Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Schab w sosie grzybowo-tymiankowym

0
70 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

750 g
Schab bez kości
400 g
Grzyby leśne
500 g
Ziemniaki
1 trochę
Tymianek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
372.75 kcal
Węglowodany
18.72 g
Białko
54.05 g
Tłuszcze
6.64 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

70 min
Krok 1
5 min
Schab kroimy w plastry.<br/>Winiary pomysł na otwieramy, wyjmujemy foliowy woreczek i umieszczamy w nim plastry schabu.<br/>Zawartość saszetki z przyprawami mieszamy z wodą, zgodnie z opisem przygotowania na opakowaniu.<br/>Piekarnik rozgrzewamy do 180 st.C.<br/>Umieszczone w woreczku plastry schabu zalewamy przygotowaną mieszanką przypraw, woreczek zakręcamy, aby zawartość się nie wylała i dokładnie obtaczamy schab w przyprawach.
Krok 2
60 min
Grzyby leśne oczyszczamy, kroimy w mniejsze kawałki.<br/>Woreczek z mięsem otwieramy, dodajemy grzyby i gałązki świeżego tymianku, zamykamy ponownie za pomocą zapinki, układamy w naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do piekarnika na około 1 godzinę.
Krok 3
5 min
Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonej wodzie, podajemy ze schabem i grzybami, polane sosem powstałym podczas pieczenia.
Schab w sosie grzybowo-tymiankowym

Krok 1 z 3

Schab kroimy w plastry.<br/>Winiary pomysł na otwieramy, wyjmujemy foliowy woreczek i umieszczamy w nim plastry schabu.<br/>Zawartość saszetki z przyprawami mieszamy z wodą, zgodnie z opisem przygotowania na opakowaniu.<br/>Piekarnik rozgrzewamy do 180 st.C.<br/>Umieszczone w woreczku plastry schabu zalewamy przygotowaną mieszanką przypraw, woreczek zakręcamy, aby zawartość się nie wylała i dokładnie obtaczamy schab w przyprawach.

Schab w sosie grzybowo-tymiankowym

Krok 2 z 3

Grzyby leśne oczyszczamy, kroimy w mniejsze kawałki.<br/>Woreczek z mięsem otwieramy, dodajemy grzyby i gałązki świeżego tymianku, zamykamy ponownie za pomocą zapinki, układamy w naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do piekarnika na około 1 godzinę.

Schab w sosie grzybowo-tymiankowym

Krok 3 z 3

Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonej wodzie, podajemy ze schabem i grzybami, polane sosem powstałym podczas pieczenia.

Bardzo szybki przepis na danie dla całej rodziny. Kilka dobrej jakości składników, chwila przygotowania i... możemy spędzać wolne popołudnie z rodziną, zamiast stać przy kuchni gotując obiad, bo ten obiad robi się sam... ale trzeba mieć dobry Pomysł na...
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika