Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sos śmietanowy z pieczarkami to wyjątkowy dodatek do wielu potraw. Przygotowanie jest bardzo proste, a bazę wspaniałego smaku tworzy Bulion pieczarkowy z maślaną nutą WINIARY. Sos śmietanowy z pieczarkami i cebulką sprawi, że Twoje dania nabiorą oryginalnego charakteru a czas na jego przygotowanie to zaledwie kilka chwil!
Przygotowanie
45 min
Krok 1
5 min
Pieczarki obieramy i kroimy na mniejsze kawałki.
Krok 2
5 min
Obraną cebulkę kroimy w kostkę.
Krok 3
5 min
Na patelni rozgrzewamy olej i szklimy na nim pokrojoną cebulkę.
Krok 4
10 min
Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki i wszystko podsmażamy.
Krok 5
5 min
Wlewamy szklankę wody i dodajemy kostkę pieczarkową i jarzynkę. Doprowadzamy do wrzenia.
Krok 6
15 min
Zmniejszamy ogień i dusimy ok. 15 minut. Na koniec wlewamy śmietanę i doprawiamy do smaku maggi i pieprzem
Krok 1
z
6
Pieczarki obieramy i kroimy na mniejsze kawałki.
Krok 2
z
6
Obraną cebulkę kroimy w kostkę.
Krok 3
z
6
Na patelni rozgrzewamy olej i szklimy na nim pokrojoną cebulkę.
Krok 4
z
6
Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki i wszystko podsmażamy.
Krok 5
z
6
Wlewamy szklankę wody i dodajemy kostkę pieczarkową i jarzynkę. Doprowadzamy do wrzenia.
Krok 6
z
6
Zmniejszamy ogień i dusimy ok. 15 minut. Na koniec wlewamy śmietanę i doprawiamy do smaku maggi i pieprzem
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0