Zupa serowa z mięsem mielonym
50min
Łatwy
2 szklanek
200 g
Mięso mielone
300 g
Serek topiony
2
Por
1 dag
Sól
1 dag
Pieprz
300 g
Pieczarki
.
Wartości odżywcze
Białko
15.21 g
Węglowodany
8.45 g
Tłuszcze
22.61 g
Wartość energetyczna
323.29 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
50 min
Krok 1
5 min
Do garnka wrzucam mięso mielone i podsmażam na kapce oleju.
Krok 2
10 min
Pieczarki dokładnie myję, kroję w średnią kostkę i wrzucam do garnka z mięsem i zaczynam podgotowywać. Solę i pieprzę lekko i razem podgotowuję.
Krok 3
5 min
Dolewam bulion. Pora myję i kroję w talarki albo w pół talarki - dorzucam do zupy.
Krok 4
5 min
Na sam koniec wyciskam serki topione. Całość podgotowuję aż składniki się ładnie połączą i ser rozpuści. Ewentualnie doprawiam jeszcze do smaku. Podaję z ciepłym pieczywem np bagietką czosnkową.
Zupa serowa może mieć wiele odsłon i można ją przygotować z różnych serów. Dziś wypróbuj przepis na wyjątkowo gęstą i sycącą wersję na bazie serków topionych i Bulionu warzywnego WINIARY! Szczególnie, że jej ugotowanie zajmie ci zaledwie pół godziny. Zupa serowa z mięsem i pieczarkami z łatwością cię rozgrzeje i zapewni energię na chłodniejsze dni!!
Komentarze 0