Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Tarta z cukinią, tuńczykiem, oliwkami i ziołami

Tarta z cukinią, tuńczykiem, oliwkami i ziołami

(0)
1 godz
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest IzabelaM

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 6 servings

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
trochę
Sos czosnkowy WINIARY w butelce
250  g
Mąka pszenna
125  g
Masło
1 
Żółtko
1  łyżeczka
Sól
50  ml
Woda
1  puszka
Tuńczyk
1 
Cukinia
3  łyżek
Czarne oliwki
1 
Cebula
3  ząbków
Czosnek
trochę
Tymianek
5 
Jajko
100  ml
Śmietana
trochę
Śmietana
trochę
Pietruszka
trochę
Bazylia świeża
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
12.51 g
Węglowodany
34.77 g
Tłuszcze
27.83 g
Wartość energetyczna
425.59 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Delikatna, aromatyczna, ziołowa tarta z tuńczykiem, cukinią i oliwkami nadaje się zarówno na odiad, jak i na zimno.

Przygotowanie

60 min
  • Krok 1

    40 min
    Mąkę przesiewamy z solą, dodajemy masło, siekamy, rozcieramy na kruszonkę. Dodajemy żółtko, odrobinę wody i wszystko razem dokładnie zagniatamy na gładkie ciasto. Zawijamy w folię spożywcza i dostawiamy do lodówki na ok. 30 minut. Ciastem wylepiamy naczynie żaroodporne i przebijamy widelcem. Podpiekamy ok 10 min.
  • Krok 2

    5 min
    Cebulkę podsmażamy, dodajemy posiekany czosnek, dodajemy cienkie plastry cukinii i chwilę dusimy. Sporą garść ziół drobno siekamy.
  • Krok 3

    15 min
    Jajka mieszamy ze śmietaną i 4-5 łyżkami sosu czosnkowego Winiary, doprawiamy solą i pieprzem.Dodajemy świeże zioła, oliwki, tuńczyka i wylewamy na kruche ciasto.Całość pieczemy w temp ok. 180 stopni. Danie doskonale smakuje z sosem czosnkowym Winiary. Smacznego!
Tarta z cukinią, tuńczykiem, oliwkami i ziołami

Krok 1 z 3

Mąkę przesiewamy z solą, dodajemy masło, siekamy, rozcieramy na kruszonkę. Dodajemy żółtko, odrobinę wody i wszystko razem dokładnie zagniatamy na gładkie ciasto. Zawijamy w folię spożywcza i dostawiamy do lodówki na ok. 30 minut. Ciastem wylepiamy naczynie żaroodporne i przebijamy widelcem. Podpiekamy ok 10 min.

Tarta z cukinią, tuńczykiem, oliwkami i ziołami

Krok 2 z 3

Cebulkę podsmażamy, dodajemy posiekany czosnek, dodajemy cienkie plastry cukinii i chwilę dusimy. Sporą garść ziół drobno siekamy.

Tarta z cukinią, tuńczykiem, oliwkami i ziołami

Krok 3 z 3

Jajka mieszamy ze śmietaną i 4-5 łyżkami sosu czosnkowego Winiary, doprawiamy solą i pieprzem.Dodajemy świeże zioła, oliwki, tuńczyka i wylewamy na kruche ciasto.Całość pieczemy w temp ok. 180 stopni. Danie doskonale smakuje z sosem czosnkowym Winiary. Smacznego!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Dodatek
  • Jajka
  • Śmietana
  • Warzywa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Roladki z mięsa mielonego w sosie musztardowym

    Roladki z mięsa mielonego w sosie musztardowym

    1 godz 35 min Łatwy
  • Zupa szczawiowa ze świeżego szczawiu

    Zupa szczawiowa ze świeżego szczawiu

    25 min Łatwy
  • Pasta z makreli i białego sera

    Pasta z makreli i białego sera

    22 min Łatwy
  • Quiche z dynią i kaszą jaglaną

    Quiche z dynią i kaszą jaglaną

    2 godz 20 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu