Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Wyborny gulasz z podsmażaną cebulką

0
105 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 kg
Mięso wołowe
1 trochę
Sól
1 łyżka
Mąka pszenna
3 łyżek
Olej
2 
Cebula czerwona
2 
Cebula
2 ząbków
Czosnek
1 
Papryka czerwona
1 
Papryka zielona
500 ml
Woda
1 
Liść laurowy
1 łyżeczka
Słodka papryka
3 kulek
Ziele angielskie
1 łyżeczka
Koncentrat pomidorowy
1 trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
59.65 g
Węglowodany
12.43 g
Tłuszcze
17.8 g
Wartość energetyczna
444.87 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

105 min
Krok 1
10 min
Mięso pokrój w dużą kostkę, a następnie oprósz solą, pieprzem oraz mąką.
Krok 2
10 min
Kawałki wołowiny zrumień na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju.
Krok 3
10 min
Cebulki pokrój w ćwiartki, a czosnek posiekaj w plasterki, dodaj do mięsa i smaż jeszcze przez 5 minut.
Krok 4
5 min
Paprykę pokrój w dużą kostkę i dodaj do reszty.
Krok 5
5 min
Kostkę Mięsną WINIARY rozpuść w 500 ml wrzącej wody.
Krok 6
5 min
Mięso zalej bulionem, dodaj pozostałe przyprawy oraz koncentrat pomidorowy.
Krok 7
60 min
Całość duś na małym ogniu ok. 45 - 60 minut podlewając wodą w razie potrzeby.
Wyborny gulasz z podsmażaną cebulką

Krok 1 z 7

Mięso pokrój w dużą kostkę, a następnie oprósz solą, pieprzem oraz mąką.

Wyborny gulasz z podsmażaną cebulką

Krok 2 z 7

Kawałki wołowiny zrumień na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju.

Wyborny gulasz z podsmażaną cebulką

Krok 3 z 7

Cebulki pokrój w ćwiartki, a czosnek posiekaj w plasterki, dodaj do mięsa i smaż jeszcze przez 5 minut.

Wyborny gulasz z podsmażaną cebulką

Krok 4 z 7

Paprykę pokrój w dużą kostkę i dodaj do reszty.

Wyborny gulasz z podsmażaną cebulką

Krok 5 z 7

Kostkę Mięsną WINIARY rozpuść w 500 ml wrzącej wody.

Wyborny gulasz z podsmażaną cebulką

Krok 6 z 7

Mięso zalej bulionem, dodaj pozostałe przyprawy oraz koncentrat pomidorowy.

Wyborny gulasz z podsmażaną cebulką

Krok 7 z 7

Całość duś na małym ogniu ok. 45 - 60 minut podlewając wodą w razie potrzeby.

Przepis na gulasz idealny, czyli wyborny gulasz z podsmażaną cebulką przyrządzany z soczystego, zarumienionego na oleju mięsa wołowego z dodatkiem cebulki i czosnku. Gulasz wołowy z podsmażaną cebulką wzbogacamy o kolorowe papryki, a całość zalewamy aromatycznym bulionem przyrządzonym z Kostki mięsnej WINIARY. Wystarczy już tylko godzinne duszenie potrawy i wyborny gulasz wołowy gotowy!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika