Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Tilapia z piekarnika
Dodaj do CookBook

Tilapia z piekarnika

(0)
47 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest pink086
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

3 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
50  dag
Tilapia
1  szczypta
Pieprz cytrynowy
trochę
Przyprawa do ryb
50  g
Masło
4  gałązek
Natka pietruszki
8  plastrów
Cytryna
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
2.4 g
Wartość energetyczna
288.1 kcal
Tłuszcze
16.5 g
Białko
34 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Sekret tilapii z piekarnika tkwi w sposobie jej przyrządzenia. Kawałki ryby doprawiamy pieprzem cytrynowym i przyprawą do ryb. Następnie na każdy kawałek kładziemy plasterek cytryny i całość zawijamy w folię aluminiową. 5 minut przed końcem pieczenia kawałki tilapii z piekarnika okraszamy także kremowym masłem. Aromatyczną tilapię z piekarnika podajemy z ulubioną surówką.

Przygotowanie

47 min
  • Krok 1

    10 min
    Rybę myjemy i osuszamy. Posypujemy pieprzem cytrynowym z dwóch stron.
  • Krok 2

    2 min
    Następnie przyprawą do ryb, również z dwóch stron.
  • Krok 3

    5 min
    Na kawałkach ryby układamy plasterki cytryny. Każdy kawałek ryby układamy na foli aluminiowej i zawijamy w kopertę.
  • Krok 4

    20 min
    Rybę pieczemy w nagrzanym piekarniku 180 stopni Celcjusza około 15-20 minut.
  • Krok 5

    5 min
    Gdy ryba będzie już praktycznie gotowa, odkrywamy ją (możemy naciąć folię aluminiową lub rozwinąć- należy uważać gdyż folia jest bardzo gorąca) i na każdym kawałku układamy plasterki masła. Wkładamy jeszcze na około 5 minut do piekarnika.
  • Krok 6

    3 min
    Rybę delikatnie wykładamy na talerz i dekorujemy świeżą natką pietruszki.
  • Krok 7

    2 min
    Propozycja podania z gotowanym kalafiorem.
Tilapia z piekarnika

Krok 1 z 7

Rybę myjemy i osuszamy. Posypujemy pieprzem cytrynowym z dwóch stron.

Tilapia z piekarnika

Krok 2 z 7

Następnie przyprawą do ryb, również z dwóch stron.

Tilapia z piekarnika

Krok 3 z 7

Na kawałkach ryby układamy plasterki cytryny. Każdy kawałek ryby układamy na foli aluminiowej i zawijamy w kopertę.

Tilapia z piekarnika

Krok 4 z 7

Rybę pieczemy w nagrzanym piekarniku 180 stopni Celcjusza około 15-20 minut.

Tilapia z piekarnika

Krok 5 z 7

Gdy ryba będzie już praktycznie gotowa, odkrywamy ją (możemy naciąć folię aluminiową lub rozwinąć- należy uważać gdyż folia jest bardzo gorąca) i na każdym kawałku układamy plasterki masła. Wkładamy jeszcze na około 5 minut do piekarnika.

Tilapia z piekarnika

Krok 6 z 7

Rybę delikatnie wykładamy na talerz i dekorujemy świeżą natką pietruszki.

Tilapia z piekarnika

Krok 7 z 7

Propozycja podania z gotowanym kalafiorem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez skorupiaków
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Poniżej 300 kcal
  • Przyjazny dla Keto
  • Źródło białka
  • Z rybą
  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu