Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zapiekane naleśniki z farszem z boczku i sera

0
170 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1.5 szklanek
Mąka pszenna
1 szklanka
Mleko
1 szklanka
Woda
1 
Jajko
1 Płaska łyżka
Olej
1 szczypta
Sól
1 trochę
Olej
0.5 szklanka
Ketchup łagodny WINIARY
300 g
Por
200 g
Pieczarki
1 
Cebula
150 g
Boczek wędzony
1 ząbek
Czosnek
0.5 szklanka
Kwaśna Śmietana 18%
250 g
Ser edamski
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz
1 trochę
Curry
1 trochę
Masło

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
957.09 kcal
Węglowodany
58.05 g
Białko
29.11 g
Tłuszcze
69.53 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

170 min
Krok 1
35 min
Składniki na ciasto zmiksuj i odstaw na 30 min.
Krok 2
5 min
Boczek pokrój w drobną kostkę.
Krok 3
5 min
Por umyj i pokrój jasne części w plasterki.
Krok 4
5 min
Pieczarki opłucz, osusz i pokrój w plasterki.
Krok 5
5 min
Cebulę pokrój w kosteczkę.
Krok 6
10 min
Boczek podsmaż na patelni.
Krok 7
15 min
Dodaj por i duś pod przykryciem przez 15 min.
Krok 8
5 min
Cebulę zeszklij na patelni.
Krok 9
15 min
Do cebuli dodaj pieczarki i smaż przez 15 min.
Krok 10
5 min
Ser zetrzyj na tarce na drobnych oczkach.
Krok 11
10 min
Ser rozpuść w kąpieli wodnej (część sera zostaw do posypania naleśników). Dodaj zmiażdżony czosnek i śmietanę. Mieszaj, aż masa się rozpuści.
Krok 12
5 min
Dodaj pieczarki z cebulą i por z boczkiem.
Krok 13
5 min
Dodaj keczup i dopraw do smaku.
Krok 14
10 min
Usmaż naleśniki na niewielkiej ilości oleju. Na naleśniki nakładaj nadzienie i zawijaj w rulony.
Krok 15
35 min
Ułóż naleśniki w nasmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym. Posyp serem i zapiekaj przez ok 30 min. Można podawać z zimnym sosem czosnkowym.
Zapiekane naleśniki z farszem z boczku i sera

Krok 1 z 15

Składniki: Mąka pszenna, Mleko, Woda, Jajko, Olej, Sól

Składniki na ciasto zmiksuj i odstaw na 30 min.

Zapiekane naleśniki z farszem z boczku i sera

Krok 2 z 15

Boczek pokrój w drobną kostkę.

Zapiekane naleśniki z farszem z boczku i sera

Krok 3 z 15

Por umyj i pokrój jasne części w plasterki.

Zapiekane naleśniki z farszem z boczku i sera

Krok 4 z 15

Pieczarki opłucz, osusz i pokrój w plasterki.

Zapiekane naleśniki z farszem z boczku i sera

Krok 5 z 15

Cebulę pokrój w kosteczkę.

Zapiekane naleśniki z farszem z boczku i sera

Krok 6 z 15

Boczek podsmaż na patelni.

Zapiekane naleśniki z farszem z boczku i sera

Krok 7 z 15

Dodaj por i duś pod przykryciem przez 15 min.

Zapiekane naleśniki z farszem z boczku i sera

Krok 8 z 15

Cebulę zeszklij na patelni.

Zapiekane naleśniki z farszem z boczku i sera

Krok 9 z 15

Do cebuli dodaj pieczarki i smaż przez 15 min.

Zapiekane naleśniki z farszem z boczku i sera

Krok 10 z 15

Ser zetrzyj na tarce na drobnych oczkach.

Zapiekane naleśniki z farszem z boczku i sera

Krok 11 z 15

Ser rozpuść w kąpieli wodnej (część sera zostaw do posypania naleśników). Dodaj zmiażdżony czosnek i śmietanę. Mieszaj, aż masa się rozpuści.

Zapiekane naleśniki z farszem z boczku i sera

Krok 12 z 15

Dodaj pieczarki z cebulą i por z boczkiem.

Zapiekane naleśniki z farszem z boczku i sera

Krok 13 z 15

Dodaj keczup i dopraw do smaku.

Zapiekane naleśniki z farszem z boczku i sera

Krok 14 z 15

Usmaż naleśniki na niewielkiej ilości oleju. Na naleśniki nakładaj nadzienie i zawijaj w rulony.

Zapiekane naleśniki z farszem z boczku i sera

Krok 15 z 15

Ułóż naleśniki w nasmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym. Posyp serem i zapiekaj przez ok 30 min. Można podawać z zimnym sosem czosnkowym.

Naleśniki na słono, które urzekną każdego fana tych placków. Wymagają trochę pracy, ale efekt zdumiewa! Farsz wykonany z pora, boczku i sera idealnie współgra z delikatnym naleśnikiem. Podawać na ciepło, a domownicy będą zachwyceni! Danie świetne zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika