna była puszysta i bez zakalca?

Porady

Jak sprawić, aby babka wielkanocna była puszysta i bez zakalca?

Doskonała babka wielkanocna powinna być wilgotna i puszysta. Aby jednak wyszła perfekcyjnie, musisz być niezwykle ostrożny przy jej wypiekaniu.

dowiedz się więcej >