Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Wyborny gulasz z podsmażaną cebulką
Dodaj do CookBook

Wyborny gulasz z podsmażaną cebulką

(0)
1 godz 45 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kostka
Kostka mięsna WINIARY
1  kg
Mięso wołowe
trochę
Sól
1  łyżka
Mąka pszenna
3  łyżek
Olej
2 
Cebula czerwona
2 
Cebula
2  ząbków
Czosnek
1 
Papryka czerwona
1 
Papryka zielona
500  ml
Woda
1 
Liść laurowy
1  łyżeczka
Słodka papryka
3  kulek
Ziele angielskie
1  łyżeczka
Koncentrat pomidorowy
trochę
Pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
12.4 g
Wartość energetyczna
444.9 kcal
Tłuszcze
17.8 g
Białko
59.7 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przepis na gulasz idealny, czyli wyborny gulasz z podsmażaną cebulką przyrządzany z soczystego, zarumienionego na oleju mięsa wołowego z dodatkiem cebulki i czosnku. Gulasz wołowy z podsmażaną cebulką wzbogacamy o kolorowe papryki, a całość zalewamy aromatycznym bulionem przyrządzonym z Kostki mięsnej WINIARY. Wystarczy już tylko godzinne duszenie potrawy i wyborny gulasz wołowy gotowy!

Przygotowanie

105 min
  • Krok 1

    10 min
    Mięso pokrój w dużą kostkę, a następnie oprósz solą, pieprzem oraz mąką.
  • Krok 2

    10 min
    Kawałki wołowiny zrumień na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju.
  • Krok 3

    10 min
    Cebulki pokrój w ćwiartki, a czosnek posiekaj w plasterki, dodaj do mięsa i smaż jeszcze przez 5 minut.
  • Krok 4

    5 min
    Paprykę pokrój w dużą kostkę i dodaj do reszty.
  • Krok 5

    5 min
    Kostkę Mięsną WINIARY rozpuść w 500 ml wrzącej wody.
  • Krok 6

    5 min
    Mięso zalej bulionem, dodaj pozostałe przyprawy oraz koncentrat pomidorowy.
  • Krok 7

    60 min
    Całość duś na małym ogniu ok. 45 - 60 minut podlewając wodą w razie potrzeby.
Wyborny gulasz z podsmażaną cebulką

Krok 1 z 7

Mięso pokrój w dużą kostkę, a następnie oprósz solą, pieprzem oraz mąką.

Wyborny gulasz z podsmażaną cebulką

Krok 2 z 7

Kawałki wołowiny zrumień na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju.

Wyborny gulasz z podsmażaną cebulką

Krok 3 z 7

Cebulki pokrój w ćwiartki, a czosnek posiekaj w plasterki, dodaj do mięsa i smaż jeszcze przez 5 minut.

Wyborny gulasz z podsmażaną cebulką

Krok 4 z 7

Paprykę pokrój w dużą kostkę i dodaj do reszty.

Wyborny gulasz z podsmażaną cebulką

Krok 5 z 7

Kostkę Mięsną WINIARY rozpuść w 500 ml wrzącej wody.

Wyborny gulasz z podsmażaną cebulką

Krok 6 z 7

Mięso zalej bulionem, dodaj pozostałe przyprawy oraz koncentrat pomidorowy.

Wyborny gulasz z podsmażaną cebulką

Krok 7 z 7

Całość duś na małym ogniu ok. 45 - 60 minut podlewając wodą w razie potrzeby.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Kuchnia regionalna
  • Niski poziom cukru
  • Warzywa
  • Z mięsem
  • Źródło białka
  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu