Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa serowa z mięsem mielonym

0
50 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

200 g
Mięso mielone
300 g
Serek topiony
2 
Por
1 dag
Sól
1 dag
Pieprz
300 g
Pieczarki

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
22.61 g
Wartość energetyczna
323.29 kcal
Białko
15.21 g
Węglowodany
8.45 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

50 min
Krok 1
5 min
Do garnka wrzucam mięso mielone i podsmażam na kapce oleju.
Krok 2
10 min
Pieczarki dokładnie myję, kroję w średnią kostkę i wrzucam do garnka z mięsem i zaczynam podgotowywać. Solę i pieprzę lekko i razem podgotowuję.
Krok 3
5 min
Dolewam bulion. Pora myję i kroję w talarki albo w pół talarki - dorzucam do zupy.
Krok 4
5 min
Na sam koniec wyciskam serki topione. Całość podgotowuję aż składniki się ładnie połączą i ser rozpuści. Ewentualnie doprawiam jeszcze do smaku. Podaję z ciepłym pieczywem np bagietką czosnkową.
Zupa serowa z mięsem mielonym

Krok 1 z 4

Do garnka wrzucam mięso mielone i podsmażam na kapce oleju.

Zupa serowa z mięsem mielonym

Krok 2 z 4

Pieczarki dokładnie myję, kroję w średnią kostkę i wrzucam do garnka z mięsem i zaczynam podgotowywać. Solę i pieprzę lekko i razem podgotowuję.

Zupa serowa z mięsem mielonym

Krok 3 z 4

Dolewam bulion. Pora myję i kroję w talarki albo w pół talarki - dorzucam do zupy.

Zupa serowa z mięsem mielonym

Krok 4 z 4

Na sam koniec wyciskam serki topione. Całość podgotowuję aż składniki się ładnie połączą i ser rozpuści. Ewentualnie doprawiam jeszcze do smaku. Podaję z ciepłym pieczywem np bagietką czosnkową.

Zupa serowa może mieć wiele odsłon i można ją przygotować z różnych serów. Dziś wypróbuj przepis na wyjątkowo gęstą i sycącą wersję na bazie serków topionych i Bulionu warzywnego WINIARY! Szczególnie, że jej ugotowanie zajmie ci zaledwie pół godziny. Zupa serowa z mięsem i pieczarkami z łatwością cię rozgrzeje i zapewni energię na chłodniejsze dni!!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika