Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zupa serowa może mieć wiele odsłon i można ją przygotować z różnych serów. Dziś wypróbuj przepis na wyjątkowo gęstą i sycącą wersję na bazie serków topionych i Bulionu warzywnego WINIARY! Szczególnie, że jej ugotowanie zajmie ci zaledwie pół godziny. Zupa serowa z mięsem i pieczarkami z łatwością cię rozgrzeje i zapewni energię na chłodniejsze dni!!
Przygotowanie
50 min
Krok 1
5 min
Do garnka wrzucam mięso mielone i podsmażam na kapce oleju.
Krok 2
10 min
Pieczarki dokładnie myję, kroję w średnią kostkę i wrzucam do garnka z mięsem i zaczynam podgotowywać. Solę i pieprzę lekko i razem podgotowuję.
Krok 3
5 min
Dolewam bulion. Pora myję i kroję w talarki albo w pół talarki - dorzucam do zupy.
Krok 4
5 min
Na sam koniec wyciskam serki topione. Całość podgotowuję aż składniki się ładnie połączą i ser rozpuści. Ewentualnie doprawiam jeszcze do smaku. Podaję z ciepłym pieczywem np bagietką czosnkową.
Krok 1
z
4
Do garnka wrzucam mięso mielone i podsmażam na kapce oleju.
Krok 2
z
4
Pieczarki dokładnie myję, kroję w średnią kostkę i wrzucam do garnka z mięsem i zaczynam podgotowywać. Solę i pieprzę lekko i razem podgotowuję.
Krok 3
z
4
Dolewam bulion. Pora myję i kroję w talarki albo w pół talarki - dorzucam do zupy.
Krok 4
z
4
Na sam koniec wyciskam serki topione. Całość podgotowuję aż składniki się ładnie połączą i ser rozpuści. Ewentualnie doprawiam jeszcze do smaku. Podaję z ciepłym pieczywem np bagietką czosnkową.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0