Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Air Fryer
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Zupa krem z pieczonej dyni z boczkiem
Dodaj do CookBook

Zupa krem z pieczonej dyni z boczkiem

(1)
1 godz 4 min
Łatwy
Autorem przepisu jest David Gaboriaud
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  kg
Dynia piżmowa
2  łyżek
Oliwa z oliwek
100  g
Boczek
1  łyżka
Szczypiorek
2  plastrów
Bagietka francuska
1  łyżka
Bulion drobiowy WINIARY
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
67.6 g
Wartość energetyczna
555.7 kcal
Tłuszcze
32.4 g
Białko
6.4 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Kremowa zupa z dyni z boczkiem ma wyjątkowy smak, który nieodparcie kojarzy się z jesienią. To właśnie wtedy najlepiej przyrządzić to danie. Jego podstawę stanowi esencjonalny bulion i dynia, która po upieczeniu staje się miękka i można ją z łatwością kroić lub miksować. Twoja zupa krem z dyni stanie się jeszcze pyszniejsza, jeśli dodasz do niej garść chrupiących grzanek i tyle smażonego boczku, ile lubisz.

Przygotowanie

64 min
  • Krok 1

    30 min
    Dynię obierz, pokrój na kawałki, polej oliwą i piecz w 180°C do miękkości.
  • Krok 2

    5 min
    Łyżkę bulionu wymieszaj z 0,5 l wody i doprowadź do wrzenia.
  • Krok 3

    10 min
    Upieczoną dynię włóż do garnka, wlej na początku ok. 250 ml bulionu i zmiksuj ręcznym blenderem na gładki krem.
  • Krok 4

    3 min
    Jeśli zupa będzie za gęsta, dolewaj stopniowo więcej bulionu.
  • Krok 5

    10 min
    Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na suchej patelni na złoty kolor. Odsącz na ręczniku papierowym.
  • Krok 6

    5 min
    Na tej samej patelni podsmaż chleb na złoty kolor.
  • Krok 7

    1 min
    Zupę krem z dyni serwuj z boczkiem, grzankami i szczypiorkiem.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Obiad
  • Przystawka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa meksykańska

    Zupa meksykańska

    55 min Łatwy
  • Zupa cebulowa zapiekana

    Zupa cebulowa zapiekana

    55 min Łatwy
  • Zupa krem z kalafiora

    Zupa krem z kalafiora

    55 min Łatwy
  • Zupa ogórkowa z kaszą jaglaną

    Zupa ogórkowa z kaszą jaglaną

    1 godz 20 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu