Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Śródziemnomorski garnek z wołowiną
Dodaj do CookBook

Śródziemnomorski garnek z wołowiną

(0)
2 godz 27 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Motorek70
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

3 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
WINIARY Pomysł na Spaghetti po Bolońsku
1 
Cukinia
2 
Papryka czerwona
2 
Cebula
500  g
Udziec wołowy
2  płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
100  g
Boczek
2  ząbków
Czosnek
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
14.3 g
Wartość energetyczna
635.9 kcal
Tłuszcze
45.1 g
Białko
38.1 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Na pożywny, mięsny obiad z makaronem doskonały jest śródziemnomorski garnek z wołowiną, boczkiem, cebulą, cukinią i kolorową papryką. Mięso podsmażamy z czosnkiem, dodajemy pokrojone warzywa i pyszny, pomidorowy sos WINIARY POMYSŁ NA... spaghetti po bolońsku. Kto lubi, może dorzucić nieco pokrojonych w plasterki czarnych oliwek. Podajemy z makaronem rurki, ugotowanym al dente. Porcje dania dekorujemy gałązkami świeżych ziół i cząstkami koktajlowych pomidorków.

Przygotowanie

147 min
  • Krok 1

    5 min
    Cukinię oczyść, umyj i pokrój w kostkę.
  • Krok 2

    10 min
    Papryki umyj, usuń gniazda nasienne oraz białe części i pokrój w kostkę. Cebulę obierz i pokrój w kostkę.
  • Krok 3

    5 min
    Udziec wołowy umyj, osusz papierowym ręcznikiem i pokrój w kostkę.
  • Krok 4

    15 min
    Rozgrzej w brytfannie olej. Bardzo dokładnie podsmaż na nim mięso z obu stron. Dodaj boczek w kostkach i cebulę i podsmaż. Obierz ząbki czosnku i wyciśnij przez praskę bezpośrednio na mięso.
  • Krok 5

    5 min
    Dodaj warzywa i podduś.
  • Krok 6

    90 min
    Dolej 300 ml wody. Rozrób POMYSŁ NA..., doprowadź do wrzenia i duś pod przykryciem przez około 90 minut.
  • Krok 7

    15 min
    Ugotuj makaron zgodnie z zaleceniami producenta.
  • Krok 8

    2 min
    Podawaj z makaronem rurki.
Śródziemnomorski garnek z wołowiną

Krok 1 z 8

Cukinię oczyść, umyj i pokrój w kostkę.

Śródziemnomorski garnek z wołowiną

Krok 2 z 8

Papryki umyj, usuń gniazda nasienne oraz białe części i pokrój w kostkę. Cebulę obierz i pokrój w kostkę.

Śródziemnomorski garnek z wołowiną

Krok 3 z 8

Udziec wołowy umyj, osusz papierowym ręcznikiem i pokrój w kostkę.

Śródziemnomorski garnek z wołowiną

Krok 4 z 8

Rozgrzej w brytfannie olej. Bardzo dokładnie podsmaż na nim mięso z obu stron. Dodaj boczek w kostkach i cebulę i podsmaż. Obierz ząbki czosnku i wyciśnij przez praskę bezpośrednio na mięso.

Śródziemnomorski garnek z wołowiną

Krok 5 z 8

Dodaj warzywa i podduś.

Śródziemnomorski garnek z wołowiną

Krok 6 z 8

Dolej 300 ml wody. Rozrób POMYSŁ NA..., doprowadź do wrzenia i duś pod przykryciem przez około 90 minut.

Śródziemnomorski garnek z wołowiną

Krok 7 z 8

Ugotuj makaron zgodnie z zaleceniami producenta.

Śródziemnomorski garnek z wołowiną

Krok 8 z 8

Podawaj z makaronem rurki.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Kuchnia włoska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Warzywa
  • Z mięsem
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Polędwica wieprzowa w śródziemnomorskiej marynacie, nadziewana suszonymi pomidorami

    Polędwica wieprzowa w śródziemnomorskiej marynacie, nadziewana suszonymi pomidorami

    1 godz 50 min Łatwy
  • Kofty śródziemnomorskie

    Kofty śródziemnomorskie

    38 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu