Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Tarta z cukinią, tuńczykiem, oliwkami i ziołami
Dodaj do CookBook

Tarta z cukinią, tuńczykiem, oliwkami i ziołami

(0)
1 godz
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest IzabelaM
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 6 servings

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
trochę
Sos czosnkowy WINIARY w butelce
250  g
Mąka pszenna
125  g
Masło
1 
Żółtko
1  łyżeczka
Sól
50  ml
Woda
1  puszka
Tuńczyk
1 
Cukinia
3  łyżek
Czarne oliwki
1 
Cebula
3  ząbków
Czosnek
trochę
Tymianek
5 
Jajko
100  ml
Śmietana
trochę
Śmietana
trochę
Pietruszka
trochę
Bazylia świeża
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
34.8 g
Wartość energetyczna
425.6 kcal
Tłuszcze
27.8 g
Białko
12.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Delikatna, aromatyczna, ziołowa tarta z tuńczykiem, cukinią i oliwkami nadaje się zarówno na odiad, jak i na zimno.

Przygotowanie

60 min
  • Krok 1

    40 min
    Mąkę przesiewamy z solą, dodajemy masło, siekamy, rozcieramy na kruszonkę. Dodajemy żółtko, odrobinę wody i wszystko razem dokładnie zagniatamy na gładkie ciasto. Zawijamy w folię spożywcza i dostawiamy do lodówki na ok. 30 minut. Ciastem wylepiamy naczynie żaroodporne i przebijamy widelcem. Podpiekamy ok 10 min.
  • Krok 2

    5 min
    Cebulkę podsmażamy, dodajemy posiekany czosnek, dodajemy cienkie plastry cukinii i chwilę dusimy. Sporą garść ziół drobno siekamy.
  • Krok 3

    15 min
    Jajka mieszamy ze śmietaną i 4-5 łyżkami sosu czosnkowego Winiary, doprawiamy solą i pieprzem.Dodajemy świeże zioła, oliwki, tuńczyka i wylewamy na kruche ciasto.Całość pieczemy w temp ok. 180 stopni. Danie doskonale smakuje z sosem czosnkowym Winiary. Smacznego!
Tarta z cukinią, tuńczykiem, oliwkami i ziołami

Krok 1 z 3

Mąkę przesiewamy z solą, dodajemy masło, siekamy, rozcieramy na kruszonkę. Dodajemy żółtko, odrobinę wody i wszystko razem dokładnie zagniatamy na gładkie ciasto. Zawijamy w folię spożywcza i dostawiamy do lodówki na ok. 30 minut. Ciastem wylepiamy naczynie żaroodporne i przebijamy widelcem. Podpiekamy ok 10 min.

Tarta z cukinią, tuńczykiem, oliwkami i ziołami

Krok 2 z 3

Cebulkę podsmażamy, dodajemy posiekany czosnek, dodajemy cienkie plastry cukinii i chwilę dusimy. Sporą garść ziół drobno siekamy.

Tarta z cukinią, tuńczykiem, oliwkami i ziołami

Krok 3 z 3

Jajka mieszamy ze śmietaną i 4-5 łyżkami sosu czosnkowego Winiary, doprawiamy solą i pieprzem.Dodajemy świeże zioła, oliwki, tuńczyka i wylewamy na kruche ciasto.Całość pieczemy w temp ok. 180 stopni. Danie doskonale smakuje z sosem czosnkowym Winiary. Smacznego!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Dodatek
  • Jajka
  • Niski poziom cukru
  • Śmietana
  • Warzywa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Tarta na kruchym spodzie makowym z jagodami

    Tarta na kruchym spodzie makowym z jagodami

    13 godz 15 min Łatwy
  • Tartaletki czekoladowe

    Tartaletki czekoladowe

    50 min Łatwy
  • Tarta bananowa

    Tarta bananowa

    1 godz 31 min Łatwy
  • Cytrynowe Tartaletki

    Cytrynowe Tartaletki

    1 godz 25 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu