Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Udko w przyprawach z parowaru

0
110 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 trochę
Przyprawa Jarzynka WINIARY
4 
Udo kurczaka
4 płaskich łyżek
Oliwa
1 trochę
Słodka papryka
1 trochę
Sól czosnkowa
1 trochę
Majeranek
1 trochę
Tymianek
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
18.36 g
Węglowodany
1.07 g
Tłuszcze
25.81 g
Wartość energetyczna
312.41 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

110 min
Krok 1
70 min
Udka dokładnie umyć i osuszyć. Natrzeć oliwą oraz przyprawami i ziołami. Odstawić na co najmniej godzinę do lodówki, a najlepiej na całą noc.
Krok 2
4 min
Po tym czasie przełożyć do parowaru.
Krok 3
35 min
Gotować przez 35 minut.
Krok 4
1 min
Podawać natychmiast po przyrządzeniu. Najlepiej smakuje z parowanymi warzywami, ale można spróbować również innych dodatków.
Udko w przyprawach z parowaru

Krok 1 z 4

Udka dokładnie umyć i osuszyć. Natrzeć oliwą oraz przyprawami i ziołami. Odstawić na co najmniej godzinę do lodówki, a najlepiej na całą noc.

Udko w przyprawach z parowaru

Krok 2 z 4

Po tym czasie przełożyć do parowaru.

Udko w przyprawach z parowaru

Krok 3 z 4

Gotować przez 35 minut.

Udko w przyprawach z parowaru

Krok 4 z 4

Podawać natychmiast po przyrządzeniu. Najlepiej smakuje z parowanymi warzywami, ale można spróbować również innych dodatków.

Pożywne udko z kurczaka gotowane na parze w pysznych przyprawach to lekka odmiana smażonego na obiad mięska. Wypróbuj łatwy i szybki przepis na udko w aromatycznych przyprawach z parowaru. Jako dodatek możesz podać gotowane ziemniaczki oprószone zieleniną, warzywa na parze lub czerwone buraczki.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika