Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Jesienna grzybowa z domowymi ziołowymi łazankami, czosnkiem

(1)
35min
Łatwy
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1  paczka
Zupa borowikowa Jak u Mamy WINIARY
500  ml
Woda
300  g
Grzyby leśne
1 
Cebula
5  ząbków
1 
Marchewka średniej wielkości
80  g
Dynia hokkaido
trochę
Kapusta kiszona mała garść
1  szczypta
Sól
1  szczypta
Pieprz
trochę
Oliwa
3  szklanek
Mąka pszenna
1 
Jajko
0.75  szklanka
Woda
0.5  łyżeczka
Sól
4  gałązek
Tymianek świeży
1  pęczek
Natka pietruszki
1  pęczek
Koperek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
19.95 g
Węglowodany
78.35 g
Tłuszcze
5.38 g
Wartość energetyczna
413.58 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

35 min
Łazanki:
15 min
Wszystkie zioła dokładnie posiekaj. Wsyp do miski. Dodaj pozostałe składniki i całość dokładnie wymieszaj. Po wymieszaniu ciasto cienko rozwałkuj i pokrój w kwadraty. Makaron gotuj w osolonym wrzątku ok 1-2min
Krok 2
10 min
Grzyby pokrój. Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Marchewkę oraz dynię pokrój w kostkę. Kapustę posiekaj.
Krok 3
10 min
W dużym garnku rozgrzej oliwę i zeszklij na niej cebulę. Dodaj grzyby i czosnek i smaż całość jeszcze 2 min. Po tym czasie dodaj marchewkę z dynią. Zawartość opakowania wymieszaj z wodą i dodaj do reszty składników. Całość gotuj ok 10 min na średniej mocy pod przykryciem. Pod koniec gotowania dodaj kiszoną kapustę oraz dopraw całość solą i pieprzem. Podawaj z łazankami.
Jesienna grzybowa z domowymi ziołowymi łazankami, czosnkiem

Łazanki: z 3

Składniki: Mąka pszenna, Woda, Jajko, Sól, Tymianek świeży, Natka pietruszki, Koperek

Wszystkie zioła dokładnie posiekaj. Wsyp do miski. Dodaj pozostałe składniki i całość dokładnie wymieszaj. Po wymieszaniu ciasto cienko rozwałkuj i pokrój w kwadraty. Makaron gotuj w osolonym wrzątku ok 1-2min

Jesienna grzybowa z domowymi ziołowymi łazankami, czosnkiem

Krok 2 z 3

Grzyby pokrój. Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Marchewkę oraz dynię pokrój w kostkę. Kapustę posiekaj.

Jesienna grzybowa z domowymi ziołowymi łazankami, czosnkiem

Krok 3 z 3

W dużym garnku rozgrzej oliwę i zeszklij na niej cebulę. Dodaj grzyby i czosnek i smaż całość jeszcze 2 min. Po tym czasie dodaj marchewkę z dynią. Zawartość opakowania wymieszaj z wodą i dodaj do reszty składników. Całość gotuj ok 10 min na średniej mocy pod przykryciem. Pod koniec gotowania dodaj kiszoną kapustę oraz dopraw całość solą i pieprzem. Podawaj z łazankami.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Ogólna ocena

Average: 5 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) pt., 12/18/2020 - 23:41 CET
Czy ta opinia jest przydatna?

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha