Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kapusta z grochem

(3)
1 godz 1 min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

200  g
Groch
20  g
Suszone grzyby
500  g
Kapusta Kiszona
1 
Cebula
2  łyżek
Masło
trochę
Cukier
trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
4.43 g
Węglowodany
15.21 g
Tłuszcze
4.69 g
Wartość energetyczna
109.44 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

61 min
Krok 1
1 min
Groch oraz grzyby namocz osobno w wodzie i pozostaw na około 12 godzin (najlepiej na noc).
Krok 2
30 min
Po namoczeniu, ugotuj groch i grzyby - nadal oddzielnie - w tej samej wodzi, w której się moczyły, aż do miękkości. Również oddzielnie, ugotuj kapustę w wodzie z dodatkiem Bulionu grzybowego z borowikami WINIARY.
Krok 3
15 min
Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na maśle.
Krok 4
5 min
Do kapusty dodaj groch, posiekane grzyby i cebulę.
Krok 5
10 min
Dopraw całość cukrem i pieprzem do smaku i zagotuj.
Kapusta z grochem

Krok 1 z 5

Groch oraz grzyby namocz osobno w wodzie i pozostaw na około 12 godzin (najlepiej na noc).

Kapusta z grochem

Krok 2 z 5

Po namoczeniu, ugotuj groch i grzyby - nadal oddzielnie - w tej samej wodzi, w której się moczyły, aż do miękkości. Również oddzielnie, ugotuj kapustę w wodzie z dodatkiem Bulionu grzybowego z borowikami WINIARY.

Kapusta z grochem

Krok 3 z 5

Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na maśle.

Kapusta z grochem

Krok 4 z 5

Do kapusty dodaj groch, posiekane grzyby i cebulę.

Kapusta z grochem

Krok 5 z 5

Dopraw całość cukrem i pieprzem do smaku i zagotuj.

Wigilijnej kapusty z grochem próbował chyba każdy, a jeśli nie - warto to nadrobić. To wyjątkowy przysmak, który gości na naszych świątecznych stołach. Aby nadać kapuście wyjątkowego smaku, ugotuj ją w aromatycznym Bulionie grzybowym z borowikami WINIARY.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 1

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
W Witold
.

Zawsze byliście normalni, znajacy rynek a nie mody i życzliwi konsumentom:)

Winiary
.
Expert

Dziękujemy. To dla nas olbrzymi komplement. :-)

Pokaż więcej komentarzy