Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Zapiekane naleśniki z farszem z boczku i sera
40 ze 100
Zbilansuj swoje danie
X
MyMenu IQ™
40 ze 100
Popraw bilans dania
Twoje danie może być lepiej zbilansowane
Wstecz

Dowiedz się więcej o MyMenu IQ™

Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.

Jak wygląda podział wartości odżywczych?

Białko
29.1g / 11%
Węglowodany
58.1g / 23%
Tłuszcze
69.5g / 65%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.
x
MyMenu IQ™

Zapiekane naleśniki z farszem z boczku i sera

+

Zapiekane naleśniki z farszem z boczku i sera

Wróć

Zapiekane naleśniki z farszem z boczku i sera

(0)
2 godz 50 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest teachmetiger

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1.5  szklanek
Mąka pszenna
1  szklanka
Mleko
1  szklanka
Woda
1 
Jajko
1  Płaska łyżka
Olej
1  szczypta
Sól
trochę
Olej
0.5  szklanka
Ketchup łagodny WINIARY
300  g
Por
200  g
Pieczarki
1 
Cebula
150  g
Boczek wędzony
1  ząbek
Czosnek
0.5  szklanka
Kwaśna Śmietana 18%
250  g
Ser edamski
trochę
Sól
trochę
Pieprz
trochę
Curry
trochę
Masło
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
29.11 g
Węglowodany
58.05 g
Tłuszcze
69.53 g
Wartość energetyczna
957.09 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Naleśniki na słono, które urzekną każdego fana tych placków. Wymagają trochę pracy, ale efekt zdumiewa! Farsz wykonany z pora, boczku i sera idealnie współgra z delikatnym naleśnikiem. Podawać na ciepło, a domownicy będą zachwyceni! Danie świetne zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci. Smacznego!

Przygotowanie

170 min
  • Krok 1

    35 min
    Składniki na ciasto zmiksuj i odstaw na 30 min.
  • Krok 2

    5 min
    Boczek pokrój w drobną kostkę.
  • Krok 3

    5 min
    Por umyj i pokrój jasne części w plasterki.
  • Krok 4

    5 min
    Pieczarki opłucz, osusz i pokrój w plasterki.
  • Krok 5

    5 min
    Cebulę pokrój w kosteczkę.
  • Krok 6

    10 min
    Boczek podsmaż na patelni.
  • Krok 7

    15 min
    Dodaj por i duś pod przykryciem przez 15 min.
  • Krok 8

    5 min
    Cebulę zeszklij na patelni.
  • Krok 9

    15 min
    Do cebuli dodaj pieczarki i smaż przez 15 min.
  • Krok 10

    5 min
    Ser zetrzyj na tarce na drobnych oczkach.
  • Krok 11

    10 min
    Ser rozpuść w kąpieli wodnej (część sera zostaw do posypania naleśników). Dodaj zmiażdżony czosnek i śmietanę. Mieszaj, aż masa się rozpuści.
  • Krok 12

    5 min
    Dodaj pieczarki z cebulą i por z boczkiem.
  • Krok 13

    5 min
    Dodaj keczup i dopraw do smaku.
  • Krok 14

    10 min
    Usmaż naleśniki na niewielkiej ilości oleju. Na naleśniki nakładaj nadzienie i zawijaj w rulony.
  • Krok 15

    35 min
    Ułóż naleśniki w nasmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym. Posyp serem i zapiekaj przez ok 30 min. Można podawać z zimnym sosem czosnkowym.
Zapiekane naleśniki z farszem z boczku i sera

Krok 1 z 15

Składniki: Mleko, Olej, Mąka pszenna, Jajko, Sól, Woda

Składniki na ciasto zmiksuj i odstaw na 30 min.

Zapiekane naleśniki z farszem z boczku i sera

Krok 2 z 15

Boczek pokrój w drobną kostkę.

Zapiekane naleśniki z farszem z boczku i sera

Krok 3 z 15

Por umyj i pokrój jasne części w plasterki.

Zapiekane naleśniki z farszem z boczku i sera

Krok 4 z 15

Pieczarki opłucz, osusz i pokrój w plasterki.

Zapiekane naleśniki z farszem z boczku i sera

Krok 5 z 15

Cebulę pokrój w kosteczkę.

Zapiekane naleśniki z farszem z boczku i sera

Krok 6 z 15

Boczek podsmaż na patelni.

Zapiekane naleśniki z farszem z boczku i sera

Krok 7 z 15

Dodaj por i duś pod przykryciem przez 15 min.

Zapiekane naleśniki z farszem z boczku i sera

Krok 8 z 15

Cebulę zeszklij na patelni.

Zapiekane naleśniki z farszem z boczku i sera

Krok 9 z 15

Do cebuli dodaj pieczarki i smaż przez 15 min.

Zapiekane naleśniki z farszem z boczku i sera

Krok 10 z 15

Ser zetrzyj na tarce na drobnych oczkach.

Zapiekane naleśniki z farszem z boczku i sera

Krok 11 z 15

Ser rozpuść w kąpieli wodnej (część sera zostaw do posypania naleśników). Dodaj zmiażdżony czosnek i śmietanę. Mieszaj, aż masa się rozpuści.

Zapiekane naleśniki z farszem z boczku i sera

Krok 12 z 15

Dodaj pieczarki z cebulą i por z boczkiem.

Zapiekane naleśniki z farszem z boczku i sera

Krok 13 z 15

Dodaj keczup i dopraw do smaku.

Zapiekane naleśniki z farszem z boczku i sera

Krok 14 z 15

Usmaż naleśniki na niewielkiej ilości oleju. Na naleśniki nakładaj nadzienie i zawijaj w rulony.

Zapiekane naleśniki z farszem z boczku i sera

Krok 15 z 15

Ułóż naleśniki w nasmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym. Posyp serem i zapiekaj przez ok 30 min. Można podawać z zimnym sosem czosnkowym.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez soi
  • Curry
  • Danie główne
  • Grzyby
  • Jajka
  • Obiad
  • Śmietana
  • Warzywa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Krokiety z mięsem

    Krokiety z mięsem

    1 godz Średni
  • Makaron z warzywami

    Makaron z warzywami

    55 min Łatwy
  • Naleśniki inaczej

    Naleśniki inaczej

    48 min Łatwy
  • Naleśniki z pieczoną papryką zapiekane z pomidorkami

    Naleśniki z pieczoną papryką zapiekane z pomidorkami

    1 godz Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu