Sos śmietanowy z pieczarkami i cebulką
45min
Łatwy
1 kostka
WINIARY Domowa Kuchnia bulion pieczarkowy z nutą maślaną change of packaging on account of new European legislation
1 trochę
Przyprawa Jarzynka WINIARY
1 trochę
Przyprawa w płynie MAGGI
20 dag
Pieczarki
1
Cebula
0.75 szklanka
Śmietana
3 płaskich łyżek
Olej
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
2.73 g
Węglowodany
5.26 g
Tłuszcze
13.46 g
Wartość energetyczna
146.61 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
45 min
Krok 1
5 min
Pieczarki obieramy i kroimy na mniejsze kawałki.
Krok 2
5 min
Obraną cebulkę kroimy w kostkę.
Krok 3
5 min
Na patelni rozgrzewamy olej i szklimy na nim pokrojoną cebulkę.
Krok 4
10 min
Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki i wszystko podsmażamy.
Krok 5
5 min
Wlewamy szklankę wody i dodajemy kostkę pieczarkową i jarzynkę. Doprowadzamy do wrzenia.
Krok 6
15 min
Zmniejszamy ogień i dusimy ok. 15 minut. Na koniec wlewamy śmietanę i doprawiamy do smaku maggi i pieprzem
Sos śmietanowy z pieczarkami to wyjątkowy dodatek do wielu potraw. Przygotowanie jest bardzo proste, a bazę wspaniałego smaku tworzy Bulion pieczarkowy z maślaną nutą WINIARY. Sos śmietanowy z pieczarkami i cebulką sprawi, że Twoje dania nabiorą oryginalnego charakteru a czas na jego przygotowanie to zaledwie kilka chwil!
Komentarze 0