Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Zupa serowa z mięsem mielonym

Zupa serowa z mięsem mielonym

(0)
50min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest elficzna

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  szklanek
Bulion warzywny w słoiku WINIARY
200  g
Mięso mielone
300  g
Serek topiony
2 
Por
1  dag
Sól
1  dag
Pieprz
300  g
Pieczarki
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
15.21 g
Węglowodany
8.45 g
Tłuszcze
22.61 g
Wartość energetyczna
323.29 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Zupa serowa może mieć wiele odsłon i można ją przygotować z różnych serów. Dziś wypróbuj przepis na wyjątkowo gęstą i sycącą wersję na bazie serków topionych i Bulionu warzywnego WINIARY! Szczególnie, że jej ugotowanie zajmie ci zaledwie pół godziny. Zupa serowa z mięsem i pieczarkami z łatwością cię rozgrzeje i zapewni energię na chłodniejsze dni!!

Przygotowanie

50 min
  • Krok 1

    5 min
    Do garnka wrzucam mięso mielone i podsmażam na kapce oleju.
  • Krok 2

    10 min
    Pieczarki dokładnie myję, kroję w średnią kostkę i wrzucam do garnka z mięsem i zaczynam podgotowywać. Solę i pieprzę lekko i razem podgotowuję.
  • Krok 3

    5 min
    Dolewam bulion. Pora myję i kroję w talarki albo w pół talarki - dorzucam do zupy.
  • Krok 4

    5 min
    Na sam koniec wyciskam serki topione. Całość podgotowuję aż składniki się ładnie połączą i ser rozpuści. Ewentualnie doprawiam jeszcze do smaku. Podaję z ciepłym pieczywem np bagietką czosnkową.
Zupa serowa z mięsem mielonym

Krok 1 z 4

Do garnka wrzucam mięso mielone i podsmażam na kapce oleju.

Zupa serowa z mięsem mielonym

Krok 2 z 4

Pieczarki dokładnie myję, kroję w średnią kostkę i wrzucam do garnka z mięsem i zaczynam podgotowywać. Solę i pieprzę lekko i razem podgotowuję.

Zupa serowa z mięsem mielonym

Krok 3 z 4

Dolewam bulion. Pora myję i kroję w talarki albo w pół talarki - dorzucam do zupy.

Zupa serowa z mięsem mielonym

Krok 4 z 4

Na sam koniec wyciskam serki topione. Całość podgotowuję aż składniki się ładnie połączą i ser rozpuści. Ewentualnie doprawiam jeszcze do smaku. Podaję z ciepłym pieczywem np bagietką czosnkową.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Grzyby
  • Przystawka
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kurczak z warzywami na makaronie ryżowym

    Kurczak z warzywami na makaronie ryżowym

    35 min Łatwy
  • Danie chińskie z ryżem

    Danie chińskie z ryżem

    45 min Łatwy
  • Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i pieczarkami w sosie śmietanowo-ziołowym

    Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i pieczarkami w sosie śmietanowo-ziołowym

    1 godz 10 min Łatwy
  • Zupa z pora z wędzonym łososiem

    Zupa z pora z wędzonym łososiem

    38 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu