Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Śródziemnomorski garnek z wołowiną

0
147 min
Łatwy

Składniki

-
3 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Cukinia
2 
Papryka czerwona
2 
Cebula
500 g
Udziec wołowy
2 płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
100 g
Boczek
2 ząbków
Czosnek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
38.1 g
Węglowodany
14.3 g
Tłuszcze
45.14 g
Wartość energetyczna
635.9 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

147 min
Krok 1
5 min
Cukinię oczyść, umyj i pokrój w kostkę.
Krok 2
10 min
Papryki umyj, usuń gniazda nasienne oraz białe części i pokrój w kostkę. Cebulę obierz i pokrój w kostkę.
Krok 3
5 min
Udziec wołowy umyj, osusz papierowym ręcznikiem i pokrój w kostkę.
Krok 4
15 min
Rozgrzej w brytfannie olej. Bardzo dokładnie podsmaż na nim mięso z obu stron. Dodaj boczek w kostkach i cebulę i podsmaż. Obierz ząbki czosnku i wyciśnij przez praskę bezpośrednio na mięso.
Krok 5
5 min
Dodaj warzywa i podduś.
Krok 6
90 min
Dolej 300 ml wody. Rozrób POMYSŁ NA..., doprowadź do wrzenia i duś pod przykryciem przez około 90 minut.
Krok 7
15 min
Ugotuj makaron zgodnie z zaleceniami producenta.
Krok 8
2 min
Podawaj z makaronem rurki.
Śródziemnomorski garnek z wołowiną

Krok 1 z 8

Cukinię oczyść, umyj i pokrój w kostkę.

Śródziemnomorski garnek z wołowiną

Krok 2 z 8

Papryki umyj, usuń gniazda nasienne oraz białe części i pokrój w kostkę. Cebulę obierz i pokrój w kostkę.

Śródziemnomorski garnek z wołowiną

Krok 3 z 8

Udziec wołowy umyj, osusz papierowym ręcznikiem i pokrój w kostkę.

Śródziemnomorski garnek z wołowiną

Krok 4 z 8

Rozgrzej w brytfannie olej. Bardzo dokładnie podsmaż na nim mięso z obu stron. Dodaj boczek w kostkach i cebulę i podsmaż. Obierz ząbki czosnku i wyciśnij przez praskę bezpośrednio na mięso.

Śródziemnomorski garnek z wołowiną

Krok 5 z 8

Dodaj warzywa i podduś.

Śródziemnomorski garnek z wołowiną

Krok 6 z 8

Dolej 300 ml wody. Rozrób POMYSŁ NA..., doprowadź do wrzenia i duś pod przykryciem przez około 90 minut.

Śródziemnomorski garnek z wołowiną

Krok 7 z 8

Ugotuj makaron zgodnie z zaleceniami producenta.

Śródziemnomorski garnek z wołowiną

Krok 8 z 8

Podawaj z makaronem rurki.

Na pożywny, mięsny obiad z makaronem doskonały jest śródziemnomorski garnek z wołowiną, boczkiem, cebulą, cukinią i kolorową papryką. Mięso podsmażamy z czosnkiem, dodajemy pokrojone warzywa i pyszny, pomidorowy sos WINIARY POMYSŁ NA... spaghetti po bolońsku. Kto lubi, może dorzucić nieco pokrojonych w plasterki czarnych oliwek. Podajemy z makaronem rurki, ugotowanym al dente. Porcje dania dekorujemy gałązkami świeżych ziół i cząstkami koktajlowych pomidorków.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika