Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Szybkie i smaczne przekąski z tortillą i łososiową to świetna propozycja na przystawkę w trakcie przyjęcia. To delikatne i smaczne danie może być podawane na tacy, pokrojone w plastry i nadziane na wykałaczki. To najbardziej poręczny sposób na zjedzenie tortilli. Goście będą zachwyceni. Pycha!
Przygotowanie
138 min
Krok 1
2 min
Placki tortilli smarujemy serkiem topionym.
Krok 2
3 min
Następnie układamy umyte i dobrze osuszone liście sałaty.
Krok 3
5 min
Nakładamy plastry polędwicy łososiowej.
Krok 4
2 min
Następnie nakładamy plastry papryki czerwonej.
Krok 5
3 min
Całość zawijamy w roladę (dość ciasno).
Krok 6
120 min
Następnie owijamy folią aluminiową szczelnie roladę i odstawiamy na około 2 godziny do lodówki.
Krok 7
1 min
Po tym czasie roladkę kroimy na plastry.
Krok 8
2 min
Po tym czasie roladkę kroimy na plastry, nabijamy na wykałaczki i podajemy.
Krok 1
z
8
Placki tortilli smarujemy serkiem topionym.
Krok 2
z
8
Następnie układamy umyte i dobrze osuszone liście sałaty.
Krok 3
z
8
Nakładamy plastry polędwicy łososiowej.
Krok 4
z
8
Następnie nakładamy plastry papryki czerwonej.
Krok 5
z
8
Całość zawijamy w roladę (dość ciasno).
Krok 6
z
8
Następnie owijamy folią aluminiową szczelnie roladę i odstawiamy na około 2 godziny do lodówki.
Krok 7
z
8
Po tym czasie roladkę kroimy na plastry.
Krok 8
z
8
Po tym czasie roladkę kroimy na plastry, nabijamy na wykałaczki i podajemy.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0