Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Tort urodzinowy WINIARY
Dodaj do CookBook

Tort urodzinowy WINIARY

(0)
1 godz 28 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

12 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1.5  łyżeczek
Proszek do pieczenia
1  opakowanie
Budyń o smaku śmietankowym WINIARY
2.25  szklanek
Mąka pszenna
0.75  szklanka
Kakao
0.5  łyżeczka
Soda oczyszczona
0.75  łyżeczka
Sól
1  szklanka
Kawa NESCAFÉ Classic
1  szklanka
Maślanka
250  g
Masło
2.25  szklanek
Cukier
5 
Jajko
1  tabliczka
Czekolada gorzka
1  szklanka
Wiórki kokosowe
2  szklanek
Mleko 3,2%
3  płaskich łyżek
Mąka pszenna pełnoziarnista
250  g
Margaryna
trochę
Maliny
trochę
Jeżyny
trochę
Jagody
trochę
Czerwone porzeczki
3  pęczków
Truskawki
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
93.2 g
Wartość energetyczna
795.7 kcal
Tłuszcze
48.8 g
Białko
14.1 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Torty to wypieki przygotowywane na specjalne okazje. Są bardziej czasochłonne niż zwykłe ciasta, a ich formę, kształt, dekorację czy smak ogranicza tylko i wyłącznie wyobraźnia piekarza!

Podejmij kulinarne wyzwanie i upiecz tort urodzinowy, którym zachwycisz bliską Ci osobę!

Tort urodzinowy to połączenie kawowo-czekoladowego ciasta, kremu kokosowo-budyniowego i sezonowych owoców. Pyszności – zwłaszcza, gdy tortem urodzinowym delektujemy się w ulubionym towarzystwie!

Przygotowanie

88 min
  • Krok 1

    8 min
    Wymieszaj w misce 3/4 szklanki mleka z budyniem i mąką. Resztę mleka zagotuj.
  • Krok 2

    5 min
    Do gotującego się mleka wlej budyń i gotuj, cały czas mieszając, aż będzie gęsty. Wystudź.
  • Krok 3

    5 min
    Do ostudzonego budyniu dodawaj po łyżce miękką margarynę i miksuj do otrzymania puszystego kremu.
  • Krok 4

    3 min
    Dodaj uprażone i przestudzone wiórki kokosowe. Delikatnie wymieszaj.
  • Krok 5

    5 min
    Piekarnik rozgrzej do temperatury 180°C. Trzy jednakowe tortownice wyłóż papierem do pieczenia, wysmaruj masłem i wysyp mąką.
  • Krok 6

    5 min
    Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i przestudź.
  • Krok 7

    2 min
    Do dużej miski przesiej mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną.
  • Krok 8

    3 min
    W dzbanku wymieszaj kawę i maślankę.
  • Krok 9

    5 min
    W drugiej dużej misce ubij miękkie masło z cukrem na puszysty krem, następnie dodawaj po jednym jajku, cały czas ubijając.
  • Krok 10

    2 min
    Do ubitej masy dodaj w trzech partiach przesianą mąkę oraz mieszankę kawy i maślanki, zaczynając i kończąc na mące, i cały czas ubijając.
  • Krok 11

    2 min
    Następnie wlej czekoladę, wymieszaj i przelej ciasto do tortownic.
  • Krok 12

    40 min
    Wstaw do piekarnika i piecz 35-40 minut, aż patyczek wbity w ciasto będzie suchy. Wystudź.
  • Krok 13

    3 min
    Przełóż kremem i udekoruj owocami.
Tort urodzinowy WINIARY

Krok 1 z 13

Wymieszaj w misce 3/4 szklanki mleka z budyniem i mąką. Resztę mleka zagotuj.

Tort urodzinowy WINIARY

Krok 2 z 13

Do gotującego się mleka wlej budyń i gotuj, cały czas mieszając, aż będzie gęsty. Wystudź.

Tort urodzinowy WINIARY

Krok 3 z 13

Do ostudzonego budyniu dodawaj po łyżce miękką margarynę i miksuj do otrzymania puszystego kremu.

Tort urodzinowy WINIARY

Krok 4 z 13

Dodaj uprażone i przestudzone wiórki kokosowe. Delikatnie wymieszaj.

Tort urodzinowy WINIARY

Krok 5 z 13

Piekarnik rozgrzej do temperatury 180°C. Trzy jednakowe tortownice wyłóż papierem do pieczenia, wysmaruj masłem i wysyp mąką.

Tort urodzinowy WINIARY

Krok 6 z 13

Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i przestudź.

Tort urodzinowy WINIARY

Krok 7 z 13

Do dużej miski przesiej mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną.

Tort urodzinowy WINIARY

Krok 8 z 13

W dzbanku wymieszaj kawę i maślankę.

Tort urodzinowy WINIARY

Krok 9 z 13

W drugiej dużej misce ubij miękkie masło z cukrem na puszysty krem, następnie dodawaj po jednym jajku, cały czas ubijając.

Tort urodzinowy WINIARY

Krok 10 z 13

Do ubitej masy dodaj w trzech partiach przesianą mąkę oraz mieszankę kawy i maślanki, zaczynając i kończąc na mące, i cały czas ubijając.

Tort urodzinowy WINIARY

Krok 11 z 13

Następnie wlej czekoladę, wymieszaj i przelej ciasto do tortownic.

Tort urodzinowy WINIARY

Krok 12 z 13

Wstaw do piekarnika i piecz 35-40 minut, aż patyczek wbity w ciasto będzie suchy. Wystudź.

Tort urodzinowy WINIARY

Krok 13 z 13

Przełóż kremem i udekoruj owocami.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Czekolada
  • Deser
  • Impreza
  • Jajka
  • Kuchnie świata
  • Popołudniowa przekąska
  • Uroczystość
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Tortellini ze szpinakiem w sosie pomidorowo-śmietanowym

    Tortellini ze szpinakiem w sosie pomidorowo-śmietanowym

    20 min Łatwy
  • Bożonarodzeniowy tort sałatkowy dla całej rodziny

    Bożonarodzeniowy tort sałatkowy dla całej rodziny

    2 godz 20 min Średni
  • Budyniowy krem do tortu

    Budyniowy krem do tortu

    30 min Łatwy
  • Roladki z tortilli z szynką i posypką z chipsów

    Roladki z tortilli z szynką i posypką z chipsów

    20 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu