Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebule obrać, drobno pokroić.
Na dnie garnka rozgrzać połowę przygotowanego masła (3 łyżki), zeszklić na nim cebulę.
Do zeszklonej cebuli wlać rosół. Gotować na małym ogniu.
W osobnym naczyniu rozmieszać chrzan ze śmietanką. Dolać odrobinę gorącego bulionu. Wymieszać i dolać do garnka z gotującym się rosołem.
Całość zagotować.
Zupę doprawić do smaku majerankiem, solą i pieprzem.
W osobnym garnku ugotować jajka na twardo.
Kromki chleba pokroić na niewielkie grzanki.
Na patelni rozgrzać pozostałe 3 łyżki masła, zrumienić grzanki.
Zupę chrzanową podawać z jajkiem pokrojonym na ćwiartki lub chrupiącymi grzankami.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0