Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Udko w przyprawach z parowaru
Dodaj do CookBook

Udko w przyprawach z parowaru

(0)
1 godz 50 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Agiatis
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
trochę
WINIARY ZIARENKA SMAKU Przyprawa Uniwersalna
3  łyżek
Sos Amerykański BBQ WINIARY
4 
Udo kurczaka
4  płaskich łyżek
Oliwa
trochę
Słodka papryka
trochę
Sól czosnkowa
trochę
Majeranek
trochę
Tymianek
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
4.3 g
Wartość energetyczna
326.1 kcal
Tłuszcze
25.8 g
Białko
18.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Udka z kurczaka to smaczna propozycja na obiad. Jednak zwykle przepis na udka z kurczaka zakłada ich smażenie, przez co stają się ciężkostrawne i kaloryczne. Dla odmiany proponujemy dziś o wiele lżejszą wersję – udka z kurczaka na parze z parowaru. Wypróbuj nasz łatwy i szybki przepis na udko w przyprawach z parowaru.

Zacznij od dokładnego umycia i osuszenia udek. Przelej do miseczki 4 łyżki oliwy, dosyp słodką mieloną paprykę, sól czosnkową, majeranek, tymianek, pieprz oraz Sos Amerykański BBQ WINIARY. Wymieszaj dokładnie i taką marynatą natrzyj dokładnie każde z udek. Odstaw je do lodówki najlepiej na noc, jednak jeśli nie możesz czekać – niech będzie to przynajmniej godzina.

Po tym czasie przełóż mięso do parowaru. Gotuj udka na parze przez 35 minut. Prawda, że proste? A do tego szybkie, jeśli liczyć tylko czas potrzebny na przygotowania – wystarczy przygotować mieszankę ziół i przypraw, reszta w zasadzie dzieje się sama.

Z czym podać udko w przyprawach z parowaru? Najlepiej z bukietem warzyw przygotowanych w podobny sposób, to znaczy na parze. Możesz sporządzić taką mieszankę samodzielnie, ze świeżych warzyw, lub wykorzystać mrożoną mieszankę. Tak podane udko w przyprawach z parowaru będzie lekkim, pożywnym i zdrowym obiadem.

Przygotowanie

110 min
  • Krok 1

    70 min
    Udka dokładnie umyć i osuszyć. Natrzeć oliwą, Sosem Amerykańskim BBQ WINIARY oraz przyprawami i ziołami. Odstawić na co najmniej godzinę do lodówki, a najlepiej na całą noc.
  • Krok 2

    4 min
    Po tym czasie przełożyć do parowaru.
  • Krok 3

    35 min
    Gotować przez 35 minut.
  • Krok 4

    1 min
    Podawać natychmiast po przyrządzeniu. Najlepiej smakuje z parowanymi warzywami, ale można spróbować również innych dodatków.
Udko w przyprawach z parowaru

Krok 1 z 4

Udka dokładnie umyć i osuszyć. Natrzeć oliwą, Sosem Amerykańskim BBQ WINIARY oraz przyprawami i ziołami. Odstawić na co najmniej godzinę do lodówki, a najlepiej na całą noc.

Udko w przyprawach z parowaru

Krok 2 z 4

Po tym czasie przełożyć do parowaru.

Udko w przyprawach z parowaru

Krok 3 z 4

Gotować przez 35 minut.

Udko w przyprawach z parowaru

Krok 4 z 4

Podawać natychmiast po przyrządzeniu. Najlepiej smakuje z parowanymi warzywami, ale można spróbować również innych dodatków.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Warzywa
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kacze udko konfitowane, podane z ziemniakami z patelni

    Kacze udko konfitowane, podane z ziemniakami z patelni

    2 godz 48 min Łatwy
  • Zupa Ufoludkowa, czyli krem z brokułów z prażonymi migdałami

    Zupa Ufoludkowa, czyli krem z brokułów z prażonymi migdałami

    40 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu