Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na łopatkę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Tort urodzinowy WINIARY

Tort urodzinowy WINIARY

(0)
1 godz 28 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

12 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1.5  łyżeczek
Proszek do pieczenia
1  opakowanie
Budyń o smaku śmietankowym WINIARY
2.25  szklanek
Mąka pszenna
0.75  szklanka
Kakao
0.5  łyżeczka
Soda oczyszczona
0.75  łyżeczka
Sól
1  szklanka
Kawa NESCAFÉ Classic
1  szklanka
Maślanka
250  g
Masło
2.25  szklanek
Cukier
5 
Jajko
1  tabliczka
Czekolada gorzka
1  szklanka
Wiórki kokosowe
2  szklanek
Mleko 3,2%
3  płaskich łyżek
Mąka pszenna pełnoziarnista
250  g
Margaryna
trochę
Maliny
trochę
Jeżyny
trochę
Jagody
trochę
Czerwone porzeczki
3  pęczków
Truskawki
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
14.1 g
Węglowodany
93.16 g
Tłuszcze
48.75 g
Wartość energetyczna
795.88 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Torty to wypieki przygotowywane na specjalne okazje. Są bardziej czasochłonne niż zwykłe ciasta, a ich formę, kształt, dekorację czy smak ogranicza tylko i wyłącznie wyobraźnia piekarza!

Podejmij kulinarne wyzwanie i upiecz tort urodzinowy, którym zachwycisz bliską Ci osobę!

Tort urodzinowy to połączenie kawowo-czekoladowego ciasta, kremu kokosowo-budyniowego i sezonowych owoców. Pyszności – zwłaszcza, gdy tortem urodzinowym delektujemy się w ulubionym towarzystwie!

Przygotowanie

88 min
  • Krok 1

    8 min
    Wymieszaj w misce 3/4 szklanki mleka z budyniem i mąką. Resztę mleka zagotuj.
  • Krok 2

    5 min
    Do gotującego się mleka wlej budyń i gotuj, cały czas mieszając, aż będzie gęsty. Wystudź.
  • Krok 3

    5 min
    Do ostudzonego budyniu dodawaj po łyżce miękką margarynę i miksuj do otrzymania puszystego kremu.
  • Krok 4

    3 min
    Dodaj uprażone i przestudzone wiórki kokosowe. Delikatnie wymieszaj.
  • Krok 5

    5 min
    Piekarnik rozgrzej do temperatury 180°C. Trzy jednakowe tortownice wyłóż papierem do pieczenia, wysmaruj masłem i wysyp mąką.
  • Krok 6

    5 min
    Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i przestudź.
  • Krok 7

    2 min
    Do dużej miski przesiej mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną.
  • Krok 8

    3 min
    W dzbanku wymieszaj kawę i maślankę.
  • Krok 9

    5 min
    W drugiej dużej misce ubij miękkie masło z cukrem na puszysty krem, następnie dodawaj po jednym jajku, cały czas ubijając.
  • Krok 10

    2 min
    Do ubitej masy dodaj w trzech partiach przesianą mąkę oraz mieszankę kawy i maślanki, zaczynając i kończąc na mące, i cały czas ubijając.
  • Krok 11

    2 min
    Następnie wlej czekoladę, wymieszaj i przelej ciasto do tortownic.
  • Krok 12

    40 min
    Wstaw do piekarnika i piecz 35-40 minut, aż patyczek wbity w ciasto będzie suchy. Wystudź.
  • Krok 13

    3 min
    Przełóż kremem i udekoruj owocami.
Tort urodzinowy WINIARY

Krok 1 z 13

Wymieszaj w misce 3/4 szklanki mleka z budyniem i mąką. Resztę mleka zagotuj.

Tort urodzinowy WINIARY

Krok 2 z 13

Do gotującego się mleka wlej budyń i gotuj, cały czas mieszając, aż będzie gęsty. Wystudź.

Tort urodzinowy WINIARY

Krok 3 z 13

Do ostudzonego budyniu dodawaj po łyżce miękką margarynę i miksuj do otrzymania puszystego kremu.

Tort urodzinowy WINIARY

Krok 4 z 13

Dodaj uprażone i przestudzone wiórki kokosowe. Delikatnie wymieszaj.

Tort urodzinowy WINIARY

Krok 5 z 13

Piekarnik rozgrzej do temperatury 180°C. Trzy jednakowe tortownice wyłóż papierem do pieczenia, wysmaruj masłem i wysyp mąką.

Tort urodzinowy WINIARY

Krok 6 z 13

Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i przestudź.

Tort urodzinowy WINIARY

Krok 7 z 13

Do dużej miski przesiej mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną.

Tort urodzinowy WINIARY

Krok 8 z 13

W dzbanku wymieszaj kawę i maślankę.

Tort urodzinowy WINIARY

Krok 9 z 13

W drugiej dużej misce ubij miękkie masło z cukrem na puszysty krem, następnie dodawaj po jednym jajku, cały czas ubijając.

Tort urodzinowy WINIARY

Krok 10 z 13

Do ubitej masy dodaj w trzech partiach przesianą mąkę oraz mieszankę kawy i maślanki, zaczynając i kończąc na mące, i cały czas ubijając.

Tort urodzinowy WINIARY

Krok 11 z 13

Następnie wlej czekoladę, wymieszaj i przelej ciasto do tortownic.

Tort urodzinowy WINIARY

Krok 12 z 13

Wstaw do piekarnika i piecz 35-40 minut, aż patyczek wbity w ciasto będzie suchy. Wystudź.

Tort urodzinowy WINIARY

Krok 13 z 13

Przełóż kremem i udekoruj owocami.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Czekolada
  • Deser
  • Impreza
  • Jajka
  • Kuchnie świata
  • Popołudniowa przekąska
  • Uroczystość

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Racuchy z kremem budyniowym i owocami

    Racuchy z kremem budyniowym i owocami

    30 min Łatwy
  • Rolada świąteczna z makiem

    Rolada świąteczna z makiem

    56 min Łatwy
  • Brzoskwiniowe pszczółki na miodowym budyniu

    Brzoskwiniowe pszczółki na miodowym budyniu

    3 godz 10 min Łatwy
  • Beza pavlova z kremem budyniowym

    Beza pavlova z kremem budyniowym

    3 godz 58 min

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu