Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sos śmietanowy z pieczarkami i cebulką

0
45 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 kostka
WINIARY Domowa Kuchnia bulion pieczarkowy z nutą maślaną change of packaging on account of new European legislation
1 trochę
Przyprawa Jarzynka WINIARY
1 trochę
Przyprawa w płynie MAGGI
20 dag
Pieczarki
1 
Cebula
0.75 szklanka
Śmietana
3 płaskich łyżek
Olej
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
2.73 g
Węglowodany
5.26 g
Tłuszcze
13.46 g
Wartość energetyczna
146.61 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

45 min
Krok 1
5 min
Pieczarki obieramy i kroimy na mniejsze kawałki.
Krok 2
5 min
Obraną cebulkę kroimy w kostkę.
Krok 3
5 min
Na patelni rozgrzewamy olej i szklimy na nim pokrojoną cebulkę.
Krok 4
10 min
Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki i wszystko podsmażamy.
Krok 5
5 min
Wlewamy szklankę wody i dodajemy kostkę pieczarkową i jarzynkę. Doprowadzamy do wrzenia.
Krok 6
15 min
Zmniejszamy ogień i dusimy ok. 15 minut. Na koniec wlewamy śmietanę i doprawiamy do smaku maggi i pieprzem
Sos śmietanowy z pieczarkami i cebulką

Krok 1 z 6

Pieczarki obieramy i kroimy na mniejsze kawałki.

Sos śmietanowy z pieczarkami i cebulką

Krok 2 z 6

Obraną cebulkę kroimy w kostkę.

Sos śmietanowy z pieczarkami i cebulką

Krok 3 z 6

Na patelni rozgrzewamy olej i szklimy na nim pokrojoną cebulkę.

Sos śmietanowy z pieczarkami i cebulką

Krok 4 z 6

Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki i wszystko podsmażamy.

Sos śmietanowy z pieczarkami i cebulką

Krok 5 z 6

Wlewamy szklankę wody i dodajemy kostkę pieczarkową i jarzynkę. Doprowadzamy do wrzenia.

Sos śmietanowy z pieczarkami i cebulką

Krok 6 z 6

Zmniejszamy ogień i dusimy ok. 15 minut. Na koniec wlewamy śmietanę i doprawiamy do smaku maggi i pieprzem

Sos śmietanowy z pieczarkami to wyjątkowy dodatek do wielu potraw. Przygotowanie jest bardzo proste, a bazę wspaniałego smaku tworzy Bulion pieczarkowy z maślaną nutą WINIARY. Sos śmietanowy z pieczarkami i cebulką sprawi, że Twoje dania nabiorą oryginalnego charakteru a czas na jego przygotowanie to zaledwie kilka chwil!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika